Sjöfartsgatan 8

Ljus bostad med stor uteplats.

Välkommen till denna unika och mycket exklusiva och påkostade 3:a om 65 kvm med villakänsla i kvarteret HG7. Bostaden bjuder på mycket ljus tack vare fönster i tre sollägen, en takhöjd på över 2,8 m och en stor och privat uteplats om hela 32 kvm. Stora glaspartier i den öppna sällskapsdelen med lyxigt kök. Två bra sovrum med gott om förvaring. Badrummet håller hög standard med golvvärme. Samtliga golv är hårdvaxoljade plankgolv av ljuspigmenterad ask med bekväm golvvärme i hela bostaden. Avgiften inkluderar förutom värme och kabel-tv även bredband 100/100 mbit /s. Huset har ett lugnt läge med obetydlig trafik och ligger vid härliga Hammarbysjö-kanalen. Här bor man i ett modernt storstadsboende med det breda serviceutbudet, fritt att nyttja för de boende – i HG7 finns bland annat ett välutrustat gym med moderna maskiner, efter avslutat pass kan du koppla av i torr-eller ångbastun som utgör kvarterets eget spa. Det finns också ett behandlingsrum som kan bokas för diverse behandlingar. Lekrum för barnen, samt ett aktivitetsrum för tonåringar – du har även tillgång till kvarterets lånecyklar. Som boende i HG7 är det enkelt att bjuda in vännerna på filmkväll – kvarteret har nämligen eget biorum. Närhet till Södermalm och allt som Hammarby sjöstad erbjuder med flera bra restauranger runt hörnet.

Pris:
4 650 000 kr (Högstbjudande)
Adress:
Sjöfartsgatan 8, Hammarby Sjöstad
Yta:
65.0 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
0 av 5
Avgift:
3 520 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Stor och insynsskyddad uteplats.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Föreningens biosalong.

Fräscht gym för föreningens medlemmar.

Bastu i föreningen.

Ångbastu.

Planritningar

Karta

Båtturen 1

Sjöfartsgatan 8
 • Beskrivning

  Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och hårdvaxoljade plankgolv av ljuspigmenterad ask med bekväm golvvärme.

  HALL

  Inbjudande hall med gott om avhängning- och förvaringsmöjligheter på kapphylla och i garderob.

  KLÄDKAMMARE

  Från hallen nås lägenhetens klädkammare, perfekt för förvaring av säsongens alla kläder.

  BADRUM

  Stilrent badrum med helkaklade väggar i vitt och grått klinkergolv. Här kommer finnas egen tvättsektion med kombimaskin från Siemens, duschvägg i klarglas, wc-stol, handdukstork, tvättställ med kommod och spegelskåp med belysning ovanför. Spotlights i tak.

  KÖK

  Modernt och socialt kök från Marbodal i vinkel intill vardagsrummet. Vita luckor, vitt kakel, laminatbänkskiva och rostfria/energisnåla vitvaror från Siemens. Kyl/frys, induktionshäll, diskmaskin, ugn och micro samt spisfläkt med belysning och rostfri utdragbar grepplist.

  VARDAGSRUM

  Trivsamt och lättmöblerat vardagsrum. Plats för soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord intill stort fönsterparti. Utgång till uteplats.

  MASTER BEDROOM

  Stort och lugnt placerat sovrum mot lägenhetens uteplats och föreningens innergård. Förvaring i generös garderobslänga. Från rummet finns även en av de två utgångarna till lägenhetens stora uteplats.

  SOVRUM 2

  Rogivande sovrum med plats för större säng med tillhörande sängmöbel. Förvaring i garderobslänga. Från rummet finns den andra utgången till lägenhetens stora uteplats.

  UTEPLATS

  Stor och underbar uteplats om ca 32 kvm i perfekt sydvästläge. . Här finns utrymme för bland annat loungedel, middagsbord och dina egna odlingar.

  FÖRRÅD

  Till bostaden hör ett källarförråd samt ett uteförråd som nås från bostades uteplats.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Båtturen 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  61:1001

  Lgh.nmr. LM

  1001

  Adress

  Sjöfartsgatan 8

  Postnummer
  120 62
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hammarby Sjöstad

  Boarea
  Ca ~65.0 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration ej utförd

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Båtturen 1

  Byggår

  2016

  Juridisk person
  Ja
  Hiss
  Ja
  Inre rep.fond
  Andelstal

  1,6193%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Båtturen 1 är en av tre föreningar inom HG7. Husen består av Magasinet och Tryckeriet och ligger vid Mårtensdal i Hammarby Sjöstad. Fastigheten består av två flerbostadshus med fyra respektive 5 våningar med totalt 35 lägenheter och en bostadsrättslokal. Adressen är Hammarbyterrassen 7, Sjöfartsgatan 6 och 8. Med sin djärva, grafitsvarta fasad är det ett hus som drar blickarna till sig. Här erbjuds ett välplanerat boende med alla bekvämligheter man kan tänka sig i en modern och avskalad atmosfär. Samtliga lägenheter i Tryckeriet har balkong mot gården och även mot gatan. Som boende har du ingång till bostaden direkt från hissen, något som bidrar till att ge bostäderna internationell karaktär.

  GEMENSAMMA UTRYMMEN

  • Barnvagnsrum
  • Ång- samt torrbastu
  • Cykelrum med lånenycklar. Det finns lånecyklar som är märkta med Magasinet/Tryckeriet
  • Biograf och aktivitetsrum
  • Spa och hundspa
  • På gården i kvarter HG7 finns det två klotgrillar utställda för dem som önskar grilla med kol
  • Gym med öppettider 06.00-22.00
  • Miljörum på gården

  EKONOMI

  Inga planerade avgiftshöjningar.
  Ekonomisk förvaltning: Fastum UBC Förvaltning AB

  P-PLATS

  Som boende i Brf Båtturen 1 har man fritt fast medlemskap utan anslutningsavgift i Sunfleets bilpool. I garaget finns det en mindre plats ledig just nu, till de övriga platserna är det kort kö. Platserna kostar 1900kr/mån. Administreras av grannföreningen Brf Linjefarten 2.

  FÖRRÅD

  Till bostaden hör ett källarförråd samt ett uteförråd som nås från bostades uteplats.

  VÄRME- OCH VENTILATION

  Från- och tilluftsystem.
  Fjärrvärme.

  TV/INTERNET

  Fastigheten är ansluten till Ownit för internet och TV. I månadsavgiften igår 100 Mbit/s bredband och TV baspaket via Ownit. De erbjuder även bredbandstelefoni utan fasta abonnemangskostnader.

  ÖVRIGT

  Grillning med el- eller gasolgrill är tillåten på alla balkonger, terrasser och uteplatser.
  Det inte tillåtet att röka på balkonger, terrasser eller uteplatser.
  På plan -1 kommer ett byggprojekt snart dra igång med 10 st nya lägenheter.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 520 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
  Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  455 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Som Sjöstadsbo får du det bästa av två världar – du får naturen runt hörnet och den härliga atmosfären i Hammarby Sjöstad. Samtidigt bor du inte längre från Söder än att du kan promenera dit. Hammarby Sjöstad är en naturlig fortsättning på Stockholms innerstad och Södermalm och tillhör sedan 1 januari 2007 organisatoriskt Södermalms stadsdelsförvaltning. Stadsdelen Södermalm består av de gamla stadsdels-förvaltningarna Maria-Gamla Stan och Katarina-Sofia där Hammarby Sjöstad förut ingick. Hammarby Sjöstad präglas av innerstadskänsla, samt närheten till vatten och grönområden. När Sjöstaden är fullt utbyggd kommer här att finnas 11 500 lägenheter för ca 26 000 invånare.

  I Hammarby Sjöstad finns allt man kan önska, med butiker, bageri, banker, caféer och flera trevliga och bra restauranger. Närheten till vatten överallt ger en härlig känsla, varför inte ha båten här! Båtplatserna i området förvaltas av Stockholms stads idrottsförvaltning. Dessutom kan man vintertid åka skidor i Hammarbybacken. Mysiga Lumaparken runt hörnet.Nära till Shopping i Ringen eller Sickla köpkvarter och bad vid Sicklasjön. Inom cykelavstånd finns även Nackareservatet och Hellasgården för rekreation, bad, bastubad, löpning och skridskoåkning. För evenemangs- och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele2 Arena inom behagligt avstånd. Närhet till tvärbanan (120 m till Mårtensdals tvärbanestation) Södermalm och allt som Hammarby sjöstad erbjuder med flera bra restauranger runt hörnetGoda kommunikationer med tvärbanan och buss. Buss 71 trafikerar Slussen, buss 74 trafikerar Sickla köpkvarter alternativt Mariatorget på Södermalm sedan finns även nattbuss 96. Till Södermalm kan du även ta färjan M/S Lotten kostnadsfritt, som går med 20-minutersintervall och 10-minutersintervall i rusningstrafik. Sommartid går även M/S Emelie som trafikerar Hammarby Sjöstad till Djurgården och Nybroviken.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Ursvik - Sundbyberg

Forskningsringen 56, 1tr

 • 40.0 kvm
 • 2 500 kr/månad
 • 2 295 000 kr
Huddinge centrum

Förrådsvägen 14, vån 3

 • 42.5 kvm
 • 2 419 kr/månad
 • 2 500 000 kr
Solna- Råsunda

Solnavägen 96B, vån 2

 • 54.0 kvm
 • 3 312 kr/månad
 • 3 595 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan