Messeniusgatan 6

Mysig gaveltvåa med originaldetaljer.

Varmt välkomna till denna välplanerade och mysiga gavel 2:a med vackra originaldetaljer såsom fiskbensparkett, härlig takhöjd, speglade innerdörrar och serveringsskåp. Bra planlösning med stort vardagsrum, fint kök med bra förvaring samt ett harmoniskt sovrum. Stora fönster ger lägenheten ett fantastiskt ljusinsläpp.Lägenheten är belägen i hjärtat av Fredhäll på lugna Messeniusgatan. Bra kommunikationer med både buss och tunnelbana runt knuten. Förening med dolda tillgångar, god ekonomi och låg belåning. Föreningen äger marken. Välkomna att anmäla ert intresse!

Pris:
3 295 000 kr (Högstbjudande)
Adress:
Messeniusgatan 6, Fredhäll - Kungsholmen
Yta:
46 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
1 av 6
Avgift:
3 055 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)

Välkommen på visning!

 • Söndag 29/11 kl 11:30 - 12:15
  Välkommen att anmäla ditt intresse.
 • Måndag 30/11 kl 17:00 - 17:30
  Välkommen att anmäla ditt intresse.

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har genomgående vita väggar, vacker fiskbensparkett och fler dekorativa originaldetaljer.

  Hall

  Innanför ytterdörren välkomnas vi av en smart planerad hall med förvaring i platsbyggda orginalgarderober från golv till tak samt öppen avhänging för ytterkläder och skor. Från hallen finns ingång till badrummet. Den inre hallen öppnar upp sig till lägenheten.

  Vardagsrum

  Här flödar ljuset in genom de väl tilltagna treluftsfönstret. Ett vardagsrum där en rejäl soffa, soffbord och tv-möbel får plats. Vardagsrummet har även plats förvaringsmöbler eller inreds med skrivbord för ett hemmakontor.

  Kök

  Luftigt och ljust kök med underbart tvåluftsfönster över diskbänken med dubbelho. Klassiska vita kvadratiska kakel med mörk fog. Vacker bänkskiva i oljad. Rostfri diskmaskin, köksfläkt, inbyggnads ugn. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys. Vackert serveringsskåp i original.

  Matrum

  Rymligt matrum med matplats för 4 personer intill fönster. Med dubbel ingång till matrummet, en från den inre hallen och en direkt från köket får lägenheten ett bra flöde och en god balans mellan öppen planlösning och åtskilda rum.

  Sovrum

  Ett lugnt och harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord på vardera sida. gott ljusinsläpp med lummig utsikt.

  Badrum

  Från hallen nås badrummet. Helkaklat fräscht badrum med dekorativ mosaik på golv och fondvägg. Badrummet är utrustat med wc, vägghängt badrumskåp, tvättställ med vit komod, vägghängd spegel, golvvärme och dusch med glasvägg

 • Parkering

  Du som är registrerad ägare till ett fordon och är folkbokförd på Kungsholmen kan ansöka om boendeparkeringstillstånd. Tillståndet låter dig parkera inom ditt område till reducerad avgift, ansök här https://parkering.stockholm/boendeparkering/

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Odalbonden 6

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  60:0019

  Lgh.nmr. LM

  1106

  Adress

  Messeniusgatan 6

  Postnummer
  112 57
  Postort

  Stockholm

  Område

  Fredhäll - Kungsholmen

  Boarea
  46 kvm
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 1 apr 2020
  Energiprestanda: 90 kWh/m2
  Energiklass: D

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Messeniusgatan 6

  Bildades
  2000
  Byggår

  1936

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  1 av 6
  Inre rep.fond
  Andelstal

  3,588%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Messeniusgatan 6 bildades 2000 och förvärvade fastigheten 2003. Föreningen omfattar 40 st lägenheter varav 2 med hyresrätt. Föreningen innehar även 3 st lokaler. Bostadsrättsföreningen är en äkta förening. Föreningen äger marken som huset står på samt marken på baksidan av huset. Marken framför huset ägs av Stockholm Stad.

  Varje lägenhet disponerar ett vindsförråd; det kan finnas möjlighet att hyra ytterligare vindsförråd.

  Utförda Renoveringar

  1991: Stambyte av kök och badrum 1991: Byte av elstigar 2005: Renovering av fönster 2005: Renovering av tvättstugan 2008: Taket tvättats och plåtdetaljerna målats 2010: Trapphusrenovering och renovering av takterrass 2011: Renovering av hiss 2012: Stamspolning av köks samt badrumsstammar 2012: Installation av bergvärme 2013-2014: Fönsterrenovering. Byte av yttre fönsterglas till energiglas, behöll men renoverade alla ramar. 2016: För de som önskar säkerhetsdörr sattes det in för en kostnad. 2017: Stamspolning

  Planerade renoveringar

  Föreningen planerar en renovering av fasad, balkonger och tak under våren 2021. Renoveringen kommer bl.a. att innebära att balkongerna tas ned och ersätts med nya fina balkonger.

  Övriga utrymmen

  I fastigheten finns vindsförråd, cykelrum, barnvagnsrum, grovsoprum och en tvättstuga utrustat med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 kallmangel och 1 lakansträckare. Det finns även en gemensam takterrass som föreningens medlemmar kan utnyttja med utemöbler och grill.

  TV/Internet

  Föreningen är ansluten till Comhem för bredband samt TV, analogt.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 055 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Beskrivning mån.avg.

  Värme, vatten och Tv ingår i månadsavgiften. Förening har också tillvals möjlighet med en avgift på 100kr/månad så får medlemmen bredband från ComHem för 50 mbit/s.

  Avgiftsändringar

  Föreningens ekonomi är god med låg belåning. Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  130 kr/månad
  Summa driftskostnader
  430 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  473 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Fredhäll är en stadsdel i Kungsholmens stadsdelsområde i Stockholms innerstad. Den ligger på ön Kungsholmens sydvästra del och är främst känt för sina badklippor. Där finns även ett friluftsbad för vinterbadande. Fredhäll gränsar i öster mot Marieberg och i norr mot Kristineberg. Området bebyggdes i början på 1930-talet och är i funkisstil. Mottot då man byggde var "stad i park". I Fredhällsparken finns bl.a en plaskdamm som sedan 30-talet varit en populär badplats för de mindre barnen. Gatorna i Fredhäll är uppkallade efter svenska författare såsom Johan Runius, Fröding, Stagnelius, Orvar Odd (pseudonym för Oscar Patrick Sturzen-Becker), Viktor Rydberg, Atterbom, Snoilsky, Ernst Ahlgren, m.fl.

  Det finns flera butiker i närheten av föreningen. Kvartersbutiker samt Coop vid Kristinebergs tunnelbana, Hemköp vid Västerbroplan och ICA Maxi i Lindhagen. Apotek och postombud på Rålambsvägen. Kort promenad till flera trevliga fik i Fredhäll bl.a. det populära "Russin" och "1935". Gångavstånd till alla restauranger på Hornsbergs strand.

  Här finns det goda kommunikationer. Buss 59 och 61 från Fredhäll och huvudbusslinjerna 1 och 4 från Västerbroplan tar dig över hela Stockholms innerstad. Vill du åka tunnelbana tar du dig från Kristineberg till T-Centralen på 12 minuter. Med en härlig promenad via Norr Mälarstrand når du citykärnan på 35 minuter.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Nacka - Saltsjö-boo

Tollare kaj 8, vån 5

 • 41 kvm
 • 2 RoK
 • 2 803 kr/månad
 • 2 800 000 kr
Kungsholmen - Hornsbergs Strand

Warfvinges väg 15

 • 86 kvm
 • 4 RoK
 • 3 228 kr/månad
Kungsholmen- Hornsbergs Strand

Lindhagensterassen 19, 10tr

 • 39 kvm
 • 1,5 RoK
 • 2 995 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan