Rörstrandsgatan 15, 5tr

20-talspärla med högt läge i toppskick.

BOKA VISNING! ACC PRIS. Underbar 20-tals charm i toppskick med generös takhöjd och härligt ljusinsläpp. Belägen 5 trappor upp i välskött fastighet i hjärtat av Birkastan. Bo med tyst läge, ytterst planerade ytor, bra förvaring och flera mysiga vädringsbalkonger i porten. Pärlan visar sig från sin bästa sida; vackra välbevarade originaldetaljer såsom furutiljor, högt i tak, takrosett, djupa fönsternischer, fint trägolv i en perfekt kombination med ett nyrenoverat kök och fräscht badrum. Trevlig förening med god ekonomi och härlig innergård med grillplats. I området finner ni trevliga restauranger, fik samt goda kommunikationer med tunnelbana och buss. Läget är extra idylliskt eftersom Rörstrandsgatan är gågata maj - sep. Missa inte denna unika bostad i Vasastans trendigaste kvarter. Möjlig mini-2a!

Pris:
3 050 000 kr (Accepterat pris)
Budgivning:
Budgivning pågår. Kontakta ansvarig mäklare.
Adress:
Rörstrandsgatan 15, 5tr, Vasastan - Birkastan
Yta:
28 kvm
Rum:
1 RoK
Trappor:
5 av 6
Avgift:
1 678 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


20-tals charm och möjlig mini-2:a.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Varmt välkomna till denna ljusa och ytterst välplanerade 20-talsetta där modern interiör möter tidstypisk charm i perfekt balans. Lägenheten fick 2018 renoverade ytskikt - målade väggar i ljusgrå kulör, trägolven målades vita och taket slipades och fick ny färg.

  Hall

  Välkomnade och praktisk hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor.

  Klädkammare

  Stor klädkammare i anslutning till rummet med plats för mycket förvaring. Hyllor och stång finns.

  Rum

  Luftigt och ljust rum med stora fönsterpartier. Här finns gott om plats för både stor säng, soffa och matbord. Sovdelen kan lätt delas av med tex industrivägg. Gott om förvaring i nybyggda garderober.

  Kokvrå

  Nyrenoverat och praktiskt kök med goda förvaringsmöjligheter, induktionspis, kombinerad ugn och fläkt. Integrerad kyl och frys finns i rummet intill.

  Badrum

  Fräscht helkaklat badrum med badkar, wc och handfat.

  Förråd

  Till lägenheten hör ett stort källarförråd.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Terrakottan 9

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  34

  Lgh.nmr. LM

  1502

  Adress

  Rörstrandsgatan 15, 5tr

  Postnummer
  113 40
  Postort

  Stockholm

  Område

  Vasastan - Birkastan

  Boarea
  28 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 4 jun 2009
  Energiprestanda: 145 kWh/m2

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Terrakottan 9

  Bildades
  1993
  Byggår

  1928

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  5 av 6
  Inre rep.fond
  Andelstal

  1,6513

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  BRF Terrakottan 9 är en äkta bostadsrättsförening med 34 bostadsrätter och två lokaler upplåtna hyresrätt i Birkastan, Stockholm.

  Ekonomi

  Föreningen har under år 2016 amorterat 2,1 miljoner på lån. Föreningen äger marken.

  Överlåtelseavgift

  1 163 kr. Överlåtaren av bostadsrätten svarar tillsammans med förvärvaren för att överlåteavgiften betalas.

  Pantsättningsavgift

  465 kr

  Förvaltning

  Den ekonomiska förvaltningen har skötts av Ekonomikonsult Åsa Lindqvist AB. Teknisk förvaltning av fastigheten har skötts av Jan Fors, Fojo AB.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Självdrag
  Vattenburen värme via radiatorer

  Renoveringar

  2005 - Renovering av taket i samband med byggnation av lägenhet(er) på vinden
  2005 - Stambyte
  2013 - Trapphusrenovering inkl. installation av säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter
  2014 -Åtgärdande av fuktskador i en av hyreslokalerna
  2014 - Byte av karmbottenstycken, renovering av balkongdörrar samt putsarbete på 3 balkonger mot gården
  2015 - Rensning/spolning av avloppsstammarna

  Planerade renoveringar

  Inga kommande renoveringar är i dagsläget bestämda.

  Övriga utrymmen

  • Gårdsplats/Innergård: Lummig innergård med härlig stor gräsmatta och planteringar. Här finns även en grillplats, matplats och loungemöbler.
  • Tvättstuga
  • Cykelförråd
  • Soprum
 • Kostnader
  Månadsavgift
  1 678 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Summa driftskostnader
  450 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 163 kr betalas av
  Pantsättningsavgift
  465 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Med attraktivt läge i Birkastan har man allt man kan önska direkt runt knuten! Förutom de stora butikskedjorna finns också många trevliga småbutiker med olika karaktär och specialiteter. Här finns också gott om kaféer, kvarterskrogar och restauranger. I övrigt finns här all tänkbar service med vårdcentraler, Odenplans läkarhus, bvc, närakut och specialistvård. I området ligger förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktning i både kommunal och privat regi. Rörstrandsgatan är gågata mellan St Eriksgatan och Norrbackagatan från 14 maj till och med 13 september.

  Stadsdelen började växa fram under senare delen av 1800-talet, innan dess präglades området av landsbygd. Kvarteren låg i Vasagatans förlängning och fick därför namnet Vasastan 1926. Vasaparken är stadsdelens finaste och mest populära grönområde. August Strindberg tillbringade sina första år i livet i Vasastan och Astrid Lindgren bodde i Vasastan under 70 år, främst i lägenheten på Dalagatan med utsikt över Vasaparken.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Solna / Järvastaden

Fridensborgsvägen 117, 2 tr

 • 44 kvm
 • 2 764 kr/månad
 • 2 450 000 kr
Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 16A

 • 56 kvm
 • 3 314 kr/månad
 • 4 350 000 kr
Gröndal strand

Ekensbergskajen 3

 • 39 kvm
 • 2 091 kr/månad
 • 2 775 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan