Fredriksdalsgatan 18, 2tr

Sjöglimt och ett stenkast till söder.

Unik möjlighet att köpa denna härliga 2:a om 47,5 kvm med vattenläge mot Skanstull! Öppen och modern planlösning som inbjuder till socialt umgänge med mingel och middagar. Stilrent badrum med tvättsektion och spotlights i taket. Härligt kök med full maskinell utrustning. På fem minuters promenadavstånd från Skanstull bygger Skanska Sjöstadens första Svanenmärkta hus på områdets mest centrala sjötomt. Fredriksdal knyter samman Söder med Hammarby Sjöstad och gör plats för fler sjöstadsbor som vill bo ännu närmare innerstaden med allt vad det innebär.

Pris:
3 395 000 kr (Utgångspris)
Adress:
Fredriksdalsgatan 18, 2tr, Hammarby Sjöstad
Yta:
47.5 kvm
Rum:
2 RoK
Avgift:
2 607 kr/månad

Välkommen på visning!

 • Söndag 20/01 kl 12:45 - 13:15
  Varmt välkommen på visning!
 • Måndag 21/01 kl 18:15 - 18:45
  Varmt välkommen på visning!

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objektSjöglimt mot Skanstull.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Inbjudande hall med plats för kapphylla.

  Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och mattlackad ekparkett.

  Klädkammare

  Från hallen nås lägenhetens klädkammare, perfekt för förvaring av säsongens alla kläder.

  Badrum

  Stilrent badrum med helkaklade väggar i vitt och grått klinkergolv. Här kommer finnas egen tvättsektion med kombimaskin från Siemens, duschvägg i klarglas, wc-stol, handdukstork, tvättställ med kommod och spegelskåp med belysning ovanför. Spotlights i tak.

  Kök

  Modernt och socialt kök från Marbodal i vinkel intill vardagsrummet. Vita luckor, vitt kakel, laminatbänkskiva och rostfria/energisnåla vitvaror från Siemens. Kyl/frys, induktionshäll, diskmaskin, ugn och micro samt spisfläkt med belysning och rostfri utdragbar grepplist.

  Vardagsrum

  Trivsamt och lättmöblerat vardagsrum. Plats för soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord intill stort fönsterparti. Utgång till balkongen.

  Sovrum

  Harmonisk sovrum med fönster i 2 väderstreck.

  Uteplats

  Mysig balkong med plats för sittgrupp och egen plantering. Härligt läge i nordväst och sjöutsikt!

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Hammarby Gård 14

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  3122

  Lgh.nmr. LM

  31202

  Adress

  Fredriksdalsgatan 18, 2tr

  Postnummer
  120 32
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hammarby Sjöstad

  Boarea
  Ca ~47.0 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration ej utförd

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Fredriks Kanal

  Byggår

  2016

  Hiss
  Ja
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,5155%

  Byggnaden

  Brf Fredriksdals kanal upplåter 145 lägenheter i ett bostadshus samt 5 lokaler. Byggnaden utgörs av en huskropp formad som ett lamellhus och består av 7 trapphus som har 8-9 våningsplan. Hiss finns i varje trapphus.

  Förråd

  Till lägenheten hör ett förråd.

  P-plats

  Det kommer finnas 328 p-platser i garaget, 2000 kr/mån. 35 av dessa platser dedikeras till Brf Fredriksdals Kanal. Platserna i garaget kommer blockuthyras till företag som bedriver momspliktig verksamhet. Sjöstadsbo AB kommer vid behov hyra ut maximalt 12 av platserna i närliggande garage till föreningens medlemmar.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Uppvärmning via ventilation samt vattenburet system till termostatreglerade radiatorer som uppvärms med fjärr- och bergvärme. Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

  Övriga utrymmen

  Garage, cykelförråd, barnvagnsrum, rullstolsrum och källsorteringsrum.

  TV/Internet

  Lägenheterna har nät för IP-telefoni, TV och datakommunikation. Obligatorisk avgift om 205 kr/mån.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 607 kr/månad
  Hushållsel
  200 kr/månad
  Varmvatten
  150 kr/månad
  Summa driftskostnader
  350 kr/månad

  El och varmvatten avräknas efter förbrukning.

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Som sjöstadsbo i Fredriksdal får du det bästa av två världar. Du får naturen runt hörnet och det härliga atmosfären i Hammarby Sjöstad. Samtidigt bor du inte längre från Söder än att du kan promenera dit. Fredriksdalskajens bågformade huskropp skapar ett unikt uttryck. Både för dig som bor här och för de som passerar nere på gatan.

  Hammarby Sjöstad är en naturlig fortsättning på Stockholms innerstad och Södermalm. Hammarby Sjöstad tillhör sedan 1 januari 2007 organisatoriskt Södermalms stadsdelsförvaltning. Södermalm har idag ca 100 000 invånare. Stadsdelen Södermalm består av de gamla stadsdels-förvaltningarna Maria-Gamla Stan och Katarina-Sofia där Hammarby Sjöstad förut ingick.

  Hammarby Sjöstad präglas av innerstadskänsla, samt närheten till vatten och grönområden. När Sjöstaden är fullt utbyggd kommer här att finnas 11 500 lägenheter för ca 26 000 invånare.

  I Hammarby Sjöstad finns allt man kan önska, med butiker, bageri, banker, caféer och flera trevliga och bra restauranger. Närheten till vatten överallt ger en härlig känsla, varför inte ha båten här! Båtplatserna i området förvaltas av Stockholms stads idrottsförvaltning. Dessutom kan man vintertid åka skidor i Hammarbybacken.

  Mysiga Lumaparken runt hörnet. Nära till Shopping i Ringen eller Sickla köpkvarter och bad vid Sicklasjön. Inom cykelavstånd finns även Nackareservatet och Hellasgården för rekreation, bad, bastubad, löpning och skridskoåkning.

  Goda kommunikationer med tvärbanan och buss. Buss 71 trafikerar Slussen, buss 74 trafikerar Sickla köpkvarter alternativt Mariatorget på Södermalm. Till Södermalm kan du även ta färjan M/S Lotten kostnadsfritt, som går med 20-minutersintervall och 10-minutersintervall i rusningstrafik. Sommartid går även M/S Emelie som trafikerar Hammarby Sjöstad till Djurgården och Nybroviken.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Huddinge

Lackerargränd 3, 2tr

 • 73.0 kvm
 • 4 071 kr/månad
 • 3 095 000 kr
Högdalen- Bandhagen

Stenkvistavägen 10, vån 4

 • 66.5 kvm
 • 4 007 kr/månad
 • 3 375 000 kr
Hammarby Sjöstad

Virkesvägen 17, vån 4

 • 62.0 kvm
 • 3 365 kr/månad
 • 3 900 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan