Rämensvägen 25B

Yteffektiv 3:a med terrass mot grönska.

Välkommen till denna fina 3:a med optimal planlösning och stor terrass i sydost. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, stilren inredning och bekvämt läge nära centrum med all tänkbar service och goda kommunikationer. För den växande familjen är läget perfekt, då det finns en ny förskola med fyra avdelningar i den intilliggande fastigheten. Här kombineras ett stadsnära boende med närhet till Årstaskogens fina promenad- och joggingstigar. Årsta Torg ligger bara några minuter bort, liksom tvärbanestationen Valla torg med 2 hållplatser från Årstaberg där pendeltåg finns och Globen andra hållet. För den som föredrar att cykla går det snabbt att ta sig till både Globen och Södermalm via det utvecklade cykelvägsnätet.

VISNINGSINFO:
Vi ordnar privata visningar för att undvika visningar med väldigt mycket folk. Om du är sjuk och inte kan komma erbjuder vi även filmer eller samtal via videosamtal. Anmäl intresse och boka tid med mäklare.

Pris:
2 995 000 kr (Utgångspris)
Adress:
Rämensvägen 25B, Årsta - Årstastråket
Yta:
55 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
-1 av 6
Avgift:
3 049 kr/månad (värme)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse


Dela objekt


Fint ljusinsläpp och härlig utsikt över grönska.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Karta

 • Beskrivning

  Ljus och klassisk inredning med gedigna materialval gör det enkelt att kombinera med personlig stil. Vitmålade väggar, mattlackad ekparkett och fönsterbänkar i grå sten är genomgående i alla rum.

  Hall/Entré

  Välkomnande och rymlig hall genom säkerhetsdörr, med förvaring i städskåp och kapphylla.

  Master bedroom

  Master bedroom med gott om plats för dubbelsäng, sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i gedigen skjutdörrsgarderob med elfainredning. 12 kvm.

  Sovrum 2

  Lugnt placerat sovrum med plats för säng, byrå/garderob och skrivbord. 7 kvm.

  Kök

  Köket är fullt utrustat med energieffektiva vitvaror i rostfritt, gråa släta luckor och vitt kakel ovan en grå bänkskiva. Fler smarta lösningar är till exempel fullutdragslådor och källsorteringskärl. Underlimmad dubbelho, rostfri blandare, induktionshäll med tvåfas samt helintegrerad diskmaskin och utdragbar fläktkåpa.

  Vardagsrum

  De perfekta rummet som inbjuder till såväl fest som lugna hemmakvällar tack vare sin öppna planlösning till köket. Rummet är lättmöblerat med plats för soffa, soffbord, mediaförvaring samt bokhylla.

  Uteplats/balkong.

  En uteplats som är precis som man vill ha den – soligt sydostläge med plantering på kortsidorna och räcke runt om. Här får ni plats med både utemöbler samt egna odlingar och njuta av många lata middagar!

  Badrum

  Stort badrum med vita blanka kakelplattor och golv i grått klinker. Badrummet rymmer även en praktisk kommod med tvättställ i vitt och spegelskåp ovan, duschvägg i klarglas, handdukstork i rostfritt samt kombitvättmaskin med arbetsbänk och överskåp med klick-öppning.

 • Parkering

  Under gården finns ett gemensamt garage för de tre husen, med cirka 50 bilplatser. Garagevåningen nås med hiss från trapphusen.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  60901

  Adress

  Rämensvägen 25B

  Postnummer
  120 55
  Postort

  Årsta

  Område

  Årsta - Årstastråket

  Boarea
  55 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Boareabeskrivning

  Lägenheten är registrerad som 2 rok i lägenhetsregistret men är omgjord till funktion 3 rok.

  Antal rum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration ej utförd

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Gavelhusen

  Byggår

  2019

  Hiss
  Ja
  Våning
  -1 av 6
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,63%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Gavelhusen kommer bestå av 144 bostäder om 1-4 rok, fördelade på tre huskroppar och 7 våningar.

  BYGGNADERNA

  Husen har fått sitt namn från arkitekturen, där varje långsida är utformad som fyra gavlar i puts och tegel i olika grå nyanser. Det mörkgrå plåttaket fortsätter ned längs husens kortsidor och ramar in kvarteret på ett karaktäristiskt sätt. På så sätt upplevs husen som småskaliga och familjära.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Värme: Vattenburet värmesystem med synliga vitmålade värmestammar. Individuell mätning av varmvattnet.
  Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning från kök och bad. Tilluft via ytterväggsventiler bakom radiatorerna.

  Övriga utrymmen

  • Mellan husen finns trivsamma gårdar för lek och samvaro
  • I hus 2 finns en mindre gemensamhetslokal som föreningen disponerar som man önskar; för styrelsemöten, barnkalas eller kanske som övernattningslägenhet för långväga gäster
  • Sopkassuner, för hushållssopor
  • Källsorteringsrum
  • Cykelrum samt cykelförråd
  • Barnvagns- och rullstolsrum

  TV/Internet

  Lägenheterna utrustas med Telia Triple Play, vilket innebär möjligheten att själv styra funktionen (TV, telefoni eller bredband) i respektive nätverksuttag.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 049 kr/månad (värme)
  Kommentar till avgiften

  Obl. avgift om 220 kr/mån för TV/Bredband. Årsavgift för varmvatten debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning.

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Årsta är en mycket omtyckt stadsdel med närhet till storstan och omgiven av grön natur. En kort promenad bort finns vackra Årstaskogen som kantas av Mälaren med underbar strandpromenad och badbryggor i Liljeholmskajen. Inspirerande löpspår finns längs det glittrande vattnet som leder bort till Hammarbysjöstad. Social stämning på Årsta torget med service, matbutik, bibliotek, fik, blomaffär och frisör. Shopping finns i närliggande Globen köpcentrum. I området finns flertalet skolor och gymnasium. Flera nya förskolor planeras i de nybyggda husen.

  KOMMUNIKATIONER

  Goda kommunikationer med tvärbanan utanför porten. Vid Gullmarsplan kan byta till tunnelbana som tar dig vidare till T-centralen på 15 min. Det går även flertalet bussar.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Kungsholmen- Hornsbergs Strand

Lindhagensterassen 19, 10tr

 • 39 kvm
 • 1.5 RoK
 • 2 995 000 kr
Hornsbergs Stand

Pär Lagerkvists gata 18, vån 3

 • 86 kvm
 • 3 RoK
 • 3 169 kr/månad
 • 6 195 000 kr
Nästa visning: Tisdag 1 dec
Gavel 3:a med högt läge i Etaget.
Hornsbergs Strand

Nordenflychtsvägen 64, vån 9

 • 75 kvm
 • 3 RoK
 • 2 287 kr/månad
 • 5 795 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan