Lenngrensgatan 2

Välplanerad 3:a med insynsskyddat läge

Varmt välkommen till denna otroligt trevliga lägenhet ett stenkast från Hornsbergs vackra promenadstråk. Här erbjuds ett ljust och trevligt boende med smakfulla materialval som skänker en känsla av lyx och välbehag. Den genomgående planlösningen öppnar upp för en väl tilltagen social umgängesdel där ni kan umgås med nära och kära. Stor och härlig balkong in mot föreningens innergård där ni kan koppla av i solen eftermiddag och kväll.

Stabil förening som sänkt avgifterna vid två omgångar sedan bygget stod klart år 2015. Goda hyresintäkter från lokalerna i föreningen samt garage i huset med lediga parkeringsplatser. Området har allt du kan önska så som stort utbud av restauranger, caféer, butiker, gym, kommunikationer och mycket annat.

Pris:
5 595 000 kr (Utgångspris)
Adress:
Lenngrensgatan 2, Hornsbergs Strand
Yta:
83.5 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
3 av 8
Avgift:
3 194 kr/månad (värme)

Välkommen på visning!

 • Tisdag 24/04
  Kontakta mäklaren för tid

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Bostaden erbjuder öppna sociala ytor och härliga fönsterpartier

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

Leendet 1

Lenngrensgatan 2
 • Beskrivning

  HALL

  Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och garderobslösning med spegelskjutdörrar. Väggar är vitmålade och på golvet ligger ett praktisk klinker som sedan övergår till en ekparkett som sträcker sig över hela lägenheten. Härifrån nås även lägenhetens förråd/klädkammare.

  VARDAGSRUM

  Trevligt vardagsrum med öppen social planlösning mot kök. Rummet har flertalet ordentliga fönsterpartier som ger bra ljus till lägenheten. Här finns plats för stor soffgrupp, tv-möbel och övrigt möblemang för den som önskar.

  KÖK

  Stilrent kvalitetskök från HTH med vita skåpsluckor. Goda arbetsytor på mörk laminatskiva med ett grått mönstrat stänkskydd ovan. Köket är fullt utrustat med vitvaror från Siemens; kyl, frys, ugn med pyrolysfunktion, induktionshäll med fria zoner, micro, fläktkåpa, helintegrerad diskmaskin samt infälld belysning i underskåp. Trevligt utrymme intill fönster med plats för matbord för stora sällskap.

  BADRUM

  Stilrent badrum med vita kaklade väggar och mörkgrått klinkergolv med behaglig komfortvärme. I badrummet finns toalett, takdusch med glasvägg, handdukstork, extra brett handfat med vit kommod samt spegelskåp med belysning. Tvättmaskin och torktumlare med avlastningsbänk och skåp för förvaring ovan.

  GÄST WC

  Helkaklat badrum med vita väggar och mörkgrått klinkergolv. Här finns toalett, handfat med kommod samt spegelskåp.

  MASTER BEDROOM

  Rogivande sovrum belägen mot föreningens innergård. Rummet erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbel samt förvaring i garderob med skjutdörrar. Från detta rum nås även lägenhetens balkong.

  SOVRUM 2

  Trevligt sovrum mot föreningens innergård. Förvaring i två garderober med överskåp.

  BALKONG

  Stor och härlig balkong in mot föreningens stängda innergård. Här erbjuds plats för utemöbler och dina egna odlingar. Här kan du koppla av i solen eftermiddag och kväll.

  FÖRRÅD/KLÄDKAMMARE

  I lägenheten finns bostadens tillhörande förråd. Kan även användas som klädkammare.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Leendet 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  319

  Lgh.nmr. LM

  1201

  Adress

  Lenngrensgatan 2

  Postnummer
  112 15
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsbergs Strand

  Boarea
  Ca ~83.0 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Västermalmsterrassen

  Bildades
  2012
  Byggår

  2013-2015

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  3 av 8
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,4258

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Västermalmsterrassen är en äkta bostadsrättsförening som uppförts mellan 2013-2015 och sista inflytt skedde augusti 2015. Föreningen omfattar totalt 225 lägenheter där samtliga är upprättade med bostadsrätt, 8 lokaler (inkl. förskola) samt ett mötesrum för föreningens styrelse. Föreningen äger fastigheten och huserar på adresserna Franzéngatan 75-77, Lindhagensgatan 135-139B, Lenngrensgatan 2-4 och Lars Forssells gata 16-22, 112 15 Stockholm.

  LOKALER

  Hyresgästerna till föreningens lokaler är i dagsläget

  • Thai Wok House (Restaurang)
  • MeFamily (Försäljning av barnkläder och leksaker)
  • Grab Green (Restaurang/Café)
  • Performance Center (Rehab/Naprapat)
  • Shampoo & Crew (Frisörsalong)
  • Hagens ombud & närlivs
  • Förskolan Leendet

  GEMENSAMMA ANORDNINGAR

  • Sophantering med behållare för hushållssopor och källsortering finns i soprum på entréplan
  • Cykelförvaring i cykelförråd på entréplan samt på innergård
  • Barnvagnsrum
  • Gemensam innergård med bänkar och bord för samvaro samt lekyta och sandlåda

  GARAGE

  I föreningens garage finns det 158 bilplatser, varav 4 st är för elbil. Kostnaden är för närvarande 2080 kr, lediga platser finns.

  TV & BREDBAND

  Lägenheterna är utrustade med TriplePlay med uttag för tv, bredband och telefoni. Avtal är tecknat med Ownit Bredband som levererar 100Mbit/s internet till bostaden, samt ett avtal med Canal Digital som leverantör för digital TV. En obligatorisk kostnad om 200kr/mån tillkommer för detta på månadsavgiften.

  EL & VATTEN

  Föreningen har ett gemensamt upphandlat avtal för el och vatten. Varje lägenhet är i sin tur utrustad med undermätare och varje lägenhetsinnehavare betalar för faktisk förbrukning via tillägg på månadsavgiften.
  Även kall- och varmvattenförbrukning debiteras bostadsrättshavaren efter faktisk förbrukning.

  FÖRVALTNING

  Ekonomisk förvaltning: Fastum UBC Förvaltning AB.
  Teknisk förvaltning: Arninge El & Ventilationsteknik AB

  KOMMANDE RENOVERINGAR

  Då huset är nybyggt finns inga större renoveringar planerade.

  EKONOMI

  Föreningens ekonomi är mycket god och man har sedan starten sänkt avgifterna två gånger med 12% respektive 15%. Föreningens lån är i dagsläget bundna till en förmånlig genomsnittsränta om ca 1 %.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fastigheten värms upp med hjälp av fjärrvärme och bergvärme som distribueras till radiatorer i varje rum. Ventilation sker med mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 194 kr/månad (värme)
  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  200 kr/månad
  Vatten
  300 kr/månad
  TV/Bredband
  200 kr/månad
  Summa driftskostnader
  1 000 kr/månad

  Observera att uppgifterna är uppskattade och kan variera.

  Överlåtelseavgift
  1 108 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  443 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Nordvästra Kungsholmen har under de senaste åren genomgått en dramatisk förvandling. Helt nya gator, kvarter och bostäder har vuxit fram intill Mälaren. Det fantastiska läget erbjuder närhet till strandpark, solterrasser, badbryggor, flera lekparker, båtplatser och en trevlig strandpromenad. Det finns ett brett utbud av restauranger i området, många intill vattnet. Med cykel eller till fots tar man sig lätt in till Stockholm city eller runt Kungsholmen. Tunnelbanestation och flera busshållplatser ligger i nära anslutning till lägenheten. Här kan man uppleva lugn och harmoni men samtidigt ha stadslivet inom räckhåll.

  SKOLOR

  Det finns flera förskolor (Leendet byggnad mittemot, Eden, Fröjden, Vågen mfl) och grundskolor (tex Kristinebergsskolan F-6 och Kungsholmens Grundskola F-9) inom kort gångavstånd från bostaden.

  NÄRSERVICE

  Omfattande serviceutbud med banker, småbutiker, frisörer och St Görans sjukhus inom gångavstånd. Lindhagens galleria ligger intill med ICA Maxi, systembolaget, inredningsbutik, apotek mm. Flertalet gym som SATS, Puls & Träning, Nordic Wellness, Friskis & Svettis inom bekvämt promenadavstånd. Många mysiga och trendiga restauranger erbjuds längs strandpromenaden.

  KOMMUNIKATION

  Goda kommunikationer med både T-banans gröna linje (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) inom kort promenadavstånd. Busstrafik med linje 56, 61, 65 och blå buss 50 via Centralen samt påfarten till Essingeleden har man som boende här stora tidsvinster vart man än behöver åka.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Södermalm

Maria Bangata

 • 38.0 kvm
 • 2 058 kr/månad
 • 4 150 000 kr
Gröndal strand

Storsegelvägen 12

 • 51.0 kvm
 • 2 763 kr/månad
 • 3 950 000 kr
Ursvik - Sundbyberg

Forskningsringen 86, vån 3

 • 75.5 kvm
 • 4 465 kr/månad
 • 3 750 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan