Vitalisvägen 7, 3tr

Kommande

Högst upp i huset ligger denna fina och moderna 2:a om 40 kvm med välbevarade originaldetaljer. Härlig utsikt över takåsarna med himlen som närmsta granne, utan insyn. Lägenheten är väldisponerad med en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum. Vacker fiskbensparkett och ljusa målade väggar. Omtyckt Brf med god ekonomi. I föreningen finns bl a bastu, gym samt förenings- och festlokal. Här bor man med rofyllt läge i Stockholms absolut vackraste innerstadsområde, intill glittrande Mälaren, klippbad, vackra promenadstråk och grönskande parker. Bussar, tunnelbana, mysiga caféer, restauranger och service finns i direkt anslutning. Varmt välkommen på visning!

Pris:
2 995 000 kr (Högstbjudande)
Adress:
Vitalisvägen 7, 3tr, Kungsholmen - Fredhäll
Yta:
40 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
3 av 3
Avgift:
2 114 kr/månad

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har genomgående vita väggar, dekorativ fiskbensparkett och underbara funkisdetaljer.

  Hall

  Bra förvaring i originalgarderob. Plats finns för avhämtning av ytterkläder och skor.

  Vardagsrum

  Från hallen öppnar sig vardagsrummet med ett fantastiskt fyrluftfönster som ger underbart ljus till lägenheten. Matplatsen rymmer ledigt fyra platser och smart förvaring längst väggen. Rummet inreds enkelt med soffa, tv-möbel och soffbord. I rummet finns platsbyggd garderob samt plats för ytterligare förvarings möbel eller hyllanordning.

  Kök

  Snyggt och modernt ljust kök. Vita släta skåpsluckor med rostfria grepplister. Bänkskiva i massiv ek med underlimmad diskho. På kökets halvö är gasspis från Smeg med snygg och diskret bänkfläkt installerad i bänkskivan. Golvet är klätt med ett slitstarkt mörkt klinkergolv. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys och inbyggnads ugn. I överskåpens underkant finns installerad belysning och vägguttag. Köket är mycket trivsamt i öppen planlösning till vardagsrum och matplats för social matlagning.

  Badrum

  Badrum i fint skick. Modern duschvägg som sätter prägel på rummet. Badrummet är utrustat med wc och handdukstork. Tvättställ med vitkommod, Ovan hänger ett väggskåp med spegeldörrar och integrerad belysning.

  Sovrum

  Mysigt sovrum med gott ljusinsläpp. Skjutdörr i original. Smart förvaringslösningar så som att bygga upp sängen på stomme med lådor kombineras idag med öppen klädförvaring för de finaste plaggen.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Briljantsmycket 3

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  68444-04-01-0090

  Lgh.nmr. LM

  1307

  Adress

  Vitalisvägen 7, 3tr

  Postnummer
  112 55
  Postort

  Stockholm

  Område

  Kungsholmen - Fredhäll

  Boarea
  40 kvm
  Boareabeskrivning

  Enligt lägenhetsregistret är bostaden registrerad som 1 RoK men är ombyggd och disponeras idag som 2 RoK.

  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 24 apr 2019
  Energiprestanda: 152 kWh/m2
  Energiklass: F

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Fredhäll

  Byggår

  1931

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 3
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,0000113

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  HSB:s Bostadsrättsförening Fredhäll i Stockholm är en mycket välskött stor förening med totalt 789 stycken lägenheter där samtliga upplåtes med bostadsrätt. I föreningen finns även 58 stycken lokaler där 2 upplåtes med bostadsrätt, resten innehar föreningen som hyresrättslokaler.

  Föreningen bildades 1931 och påbörjade sin förvaltning av byggnaderna i samband med att de uppfördes 1931-1933. Förr fanns det stora vedeldade tvättstugor med tillhörande torkvindar i vissa trappuppgångar. Tvättstugorna renoverades och flyttades i samband med det stora stambytet i början av 1990-talet. Många av torkvindarna gick åt vid vindsprojektet i slutet av 1990-talet. Husen värmdes under en lång tid upp av stora oljepannor som var placerade i pannrummet på Vitalisvägen 8 (detta är skälet till att föreningens fastighetsskötare fortfarande kallas maskinister). Numera värms husen, liksom stora delar av Stockholm, upp av fjärrvärme. Fjärrvärme kräver en betydligt mindre yta varför det gamla pannrummet numera hyrs ut. Idag förvaltar föreningen fastigheterna Briljantsmycket 3 och 4, Skogslandet 1, 2 och 3 samt Purpus 1 och 2. HSB:s Bostadsrättsförening Fredhäll i Stockholm taxeras som en sk. äkta bostadsrättsförening.

  MEDLEMSKAP I HSB Medlemskap i HSB Stockholm är frivilligt.

  Föreningen omfattar sju fastigheter fördelade på fem huslängor, 27 trapphus, 8 tvättstugor, en förvaltningsexpedition samt flera gemensamma utrymmen avsedda för specifika ändamål (bastu, fotolab etc).

  Gemensamma lokaler

  • Bokningsbar bastu
  • Motionsrum
  • Bokningsbar lokal för max 50 personer
  • 8 tvättstugor
  • 2 gästlägenheter att hyra för 400kr/dygn
  • Källsorteringsrum med kärl för matavfall
  • Sopnedkast i trapphusen
  • Bokningsbar snickarbod.
  • Cykel-/Barnvagnsförvaring
  • Fotolabb

  Ekonomi

  Föreningens ekonom är god. Styrelsen har inte beslutat om någon avgiftshöjning framöver.

  TV/Internet

  Bredband: Föreningen har tecknat ett avtal med Bahnhof om bredband. Kostnaden är inkluderad i avgiften. Hastigheten på bredbandet är 1 000 Mbit till respektive lägenhet. TV: Com Hems basutbud (analogt) ingår samt det digitalt okodade startutbudet om 9 st kanaler.

  Värme- och ventilation

  Fjärrvärme

  Parkering

  Totalt finns fem p-platser i föreningen. Tre av dessa hyrs av lokalhyresgäster (företag) och två av dem är omvandlade till laddplatser. Inga p-platser som föreningen förfogar över finns att hyra för medlemmar, men parkeringsmöjligheterna i Fredhäll överlag är förhållandevis goda.

  Laddstationer för boende
  Styrelsen har beslutat att omvandla två parkeringsplatser till laddstationer för el- och hybridbilar. Platserna befinner sig högst upp på Vitalisvägen. Se skyltar på gatan. Platserna kan enbart brukas av boende införskaffade med speciella RFID-kort till dessa. Styrelsen har beslutat att initialt börja med två platser för att efter en viss tid utvärdera och se ifall fler platser behövs, samt vilka möjligheter föreningen har att erbjuda.

  Tomträtt

  Föreningen äger marken.

  Komersiella hyresgäster i föreningens lokaler.

  Sagans hundagis

  Genomförda renoveringar

  2019 Samtliga 8 tvättsugor renoverades och utrustades med nya maskiner. Uteplatsen Vitalisvägen 9 renoverades. 2018 Installation av det nya källsorteringsrummet. 2016 - 2018 Renovering av balkonger på 4 av 5 av föreningens hus (ej hus 4, fastighet purpur 2). Renovering av fasaderna, fönster och tak på samtliga hus. 2016 Godkänd OVK för föreningens samtliga lägenheter. 2013 Samtliga 27 portar i föreningen renoverades med nya portar och glassektioner 2010-2013 Relining av samtliga köksstammar 2010 Högtrycksspolning av samtliga badrumsstammar 2007 Installation av sopsug

  Kommande renoveringar

  Renovering av föreningslokalen Victoria med bland annat arbetsplatser för medlemmar att hyra.

  Övrigt

  • Till bostaden hör ett vindsförråd
  • Medlemskap i HSB Stockholm är frivilligt

  Fastigheten omfattar adresserna Adkerbethsgatan 13, Vitalisvägen 1, Vitalisvägen 3, Vitalisvägen 5 och Vitalisvägen 7.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 114 kr/månad
  Kommentar till avgiften

  Obligatorisk avgift 87 kr

  Avgiftsändringar

  Nej.

  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Gas
  250 kr/månad
  Summa driftskostnader
  700 kr/månad
  Överlåtelseavgift
  1 656 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  473 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du i ett av Stockholms absolut vackraste innerstadsområden med en underbar balans mellan natur och storstadspuls. En kort promenad bort ligger det glittrande vattnet i Mälaren med vackra promenadstråk, klippbad och grönskande parker. Kommunikationen är god med bussar och tunnelbanans blålinje. Med tunnelbanan når du Fridhemsplan på 3 minuter. I området finns mysiga caféer, restauranger och service finns i direkt anslutning.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Nästa visning: Söndag 1 nov 13:00
Magisk utsikt på vån 13.
Kungsholmen - Hornsbergs Strand

Warfvinges väg 18, vån 13

 • 53.5 kvm
 • 2 RoK
 • 3 473 kr/månad
 • 3 995 000 kr
Hägersten - Telefonplan

Radiusbacken 49, vån 3

 • 62 kvm
 • 3 RoK
 • 4 133 kr/månad
 • 4 300 000 kr
Årsta - Årstastråket

Rämensvägen 25B

 • 55 kvm
 • 3 RoK
 • 3 049 kr/månad
 • 3 195 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan