Sjöviksvägen 88, 1tr

Mysig 2a med sjöutsikt och stor balkong.

Perfekt 2:a med sjöutsikt och stor balkong. På sommaren är det här boendet idyllsikt. Flera badbryggor, fina miljöer, social stämning och uteserveringar med bra mat lockar många. Sociala ytor, fint burspråk med fönster i 2 väderstreck, fint ljusinläpp, inspirerande kök och masterbed med stor klädkammare. Bra förvaring och separat källarförråd. Genomgående vitmålande väggar, ekparkettgolv, skjutdörrsgarderob hallen och gott om förvaring. Liljeholmskajen är ett väldigt omtyckt område pga det härliga läget in Mälarens glittrande vatten, fantastiska löpspår i Årstaskogen och bekvämligenheter med all service i direkt närhet. Bra kommunikationer med flertalet bussar, tvärbana och tunnelbana på Liljeholmstorget. Som boende har man dessutom tillgång underbar takterrass med sjöutsikt. Gångavstånd till Södermalm. Bra brf med avgiftsfri månad på sommaren. Välkommen på visning!

Pris:
3 450 000 kr (Accepterat pris)
Budgivning:
Budgivning pågår. Kontakta ansvarig mäklare.
Adress:
Sjöviksvägen 88, 1tr, Liljeholmskajen
Yta:
51 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
1 av 5
Avgift:
3 472 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Njut av sjöutsikt och badbryggor utanför porten.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Denna bostad är för dig som värdesätter trivsel, kvalitet och det sjönära läget. Med hög standard och ljusa, luftiga ytor känner du dig hemma redan när du stiger in genom dörren. Bostaden har genomgående mattlackad ekparkett och vitmålade väggar.

  Hall

  Stor och inbjudande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Plats för mycket förvaring i garderober i en stor skjutdörrsgarderob med spegel. Säkerhetsdörr.

  Vardagsrum

  Socialt i öppen planlösning till köket. Ljust och luftigt med fönster i 2 väderstreck. Plats för soffgrupp, mediabänk och hyllor. Utgång till den mysiga balkongen. Härlig matplats intill stort fönsterparti med sjöutsikt.

  Balkong

  Underbar balkong (7 kvm) med eftermiddagssol. Plats för sittgrupp/lounge och egen plantering. Lugnt läge.

  Kök

  Stilrent och snyggt kök med vit inredning. Bra arbetsytor på mörka bänkskivor i laminat, vitt kakel och belysning, spishäll, fläktkåpa, inbyggd micro, diskmaskin (integrerad) samt kyl och frys. Trivsam matgrupp mellan kök och vardagsrum intill stort fönsterparti.

  Sovrum

  Harmoniskt och stort sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Ingång till stor klädkammare som rymmer mycket förvaring.

  Badrum

  Stort badrum med helkaklade väggar i vitt och grått klinkergolv. Duschhörn med vägg i klarglas, wc, handfat med vit kommod och spegel med belysning ovan. Egen tvättsektion med kombitvätt, vit arbetsbänk och förvaring i väggskåp ovan. Badrummet nås från hallen.

 • Parkering

  Föreningen Berghus 2 har tillgång till 32 st platser i Bergrumsgaraget. Gästparkering finns. Det är Parkando AB som ansvarar för driften av garaget och administrationen av föreningens parkeringsplatser. Förening hanterar kölistan.

  Priserna är 1 400 +moms för en oreserverad föreningsplats och 1 900 +moms för en laddplats.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Ekfatet 2

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  11103

  Lgh.nmr. LM

  1032

  Adress

  Sjöviksvägen 88, 1tr

  Postnummer
  117 57
  Postort

  Stockholm

  Område

  Liljeholmskajen

  Boarea
  51 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 16 maj 2019
  Energiprestanda: 111 kWh/m2
  Energiklass: D

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Berghus 2

  Byggår

  2015

  Hiss
  Ja
  Våning
  1 av 5
  Inre rep.fond
  Andelstal

  1,7583%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Denna bostadsrättsförening har 45 lägenheter och ligger på Liljeholmskajen. Föreningen äger marken, ej tomträtt. Berghus 2 ligger med vattnet och staden på ena sidan och med berget och naturen på andra sidan. Från den gemensamma takterrassen får du utsikt över vattnet och kan ta dig över till det staketskyddade berget och Sjövikshöjden via en spång.

  Ekonomi

  Avgiftsfri månad Styrelsen beslutat att hålla juli månad avgiftsfri tack vare föreningens goda ekonomi. Vi får fortsätta att vårda våra gemensamma ytor för att bibehålla lägre kostnader framöver.

  Utförda Renoveringar

  Nybyggd fastighet från 2015.

  Planerade renoveringar

  Inga planerade. Nybyggd fastighet från 2015.

  Övriga utrymmen

  • Gemensam takterass
  • Cykelförråd
  • Barnvagnsrum
  • Miljöstation på Sjöviksvägen 102

  TV/Internet

  Det finns ett avtal mellan bostadsrättsföreningen och Telia om installation av bredband i din bostad. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar Digital-tv, telefon och Internetanslutning. Internetanslutning med en hastighet på 100/100 Mbit per sek.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 472 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  108 kr/månad
  Varmvatten
  65 kr/månad
  Summa driftskostnader
  473 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 163 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  465 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Liljeholmen är ett trivsamt och expansivt område intill Mälaren. Området har med åren blivit väldigt populärt och hit flyttar många som vill bo lugnt och modernt. Perfekt kombination av grönområden, motionsspår runt sjön Trekanten och längs Årstaviken, service, bra galleria, restaurang och café-utbud, marina känslan och stenkast över till trendiga Hornstull på Södermalm. Familjevänligt med flera stora lekparker, öppna förskolor, bra barnomsorg och badplatser i bl a Trekanten. Stenkast till Liljeholmstorget med all tänkbar service. Galleria, restauranger, fik, flera mataffärer, bvc, bank, frisörer mm.

  Genom det geografiska läget med t-banan (röda) på gångavstånd, flertalet bussar, tvärbanan, Arlandabussarna samt påfarten till Essingeleden för den som åker bil, har man som boende här stora tidsvinster vart man än behöver åka. Cykelavtånd till Årstaberg där även pendeln går.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Nästa visning: Söndag 7 jun 11:30
Ljus och välplanerad 3:a i högt läge.
Kungsholmen

Sankt Göransgatan 146, vån 6

 • 77 kvm
 • 4 456 kr/månad
 • 4 995 000 kr
Nästa visning: Söndag 7 jun 15:00
Milsvid utsikt.
Hornsbergs Strand

Lindhagensgatan 149, Vån 6

 • 68 kvm
 • 3 424 kr/månad
 • 6 695 000 kr
Hägersten - Telefonplan

Radiusbacken 39

 • 39 kvm
 • 2 600 kr/månad
 • 3 000 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan