Rålambsvägen 69, 2 tr

30-talscharm & solig balkong.

Otroligt charmig och ljus mini-2:a med mysig och solig balkong. Lägenheten har luftiga ytor, mysig balkong mot lummig gård, tilltalande kök med rostfria vitvaror och bra förvaringsmöjligheter. Trivsam Brf med god ekonomi. Nära till service så som Coop, Hemköp, apotek och systembolag, restauranger, klippbad, parkliv och kort promenad till Lindhagens galleria med Ica Maxi mm. Stenkast till tunnelbana och buss i närhet till huset. Varmt välkommen!

Pris:
3 000 000 kr (Accepterat pris)
Adress:
Rålambsvägen 69, 2 tr, Fredhäll
Yta:
37 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
2
Avgift:
2 328 kr/månad (värme och vatten)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Mysig balkong mot lummig gård.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Ljus lägenhet med luftiga ytor och solig balkong mot lummig gård. Tidstypiskt funkislägenhet med harmoniska tapeter, fiskbensmönstrat trägolv, stora fönster med vackra stenbänkskivor och högt i tak.

  HALL

  Inbjudande och rymlig hall genom säkerhetsdörr med goda avhängningsmöjligheter på kapphylla. Fantastiskt trägolv i original och harmonisk tapet på väggarna.

  KÖK

  Välplanerat med bra förvaring och arbetsytor. Köket är utrustat med vita luckor med rostfria handtag, vitt fyrkantigt kakel, vit arbetsbänk, kyl&frys samt spis med ugn och fläkt ovan. På golvet ligger det fina trägolvet och väggarna är tapetserade med en diskret rutmönstrad tapet.

  BADRUM

  Helkaklat badrum i fräsch skick inrett med vitt kakel, ljust klinkergolv, badkar och handdukstork, wc, handfat med förvaring i mörk kommod samt badrumsskåp med belysning ovan.

  SOVRUM

  Harmoniskt och ljust sovrum med plats för säng och bokhylla alt byrå eller garderob. Fina hörnfönster, målade väggar och heltäckningsmatta på golv.

  VARDAGSRUM

  Fantastiskt vardagsrum med stort ljusinsläpp och luftiga ytor. Här finns plats för matsalsbord, soffgrupp, tv-möbel samt bokhyllor. Randigt tapetserade väggar, vackert fiskbensgolv och utgång till den mysiga och soliga balkongen.

 • Fakta
  Tillträde

  15 April 2019

  Fastighetsbeteckning

  Vikingen 4

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  9

  Lgh.nmr. LM

  1207

  Adress

  Rålambsvägen 69, 2 tr

  Postnummer
  112 56
  Postort

  Stockholm

  Område

  Fredhäll

  Boarea
  37 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Boareabeskrivning

  Lägenheten är registrerad som 1 rok i lägenhetsregistret men är omgjord till 2 rok. Observera att den exakta storleken inte är uppmätt. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 1 feb 2010
  Energiprestanda: 166 kWh/m2

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Solstugan

  Byggår

  1935

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  2
  Inre rep.fond
  Andelstal

  2,032

  Byggnaden

  Brf Solstugan uppfördes år 1935 består av 37 bostadsrättslägenheter, 1 hyreselägenhet och två lokaler.

  GEMENSAMMA UTRYMMEN

  • På entréplan finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torksskåp

  UTFÖRDA RENOVERINGAR

  1995 totalrenoverades hela fastigheten: - stambyte
  - fasadrenovering
  - balkongrenovering
  - byta av elstigare
  - trapphusrenovering
  - hissrenovering
  - byte av fönster 2014 - Nya balkonger - Renovering av fasad

  VÄRME/VENTILATION

  Fjärrvärme

  EKONOMI

  Stabil förening med god ekonomi. Inga planerade avgiftshöjningar.
  Ekonomisk förvaltning: Effektiv förvaltning

  TV/INTERNET

  Fastigheten ansluten till Comhem.

  FÖRRÅD

  Till bostaden disponeras ett källarförråd.

  P-PLATS

  Föreningen disponerar 9 parkeringar för ca 900 kr/mån. Hanteras av föreningen. F.n kö.

  ÖVRIGT

  Fastigheten har 3-glasfönster

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 328 kr/månad (värme och vatten)
  Hushållsel
  200 kr/månad
  Hemförsäkring
  190 kr/månad
  Summa driftskostnader
  390 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 163 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  465 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Fredhäll är en stadsdel i Kungsholmens stadsdelsområde i Stockholms innerstad. Den ligger på ön Kungsholmens sydvästra del och är främst känt för sina badklippor. Där finns även ett friluftsbad för vinterbadande. Fredhäll gränsar i öster mot Marieberg och i norr mot Kristineberg. Området bebyggdes i början på 1930-talet och är i funkisstil. Mottot då man byggde var "stad i park". I Fredhällsparken finns bl.a en plaskdamm som sedan 30-talet varit en populär badplats för de mindre barnen. Gatorna i Fredhäll är uppkallade efter svenska författare såsom Johan Runius, Fröding, Stagnelius, Orvar Odd (pseudonym för Oscar Patrick Sturzen-Becker), Viktor Rydberg, Atterbom, Snoilsky, Ernst Ahlgren, m.fl.

  Det finns flera butiker i närheten av föreningen. Kvartersbutiker samt Coop vid Kristinebergs tunnelbana, Hemköp vid Västerbroplan och ICA Maxi i Lindhagen. Apotek och postombud på Rålambsvägen. Kort promenad till flera trevliga fik i Fredhäll bl.a. det populära "Russin" och "1935". Gångavstånd till alla restauranger på Hornsbergs strand.

  Här finns det goda kommunikationer. Buss 59 och 61 från Fredhäll och huvudbusslinjerna 1 och 4 från Västerbroplan tar dig över hela Stockholms innerstad. Vill du åka tunnelbana tar du dig från Kristineberg till T-Centralen på 12 minuter. Med en härlig promenad via Norr Mälarstrand når du citykärnan på 35 minuter.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Högdalen- Bandhagen

Stenkvistavägen 10

 • 66.5 kvm
 • 4 006 kr/månad
 • 3 095 000 kr
Solna- Råsunda

Solnavägen 96B, vån 2

 • 54 kvm
 • 3 312 kr/månad
 • 3 295 000 kr
Hammarby Sjöstad

Virkesvägen 17

 • 62 kvm
 • 3 365 kr/månad
 • 3 900 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan