Ormingeringen 60 A

Med höga krav på komfort och design.

På Ormingeringen 60A finns denna superfina och nyrenoverade 4:a som erbjuder lyx utöver det vanliga. Lägenheten är totalrenoverad med nya fina parkettgolv i ek, ljusmålade väggar och ett modernt kök med full maskinell utrustning och helintegrerade kyl&frys. Vidare har bostaden goda förvaringsmöjligheter, 3 stora sovrum varav ett med eget ensuite badrum, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt nya elledningar och elcentral i hela lägenheten. Bra förening med god ekonomi! Eftertraktat lugnt läge nära buss, centrum samt natur med rekreation. Summerat är detta ett hem för dig med höga krav på komfort och design! Välkommen!

Pris:
2 695 000 kr (Högstbjudande)
Adress:
Ormingeringen 60 A, Saltsjö-Boo
Yta:
91 kvm
Rum:
4 RoK
Trappor:
1 av 2
Avgift:
5 218 kr/månad

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Välplanerad och helt nyrenoverad fyra.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

En suite badrum.

God förvaring i klädkammare.

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Välplanerad och helt nyrenoverad 4:a som erbjuder lyx utöver det vanliga. Lägenheten har genomgått en stilren och exklusiv renovering med ljusmålade väggar och golv i ekparkett. Nya elledningar och elcentral i hela bostaden.

  HALL

  Välkomnande hall genom säkerhetsdörr, som öppnar upp mot hela lägenheten, med gott om förvaring i b l a garderober med spegelskjutdörrar. På golvet ligger ett snyggt och slitstarkt klinkergolv.

  BADRUM 1

  Stort badrum med kakel och klinker i en fin beige ton och komfortvärme på golv. Rummet är inrett med vägghängd wc, ovalt badkar, vattenburen handdukstork, handfat med kommod och spegelskåp samt spotlights i tak. Praktisk tvättmaskin och torktumlare i pelare.

  KÖK

  Modernt kök med vita köksluckor, sandfärgat stående kakel och arbetsbänk i grå slitstark laminat. Fullt maskinellt utrustat; induktionshäll, varmluftsugn, mikro, inbyggnadsfläkt, integrerade kyl&frys samt diskmaskin. Spotlight under överskåpen för harmoniskt ljus.

  VARDAGSRUM

  Trivsamt vardagsrum med flertalet fönsterpartier som skänker bra ljus till lägenheten. Här erbjuds plats för flexibel möblering med soffa, matbord för större sällskap och övrigt möblemang om så önskas. Från rummet nås även bostadens härliga balkong med förmiddagssol.

  BALKONG

  Väl tilltagen balkong med trätrall och plats för bord, stolar samt dina egna odlingar.

  SOVRUM 1

  Mysigt och harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängmöbler/förvaring. Rummet är inrett med rymliga skjutdörrsgarderober.

  SOVRUM 2

  Rogivande sovrum med plats för större säng och tillhörande sängmöbler/förvaring. Ingång till klädkammare med garderober.

  SOVRUM 3

  Stort och rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängmöbler/förvaring. Härifrån nås bostadens andra badrum.

  ENSUITE BADRUM

  Stort och helkaklat badrum med behaglig komfortvärme på golv. Rummet är inrett med vägghängd wc, duschhörna, elektrisk handdukstork, handfat med kommod och spegelskåp med belysning samt spotlights i tak.

  FÖRRÅD

  Till bostaden disponeras ett förråd i källarplan.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Orminge 41:1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  143

  Lgh.nmr. LM

  1003

  Adress

  Ormingeringen 60 A

  Postnummer
  132 33
  Postort

  Saltsjö-Boo

  Område

  Saltsjö-Boo

  Boarea
  91 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  4
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 13 nov 2008
  Energiprestanda: 168 kWh/m2

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Turkosen

  Byggår

  1969

  Hiss
  Nej
  Våning
  1 av 2
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,45282%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Bostadsrättsföreningen Turkosen äger och förvaltar 17 fastigheter med 258 lägenheter, samt en fristående byggnad med tvättstuga, bastu och en föreningslokal för fester och andra arrangemang.

  GEMENSAMMA UTRYMMEN

  • Förråd för cykelförvaring i källaren vid 60 A
  • Fritidslokal på Ormingeringen 54 C. Köket i lokalen renoverats 2015
  • Fyra tvättstugor
  • Bastu i tvättstugan på Ormingeringen 54 A och renoverades 2010 och 2013
  • Miljörum

  UTFÖRT UNDERHÅLL

  2015 OVK besiktning utförd
  2013 Föreningens fritidslokal fick köket renoverat
  2013 & 2010 Bastun har renoverats och fräschats upp
  2012 Värmeinjustering av lägenheternas radiatorer 2011 Asfaltsbeläggning på gångväg mellan grovsoprum och källsorteringshus nr 6 2011 Rensa mittbalken i garaget från lös betong och reparera tätskiktet vid takbrunnen ovan garaget. 2010 Entréernas baksidor på områdets övre del har färdigställts. Arbetet omfattade utgrävning och dräneringsanslutning av alla stuprör. All växtlighet grävdes bort och ersattes av kross och gårdsgrus. Fortsättningsvis ska ingen växtlighet förekomma i anslutning till entréernas baksidor. 2010 Målat klart taken. 2010 Värmeinjustering av lägenheternas radiatorer. 2009 Injustering av ventilationen 2009 Utgrävningar och dräneringsanslutningar av stuprör på områdets undre delar 2009 Hallen och toalettutrymmena i föreningslokalen ska målas upp och snyggas till. 2008 Trapphusen har bonats. Resultatet blev fräscha, blanka golv och trappor, som är lätta att hålla rena och snygga. 2008 Bastun har fräschats upp och nytt lås satts in.
  2008 Tvättmaskinerna, torktumlarna och manglarna i tvättstugorna har bytts ut. 2008 Fyra nya komposter har ställts ut på olika platser inom föreningens område. 1992 Stamrenovering

  KOMMANDE UNDERHÅLL

  Inga större planerade renoveringar mer än vanligt underhåll.
  - Lagning av asfaltsskador
  - Borttagning av gamla och nyplantering av träd och fruktträd
  - Lagning av betongskador på fasader och grunder och garage
  - Komplettera med nya trädgårdsmöbler
  - Målning av källsorteringshus och mopedförråd

  EKONOMI

  Föreningens ekonomi är god. Inga planerade avgiftshöjningar. Ekonomisk förvaltare: HSB Stockholm

  VÄRME/VENTILATION

  Föreningens byggnader är utrustade med mekanisk frånluftsventilation. Uteluft tas in genom spaltventiler över fönster i sov- och vardagsrum.
  Centralvärme.

  TV/BREDBAND

  • Föreningen har avtal med Bredbands-bolaget om kanalpaket T2-Flex via kabel-TV-nätet. Där ingår ett grundutbud på 15 st kanaler + 8 st individuellt valbara kanaler.
  • Bredband 100/100 Mb via Bredbansboladet. Ett tillägg om 156 kr/mån tillkommer på månadsavgiften.

  P-PLATS

  Brf Turkosen har flera olika parkeringsplatser för fordon. Det finns totalt 197 bilparkeringsplatser för medlemmar, för 125 kr/mån och 225 kr/mån. Ledig p-plats finns f.n.

  • Två parkeringsytor och ett parkeringshus
  • Två avgiftsbelagda ytor för gästparkering, ett på Gällnövägen och ett vid Ormingeringen 47
  • Två moped- och MC-förråd, ett på Gällnövägen och ett vid Ormingeringen 46 (för 300 resp. 600 kr/år)

  FÖRRÅD

  Till bostaden disponeras ett förråd i källarplan.

  ÖVRIGT

  • Föräldrakooperativet Snoken äger en bostadsrätt och har drivit förskoleverksamhet i den.
  • Det finns extra förråd att hyra. Samtliga av dessa är uthyrda f.n.
  • Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen.
 • Kostnader
  Månadsavgift
  5 218 kr/månad
  Kommentar till avgiften

  Obl. avgift om 156 kr/månad, vilket avser kabel-TV/bredband/IP-telefoni-avtalet.

  Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  455 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Orminge ligger idylliskt nära naturen, motionsspår, badsjöar mm. Närhet till många mysiga utflyktsmål och bra restauranger. Saltsjö-Boo är början på Stockholms skärgård och har flera fina badsjöar, närmast ligger Myrsjön. Nära även till Nacka Golfbana.

  Orminge domineras av bostadsområdet Västra Orminge med 2600 lägenheter uppfört 1964-71 på uppdrag av dåvarande Boo kommun. Området utmärker sig genom en terränganpassad bebyggelse, präglat av låga hus. Kommunens målsättning var att bibehålla landskapets ursprungliga karaktär, och skapa en låghusbebyggelse som kunde anpassa sig till de befintliga villaområdena runtomkring. De flesta husen är antingen två våningar höga lamellhus eller tre våningar höga punkthus.

  Med bara 5 minuters promenad kommer man till Orminge Centrum med 28 butiker fördelade på dagligvaruhandel – Sveriges största Coop Extra-butik, Systembolaget, Lindex, Kicks samt sällanköpshandel med kläder och skor för hela familjen, butiker för hem & fritid ryms under samma tak. Därutöver finns också ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service, som exempelvis apotek, bank, post, systembolag, restaurang, frisörer, kemtvätt och ett av Nacka kommuns välbesökta bibliotek.

  Boo-leden är cirka 15 km lång och går i hela sin sträckning från Boo hembygdsgård i Orminge till Strömmen på gränsen till Värmdö. På vägen passerar du sjöar, utsiktsplatser, fornminnen och kulturhistoriska platser. En ordnad badplats (inte kommunal) finns vid Myrsjöns festplats. Sjön används lokalt för både bad och fiske.

  KOMMUNIKATIONER

  Ett stenkast från lägenheten finns flertalet alternativa bussar som tar en till Slussen på ca 20-25 minuter. Går man till Orminge Centrum så kan man ta motorvägsbussen som endast tar 15 minuter till Slussen. Nattbussen tar dig hem vardagar som helgdagar. Med bil tar det endast ca 15 minuter till centrala Stockholm.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Näckrosen - Solna

Råsundavägen 166, vån 7

 • 35 kvm
 • 1 954 kr/månad
 • 2 995 000 kr
Hammarby Sjöstad

Virkesvägen 17C, vån 5

 • 49 kvm
 • 2 764 kr/månad
 • 3 650 000 kr
Ursvik - Sundbyberg

Forskningsringen 56, 1tr

 • 40 kvm
 • 2 500 kr/månad
 • 2 295 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan