Oxelvägen 43

Topprenoverad hörnfemma.

Varmt välkommen till denna yteffektiva 5:a i nyskick. Med ett högt och fritt gavelläge finner ni denna familjedröm! Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som inbjuder till socialt umgänge med middagar och mingel. Med fyra bra sovrum, ett fantastiskt badrum med båda badkar och dusch samt en separat gäst-wc. Härlig balkong i högt och fritt läge med solig södersol. Ett trivsamt boende med naturen och Ältasjön runt hörnet. Måste upplevas!

Pris:
2 795 000 kr (Högstbjudande)
Adress:
Oxelvägen 43, Nacka - Älta
Yta:
91 kvm
Rum:
5 RoK
Trappor:
5
Avgift:
5 519 kr/månad (värme)

Välkommen på visning!

 • Tisdag 19/02 kl 18:00 - 18:30

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Ljust & högt läge.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har genomgående ljust målade väggar och ekparkett på golvet. Gavelläge ger bostaden ett otroligt ljus.

  Hall

  Välkomnande och stor hall som öppnar upp mot hela lägenheten. Plats finns för avhängning av ytterkläder och skor på kapphylla samt i stor skjutdörrsgarderob för bästa förvaringen. På golvet ligger ett snyggt, slitstarkt klinkergolv.

  Badrum

  I anslutning till hallen ligger detta stora badrum helkaklat med stora gråbeiga kakelplattor. Rummet är inrett med både dusch och badkar, vägghängd wc, brett handfat, spegel med inbyggd belysning, elektrisk handdukstork samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Vädringsfönster.

  Master bedroom

  Lugnt placerat sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Rummet är inrett med tre garderober.

  Kök

  Kvalitetskök i öppen planlösning mellan kök och vardagsrum . Köksluckor i beige kulör, stora betongmönstrade kakelplattor som stänkskydd och arbetsbänk i stilren vit laminat med harmonisk spotlights ovan. Full maskinell utrustning med rostfria vitvaror: kyl&frys, induktionshäll, varmluftsugn och inbyggnadsmikro i högskåp samt integrerad diskmaskin.

  Vardagsrum

  Ljust och stort vardagsrum i öppen planlösning till köket. Lättmöblerat med plats för soffa, soffbord och mediaförvaring. Här finns plats för matbord för större sällskap. Utgång till balkongen.

  Balkong

  Härlig balkong med trall, högt upp i huset i perfekt söderläge.

  Sovrum 2

  Ljust och stort sovrum med plats för säng size större och sängbord.

  Wc

  Vägghängd wc, handfat och spegel med belysning.

  Sovrum 3

  Rymligt sovrum med plats för säng och förvaringsmöbel.

  Sovrum 4

  Rymligt sovrum med plats för säng och förvaringsmöbel. Utgång till balkongen.

  Förråd

  Till lägenheten hör ett förråd.

  Då nu flertalet lediga utrymmen i föreningen gjorts om/håller på att göras om till förråd finns en särskild kö för de som önskar ett extra förråd, 600:-/kvm/år.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Älta 18:2

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  144

  Lgh.nmr. LM

  1401

  Adress

  Oxelvägen 43

  Postnummer
  138 32
  Postort

  Älta

  Område

  Nacka - Älta

  Boarea
  91 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Boareabeskrivning

  Lägenheten är registrerad som 4 r o k i lägenhetsregistret men är omgjord till 5 r o k.

  Antal rum
  5
  Antal sovrum
  4
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 14 dec 2009
  Energiprestanda: 113 kWh/m2

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  HSB Brf Stensö

  Byggår

  1967

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  5
  Inre rep.fond
  Andelstal insats

  0,36692 %

  Andelstal avgift

  0,36692 %

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  HSB Brf Stensö äger och förvaltar byggnader och mark på fastigheterna 18:1 och 18:2 med adress Oxelvägen 37-59 i Älta, Nacka Kommun. Byggnaderna färdigställdes 1967 av HSB och samtliga lägenheter uppläts med borätt.

  Ekonomi

  Ekonomin är stabil. Med anledning av stambytet så har vi höjt avgiften med 5% från 1/1 2019 och kommer att höja med 5% 1/1 2020 och 5% 1/1 2021
  Ekonomisk förvaltare: HSB

  Förråd

  Till lägenheten hör ett förråd.

  Då nu flertalet lediga utrymmen i föreningen gjorts om/håller på att göras om till förråd finns en särskild kö för de som önskar ett extra förråd, 600:-/kvm/år. Anmälan till kön görs till HSB Servicecenter.

  Övrigt

  BRF kräver individuellt medlemskap i HSB-­föreningen.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme. Det är separat mätning för varje hus. Av tidigare åtgärder som ökad isolering på krypvindarna, nya värmepumpar, solfångare och datorstyrd värmetillförsel har kostnaden för förbrukningen kunna hållas lägre än före åtgärderna.

  Värmepumparna är placerade i de så kallade fjärrvärmecentralerna. Värmepumparna utnyttjar värmen som finns i den luft som ventileras bort från lägenheterna. Genom detta har föreningen kunnat minska köp av fjärrvärme i motsvarande grad.

  Husen är försedda med solfångare på taken. Föreningens behov av tappvarmvatten tillgodoses under delar av året genom solenergi.

  Planerade renoveringar

  2019 - Stambyte

  Övriga utrymmen

  • Gästlägenhet med tillhörande garageplats
  • Innergårdar med trevliga lekplatser
  • Gym
  • Bastu
  • Cykelrum, cykelhus samt byglar på gårdarna
  • Fixar-/hobbyrum
  • Återvinningshus samt grovsoprum, hushållssopor i sopnedkast
  • Tvättstuga i samtliga hus

  TV/Internet

  Kabel-TV via Boxer (ingår i månadsavgiften)

 • Kostnader
  Månadsavgift
  5 519 kr/månad (värme)
  Överlåtelseavgift
  1 163 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  465 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Älta Centrum

  Med bollplaner, badplatser, tennisbanor, motionsspår, skidspår, skridskobanor, en 9-håls golfbana och ett av Stockholms populäraste MTB-områden blir detta område snabbt ett förlovat land för dig som lever ett aktivt liv. Samtidigt tar du dig smidigt in till city med täta kommunala förbindelser, busshållplatsen ligger precis utanför dörren. I närområdet finns det flera grundskolor och förskolor, den populära förskolan Pysslingen ligger till och med i samma kvarter. I närmsta centrum finns allt du behöver för en smidig vardag, och dessutom finns Sickla Köpkvarter endast 15 minuter bilfärd bort.

  Husen ligger vid Ältasjön och har närhet till flera strövområden och badsjöar. Ältasjön, Flatenbadet, Nackareservatet, Erstaviksområdet samt Hellasgårdens fritidsområde finns inom promenadavstånd. Vid Älta idrottsplats finns fotbollsplaner och tennisbanor. I närheten av Stavsborgsskolan finns även en ishall.

  Visionen, med år 2025 som tidshorisont, och har sammanfattats på följande sätt:
  - I Älta finns ett brett bostadsutbud.
  - Älta är en småstad med naturliga mötesplatser kring idrott, friluftsliv, kultur, service och handel.
  - Ältas tillväxt sker på ett sätt som är ekonomiskt, socialt, estetiskt och miljömässigt hållbart. Utvecklingen utgår från vad Ältas invånare behöver för att trivas och må bra.
  - Området runt Älta centrum upplevs som en naturlig del av Älta och man rör sig enkelt till, från och inom området.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Högdalen- Bandhagen

Stenkvistavägen 10

 • 66.5 kvm
 • 4 006 kr/månad
 • 3 095 000 kr
Hornsbergs Strand

Lustgårdsgatan 16, Vån 7 & 8

 • 158.5 kvm
 • 5 751 kr/månad
 • 9 995 000 kr
Nästa visning: Måndag 18 feb 17:40
Gemensam takterrass i föreningen.
Huddinge

Centralvägen 11B, 2tr

 • 85 kvm
 • 4 842 kr/månad
 • 3 650 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan