Roslagsgatan 39, 1 tr

Roslagsgatan 39, 1 tr

En vacker sekelskiftestvåa anno 1896 med balkong i sydväst.

Varmt välkommen till denna fantastiska sekelskiftespärla Anno 1896 med en takhöjd om ca 3,20 m. Bostaden har en mycket välplanerad planlösning och dess tidstypiska detaljer och generösa fönster i två väderstreck ger er en välbevarad, ljus och luftig bostad.
Här finns även goda möjligheter att bygga om för den som önskar en trea. I direkt närhet till bostaden finner ni en välsorterad matbutik, goda kommunikationer, parker, flertalet gym och trendiga restauranger. Bostadsrättsföreningen har mycket god ekonomi.

Pris:
6 795 000 kr (Högstbjudande)
Adress:
Roslagsgatan 39, 1 tr, Vasastan
Yta:
73 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
1
Avgift:
2 851 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)

Välkommen på visning!

 • Söndag 7/3 kl 13:00 - 14:30
  Välkommen på visning. Anmälan krävs. Ange den tid ni önskar komma så bekräftar jag er tid.
 • Måndag 8/3 kl 17:30 - 18:00
  Välkommen på visning. Anmälan krävs. Ange den tid ni önskar komma så bekräftar jag er tid.

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Ljuvliga fönsterpartier.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Ljuvlig hall med fantastiska originalgolv. Plats för ytterkläder och skor. Ni möts av den vackra dubbeldörren som tar er vidare in i en underbar och välbevarad sekelskiftesbostad.

  Wc

  Nås från hallen och är utrustad med toalett samt handfat.

  Kök

  Platsbyggt kök med gott om förvaring i flertalet skåp upp till tak. Bänk vid matplatsen och sittplats för 4-6 personer. Det generösa fönstret ger rummet ett näst intill magiskt ljusinsläpp. Fullstort platsbyggt skafferi som ger ytterligare förvaring. Utrustat med Gasspis och elugn från SMEG, diskmaskin samt kylskåp med frys från SMEG. Köket är även utrustat med tvättmaskin.

  Vardagsrum

  Här möts ni av ett fantastiskt ljuinsläpp och tidstypiska detaljer från byggnadsåret så som stukatur, dubbeldörrar och djupa fönsernischer. Plats för ett stort matsalsbord och flexibel möblering för soffa samt TV och soffbord. Den öppna spisen ger rummet en fantastisk känsla. Mycket vacker och välbevarad fiskbensparkett.

  Sovrum

  Stort och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt sängbord. Den generösa garderobsväggen ger er all förvaring ni kan tänkas behöva. Från sovrummet når ni bostadens dusch.

  Dusch

  Utrustat med dusch, handfat samt spegelskåp och kommod.

  Balkong

  Stor och rymlig balkong om ca 5 kvm med sol från förmiddag till eftermiddag. Här ryms med fördel en stor loungemöbel eller bord och stolar för den som önskar.

  Till bostaden hör två separata förråd (vind och källare)

 • Parkering

  Du som är registrerad ägare till ett fordon och är folkbokförd inom ett boendeparkeringsområde kan ansöka om boendeparkeringstillstånd. Tillståndet låter dig parkera inom ditt område till boendetaxa och kostar i området 1100 kr/månad. Detta ansöker du om hos Stockholm stad.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  3

  Adress

  Roslagsgatan 39, 1 tr

  Postnummer
  113 54
  Postort

  Stockholm

  Distrikt

  Vasastan

  Område

  Vasastan

  Boarea
  73 kvm
  Boarea enligt

  Mätning

  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Max antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Energiprestanda: 145 kWh/m2
  Energiklass: F

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Rosvik Org. nr 702001-8284

  Bildades
  1919
  Byggår

  1896

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Nej
  Våning
  1
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal

  4,49151

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Roslagsgatan 39 i kvarteret Hvilan 15 byggdes 1896-98 av byggherre C E Berg och byggmästare J Nyberg. Arkitekt var L Bäckvall. 1919 bildades Bostadsföreningen Rosvik Upa och 2003 ombildades föreningen till Bostadsrättsföreningen Rosvik. Den totala ytan är 1594 kvm varav 83 kvm lokal (2 lokaler).

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme

  Utförda renoveringar

  1980-talet byttes köksstammarna i gathuset. Köksstammarna i gårdshuset glasfiberfodrades 1991
  1989 installerades kabel-TV, uppgradering för bredband gjordes 2000
  1990 renoverades båda gårdarna
  2001 byttes elstigarna både i gat- och gårdshus
  2001 målades trapphusen om
  2002-2003 byttes resterande avloppsstammar
  2003 renoverades tvättstugan med nya maskiner, klinker på golvet och målning av väggar och tak
  2004 renoverades fasaderna mot gårdarna
  2006 upprustning av gårdarna
  2009 renovering av gatufasaden
  2014 ommålning av fönsterkarmar, port, mm.
  2019 Renovering av tak

  Planerade renoveringar

  -Källare

  Övriga utrymmen

  -Cykelförråd i källaren samt under tak utomhus vid gården
  -Barnvagnsförvaring under tak utomhus
  -Tvättstuga
  -Två gemensamma innergårdar

  TV/Internet

  Via comhem. Basutbud TV ingår i avgiften

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 851 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Kommentar till avgiften

  Basutbud Tv-kanaler ingår i avgiften

  Beskrivning mån.avg.

  Obligatoriskt tillägg balkongfond 59 kr/mån.

  Avgiftsändringar

  Inga planerade avgiftsförändringar.

  Hushållsel
  350 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Gas
  200 kr/månad
  Summa driftskostnader
  700 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du i ett av områdets mest attraktiva kvarter med närhet till såväl Odenplan och Stureplan. I direkt närhet till bostaden så finner du välkända Michelin restaurangen Agrikultur, Bar Nombre, Brasserie Balzac och många fler. Flertalet bagerier och småbutiker breder ut sig i området. Runt hörnet ligger Hagaparken med sin natursköna miljö och perfekta områden för promenader och löpning. Kommunikationerna är mycket bra och röd tunnelbana når du lite högre upp på Odengatan eller grön tunnelbana Rådmansgatan eller Odenplan. Snabb access till E18 och E4 och flertalet bussar finns att tillgå i området. Närmaste matbutik är Ica Nära Roslagstull

 • Dokument & Länkar
 • Övrigt

  Bostaden är uppmätt till 73 kvm. Enligt mäklarbild 68,5 kvm.

 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Nästa visning: Onsdag 3 mar
Charmig och välplanerad 20-tals 2:a.
Kungsholmen - Thorlidsplan

Thorildsvägen 2, vån 2

 • 38 kvm
 • 2 RoK
 • 2 025 kr/månad
 • 2 995 000 kr
Hornsbergs Stand - Kungsholmen

Lindhagensgatan 106 5tr

 • 74 kvm
 • 3 RoK
 • 3 795 kr/månad
 • 5 695 000 kr
Hornsbergs Strand - Kungsholmen

Nordenflychtsvägen 62, vån 5

 • 55 kvm
 • 2 RoK
 • 1 758 kr/månad
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan