Orvar Odds väg 2, vån 5

Orvar Odds väg 2, vån 5

Storslagen Mälarutsikt från högt läge.

Välkommen till denna magiska 3:a på en av Fredhälls bästa adresser! Lägenheten ligger på femte våningen med sydvästläge och 180 graders panoramavy över Mälaren. Hela lägenheten genomsyras av ljus och ingen insyn, tack vare dess höga läge där samtliga fönster är mot Mälaren. Stilfullt renoverad med separat arbetsrum via dubbeldörrar i glas och många bevarade originaldetaljer som fiskbensparkett och glasskjutdörr. Lägenheten ligger i en välskött fastighet med god ekonomi.

Rofyllt läge i Fredhäll, intill glittrande Mälaren, klippbad, vackra promenadstråk, grönskande parker och kort promenad till bussar och tunnelbana. I området finns matbutiker, service, mysiga fik och restauranger.

Pris:
6 300 000 kr (SLUTPRIS)
Adress:
Orvar Odds väg 2, vån 5, Fredhäll - Kungsholmen
Yta:
59 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
5 av 6
Avgift:
3 023 kr/månad (värme, Internet och varmvatten)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Panaramavy, ingen insyn och sv-läge.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Utsikt från föreningens ena takterrass.

Utsikt från den andra takterrassen.

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Inbjudande och rymlig hall genom säkerhetsdörr. Nyslipat hallgolv.

  Kök

  Totalrenoverat kök med fantastisk utsikt över området. Nylagt golv, vita köksluckor, vitt kakel, spis, kyl/frys och köksfläkt. Glasskjutdörr i original.

  Arbetsrum

  Rymligt arbetsrum med fantastisk utsikt över Mälaren. Nyslipade golv. Rummet kan även med fördel användas som ett extra sovrum.

  Sovrum

  Rymligt sovrum, genom passage med två platsbyggda garderober tillsammans med vitmålade väggar och nyslipade originalgolv. Ingång till badrummet från hall.

  Badrum

  Fräscht badrum med vitt kakel med grå board och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med duschhörna med väggar i klarglas, handfat och spegelskåp med belysning och eluttag för tvättmaskin.

  Wc

  Helkaklat i vitt upp till tak. Här finns WC och handfat med spegel.

  Vardagsrum

  Helt fantastiskt vardagsrum med magnifik mälarutsikt. Här finns det plats för soffgrupp, tv-möbel samt matsalsbord. På golvet ligger den genomgående nyslipade fiskbensparketten.

  Balkong

  Underbar och solig balkong med läge i sydväst. Här kan man njuta av Mälarutsikten.

 • Parkering

  Boendeparkering Du som är registrerad ägare till ett fordon och är folkbokförd inom ett boendeparkeringsområde kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos Stockholms Stad. Tillståndet låter dig parkera inom ditt område till en förmånlig boendetaxa.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Mälarbröderna 6

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  24

  Lgh.nmr. LM

  1503

  Adress

  Orvar Odds väg 2, vån 5

  Postnummer
  112 54
  Postort

  Stockholm

  Område

  Fredhäll - Kungsholmen

  Boarea
  59 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Boareabeskrivning

  Lgh är registrerad som 2 rok i lägenhetsregistret men är ombyggd till 3 rok.

  Antal rum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Tisdag 4 jun 2019
  Energiprestanda: 177 kWh/m2

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Mälarbröderna 6

  Bildades
  2003
  Byggår

  1937

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  5 av 6
  Inre rep.fond
  Andelstal

  3,077%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Mycket trivsamt och välskött förening med bästa läge i Fredhäll. Föreningen registrerades 2003 och förvärvade fastigheten 2011. Äkta bostadsrättsförening med 28 bostadsrätter. Huset anses vara "Ett av stans bästa exempel på funkis".

  Gemensamma utrymmen

  Tvättstuga med torkrum, cykelförråd, 2 st terrasser uppe på taket med magnifik utsikt samt badrum med på vinden.

  Ekonomi

  Föreningen har god ekonomi och planerar att indexjustera avgiften varje år, höjning av ca 1-1,5% per år.

  Förråd

  Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme.

  Utförda renoveringar

  2000 Renovering fasadbeläggning och balkonger
  2007 Stambyte kök/badrum/wc samt ny eldragning
  2013 Fönsterrenovering. Byte av expansionskärl
  2015 Ventilationskontroll av rökkanaler
  2016 OVK genomfördes, dock kvarstår vidds åtgärder för att den ska bli godkänd. Nytt tätskikt på den nedre terrassen samt nya entrédörrar och kodlås
  2017 Relining av originalstam i källaren. Ny torktumlare till tvättstugan. Målning av entrén, våningsplan och trapphus. Ny motor till sopkarusellen.
  2018 Fjärrvärmecentralen utbytt. Höjning av muren med räcke på den nedre terrassen.
  2019 Radonmätning. Yttre entrétrappa mot trottoar är åtgärdad. Vattenskada i en av lägenheterna är åtgärdad. Relining av avluftningsrör utfört.
  2020 Förbättringsmålning utsida fönster. Sopnedkasten plomberade och ett soprum med kompostering nyttjas nu.

  Planerade renoveringar

  2021 planeras justeringar i ventilationskanaler för vissa lägenheter. Bättringsmålning av balkongräcekn sker tidigast 2022.

  TV/Internet

  Fastigheten är ansluten till Stockholms stadsnät för bredband (1 000 mbit) och digital-tv. Bredband ingår i avgiften.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 023 kr/månad (värme, Internet och varmvatten)
  Hushållsel
  250 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Bostadsrättstillägg
  25 kr/månad
  Summa driftskostnader
  425 kr/månad
  Personer i hushållet
  3
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Fredhäll är en stadsdel i Kungsholmens stadsdelsområde i Stockholms innerstad. Den ligger på ön Kungsholmens sydvästra del och är främst känt för sina badklippor. Där finns även ett friluftsbad för vinterbadande. Fredhäll gränsar i öster mot Marieberg och i norr mot Kristineberg. Området bebyggdes i början på 1930-talet och är i funkisstil. Mottot då man byggde var "stad i park". I Fredhällsparken finns bl.a en plaskdamm som sedan 30-talet varit en populär badplats för de mindre barnen. Gatorna i Fredhäll är uppkallade efter svenska författare såsom Johan Runius, Fröding, Stagnelius, Orvar Odd (pseudonym för Oscar Patrick Sturzen-Becker), Viktor Rydberg, Atterbom, Snoilsky, Ernst Ahlgren, m.fl.

  Det finns flera butiker i närheten av föreningen. Kvartersbutiker samt Coop vid Kristinebergs tunnelbana, Hemköp vid Västerbroplan och ICA Maxi i Lindhagen. Apotek och postombud på Rålambsvägen. Kort promenad till flera trevliga fik i Fredhäll bl.a. det populära "Russin" och "1935". Gångavstånd till alla restauranger på Hornsbergs strand.

  Här finns det goda kommunikationer. Buss 59 och 61 från Fredhäll och huvudbusslinjerna 1 och 4 från Västerbroplan tar dig över hela Stockholms innerstad. Vill du åka tunnelbana tar du dig från Kristineberg till T-Centralen på 12 minuter. Med en härlig promenad via Norr Mälarstrand når du citykärnan på 35 minuter.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Solna - Råsunda

Lövgatan 55, vån 4

 • 43 kvm
 • 2 RoK
 • 2 401 kr/månad
 • 3 350 000 kr
Högdalen- Bandhagen

Stenkvistavägen 10

 • 54.5 kvm
 • 2 RoK
 • 3 404 kr/månad
 • 2 450 000 kr
Nästa visning: Söndag 25 apr 11:15
Exklusiv bostad i populär förening.
Hornsbergs Strand

Nordenflychtsvägen 64, Vån 4

 • 44 kvm
 • 1,5 RoK
 • 1 456 kr/månad
 • 3 495 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan