Rangstagatan 18, vån 15/15

Rangstagatan 18, vån 15/15

Kommande

Unik 5:a högst upp med milsvid utsikt.

Högst upp med milsvid utsikt! Perfekt för familjen som önskar sig lugnt och exklusivt boende nära till stadsliv och t-bana samt all tänkbara service. Unik 4:a (möjlig 5:a) HÖGST UPP i huset på våning 15 med magisk utsikt över hela Stockholm! Social planlösning, underbart gavelläge, mycket fönster, flera bra sovrum, stilrent kök och egen tvättsektion i badrummet. Bostaden är fullt utrustad med exklusiva tillval och har en MÖJLIG UTHYRNINGSDEL! Denna unika bostadsrätt erbjuder en boendekvalitet utöver det vanliga och utgör även bra investering ur ekonomisk synpunkt. Här i Högdalen, mitt i Teaterkvarteret, bor man med bra kommunikationer och nära till service. Föreningens hus ligger cirka 150 meter från Högdalen Centrum. Härifrån går såväl tunnelbana som bussar. I närområde ligger även flertal skolor, fotbollsplan, lekparker, barnomsorg och vård, samt simhall, bowlinghall, Kulturskola och Högdalens skatepark. Välkommen på visning!

Adress:
Rangstagatan 18, vån 15/15, Högdalen
Yta:
104 kvm
Rum:
4 RoK
Trappor:
15 av 15
Avgift:
5 834 kr/månad (värme, kabel-TV, Internet och kallvatten)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Milsvid utsikt och högst upp i huset.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Denna bostad är för dig som värdesätter trivsel och kvalitet. Med hög standard och luftiga ytor känner du dig hemma redan när du stiger in genom dörren. Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och golv i matt ekparkett. Här bor man belägen högst upp i huset med helt privat balkong. Lägenheten kan enkelt nyttjas som en 6:a eller göras om till en bostad med uthyrningsdel. Inget tillstånd krävs från föreningen för att hyra ut del av egen bostad.

  Hall

  Välkomnande hall med goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter i flera garderober samt på kapphylla. Här möts man direkt av lägenhetens ljusa och moderna uttryck. I direkt anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare samt ett stort förråd.

  Klädkammare

  Stor klädkammare inrett med hylla och stång. Perfekt för förvaring av säsongens plagg.

  Sovrum 1

  Rogivande och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbler.

  Badrum

  Stilrent med helkaklade väggar i vitt matt och klinkergolv i svart samt duschhörna med vikbara väggar i glas och takdusch. Badrummet är rustat med vägghängd wc, möbelpaket med vita spegelskåp och kommod, krokar och toapappershållare samt egen tvättsektion med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Utanpåliggande spotlights i tak.

  Sovrum 2

  Trivsamt sovrum med plats för säng och skrivbord samt förvaring i garderob.

  Kök

  Modernt och socialt kök från Marbodal i u -form och öppen planlösning till vardagsrummet. Vita luckor med rostfria handtag, vitt matt kakel och arbetsbänk med en läcker ljusstenskiva Bianco Venato. Vita vitvaror från Siemens; inbyggnadshäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, kyl&frys, diskmaskin samt fläkt.

  Vardagsrum

  Stort och ljust vardagsrum med tre stora fönsterpartier i två väderstreck och gott om plats för soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord intill stora fönsterpartier. Utgång till balkongen.

  Balkong

  En helt privat balkong i hörnläge högst upp i huset med hisnande utsikt över Stockholm. Här kan du njuta av både morgon- samt kvällssol. Dom generösa ytorna ger dig möjlighet att möblera med rejäla utemöbler och grill. Slå dig ner och avnjut ett glas vin i solnedgången. Ett fint golv i marockansk stil.

  Sovrum 3

  Lugnt placerat sovrum med plats för säng och skrivbord samt förvaring i garderob.

  Duschrum

  Separat duschrum med helkaklade väggar och golv.

  WC

  Separat wc med handfat och spegel.

  Förråd (möjligt sovrum)

  Rymligt förråd som idag används som sovrum

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Köksluckan 2

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  3-2503

  Lgh.nmr. LM

  2503

  Adress

  Rangstagatan 18, vån 15/15

  Postnummer
  124 54
  Postort

  Bandhagen

  Område

  Högdalen

  Boarea
  104 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  4
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 5 feb 2020
  Energiprestanda: 80 kWh/m2
  Energiklass: C

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Scenen i Teaterkvarteret

  Bildades
  2015
  Byggår

  2016-2017

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  15 av 15
  Inre rep.fond
  Andelstal

  1,22330%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Det finns 91 lägenheter i olika storlekar, från 45 till 103 kvm, med balkonger, terrasser, burspråk och generösa fönsterpartier. Föreningen har även en lokal med hyresintäkter.

  Gemensamma utrymmen

  • Planteringslådor
  • Lekplats
  • Cykelrum samt cykelparkering
  • Barnvagns- och rullstolsrum
  • Bredvid huset kommer en lekplats att byggas
  • Sophus

  Värme/Ventilation

  Uppvärmning: Fjärrvärme, vattenburet värmesystem med radiatorer
  Ventilation: Mekanisk till- och frånluft

  Ekonomi

  Inga planerade avgiftsförändringar.

  Parkering

  Föreningen har tillgång till totalt 48 parkeringsplatser varav 14 platser är belägna i garage. Garageplatserna kostar 1125 kr/månad och markparkering utomhus kostar 450 kr/månad. Det är idag kö till både markparkeringar och garageplatser, kön hanteras av Brf Ekonomen (www.brfekonomen.se eller tel 08-588 85 740 ). Det finns inga gästparkeringsplatser i anslutning till föreningens hus, alla gäster med bil hänvisas till Rangstaplan eller annan centrumparkering.

  TV/Internet

  Föreningen är ansluten till ip-TV och fiberbredband via Telia. Ingår i månadsavgiften.

  Förråd

  Till lägenheten disponeras ett rymligt förråd beläget i bostaden.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  5 834 kr/månad (värme, kabel-TV, Internet och kallvatten)
  Hushållsel
  500 kr/månad
  Hemförsäkring
  362 kr/månad
  Varmvatten
  260 kr/månad
  Summa driftskostnader
  1 122 kr/månad
  Personer i hushållet
  5
  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  473 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här i Högdalen, mitt i Teaterkvarteret, bor man med bra kommunikationer och nära till service och stadsliv. Här finns gott om sport, fritid och aktivt leverne bara runt knuten; som bad och gym endast 30 meter från lägenheten, fotbollsplan bakom huset och bowling i centrum. Skateboardsparken, som är norra Europas största, ligger nedanför Högdalens Centrum och är ett idrottsområde endast för skateboard, en s k "skatevärld". För den som älskar att jogga eller gå långpromenader i vacker natur finns Högdalstoppen och Magelungen. I Högdalen finns ett brett utbud av service - loppis, systembolag, kondis, restauranger, fisk och blommor. I närområde ligger även flertal skolor, barnomsorg och vård.

  Kommunikationer: I närområdet finner du bussar och T-banans gröna linje, Högdalens T-bana, som tar dig snabbt in till city. För färd möt Södertörns högskola eller Karolinska i Huddinge så genar bussen rakt och smidigt över Hagsätra.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Stadshagen

Lindhagensterrassen 9, vån 5

 • 59.5 kvm
 • 2 RoK
 • 2 663 kr/månad
 • 4 195 000 kr
Hornsbergs Strand - Kungsholmen

Kellgrensgatan 10

 • 80 kvm
 • 4 RoK
 • 4 560 kr/månad
Vasastan

Roslagsgatan 39, 1 tr

 • 73 kvm
 • 2 RoK
 • 2 851 kr/månad
 • 6 795 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan