Pär Lagerkvists gata 18, vån 3

Pär Lagerkvists gata 18, vån 3

Unik 3:a med fönster i tre väderstreck och en fantastisk inglasad terrass om ca 17 kvm.

-SNABBT TILLTRÄDE MÖJLIGT
-LÅG AVGIFT
-MÖJLIG 4:A
-SOLIG TERRASS
Otroligt välplanerad 3:a (möjlig 4:a) på attraktiv adress i en av områdets mest populära föreningar. Bostaden bjuder på två generösa sovrum om 15 kvm respektive 16 kvm, möjlighet till öppen planlösning genom att enkelt ta ner vägg mellan kök och vardagsrum samt en ljuvlig och unik terrass. Föreningen har mycket god och stabil ekonomi. I direkt närhet till bostaden når ni Hornsbergs Strands badbryggor, välsorterade Ica Maxi och tunnelbanans blå linje samt flertalet bussar.

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för er information om bostaden.

Adress:
Pär Lagerkvists gata 18, vån 3, Hornsbergs Stand
Yta:
86 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
3
Avgift:
3 169 kr/månad (värme, vatten, Internet och bostadsrättstillägg)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Öppet & Ljust.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning
  Rum Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med praktisk förvaring i skjutdörrsgarderob. Strax innanför dörren är golvet belagt med praktiskt och tåligt klinker.

  Badrum

  Stort och rymligt badrum med fönster. Fullt utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt en praktisk bänk ovan och vägghängda skåp för handdukar och linne. Väggarna är beklädda med vitt kakel och golvet med mörkgrått klinker. Golvvärme.

  Kök

  Välplanerat och stillfullt kök med plats för matbord och sittplats för 4-6 personer. Här finner ni även en köksö (som är flyttbar) med gott om extra förvaring. Bakom de vita luckorna erbjuds generös förvaring i flertalet skåp. Utrustat med integrerad diskmaskin, fullstort kylskåp samt frys i vitt och ugn, mikrovågsugn samt induktionshäll. Ovan bänkskivan i massiv ek sitter stilfull stavmosaik.

  Vardagsrum

  Öppna och generösa ytor med plats för ordentlig soffa samt bord och TV-möbel. Här kan ni njuta av ett ljust och rymligt rum med fönster i två väderstreck. Möjlighet finns här att öppna upp mellan kök och vardagsrum för den som föredrar en öppnare planlösning.

  Terrass (Inglasad)

  Underbar inglasad terrass om ca 17 kvm. Här får ni utan problem plats med matbord för 4-6 personer samt en ordentlig loungemöbel.

  Sovrum 1

  Detta rum används idag som master bedroom och är ca 15 kvm. Plats för dubbelsäng samt arbetsplats för den som önskar. Rummet vetter mot föreningens lugna innergård. Tre platsbyggda garderober bjuder på gott om förvaring.

  Sovrum 2

  Detta rum vetter likt de andra mot innergården och är ca 16 kvm stort. Plats för skrivbord samt bredare säng. Perfekt som gästrum, barnrum eller kontor. Utrustat med 4 garderober.

  Förråd

  Till bostaden hör ett vindsförråd ca 2,5-3 kvm samt ett källarförråd ca 4-4,5 kvm.

 • Parkering

  I fastigheten finns ett varmgarage med 44 platser som kan hyras till en kostnad av 1 200 kr per månad. Separat kö för att erhålla en plats. Det är i dagsläget kortare kö ( kontrollerat 2020-11-18). Annars gäller boendeparkering på gatan. Tillstånd ansöks hos Stockholms stad och kostar 1100 kr per månad.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  131

  Lgh.nmr. LM

  1301

  Adress

  Pär Lagerkvists gata 18, vån 3

  Postnummer
  112 15
  Postort

  Stockholm

  Distrikt

  Kungsholmen

  Område

  Hornsbergs Stand

  Boarea
  86 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Max antal sovrum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 20 jan 2014
  Energiprestanda: 87 kWh/m2
  Energiklass: C

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Hänryckningen org. nr716419-1434

  Byggår

  2011

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  3
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal

  1,73608

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Välkommen till Brf Hänryckningen! Föreningen äger och förvaltar fastigheten Hänryckningen 1 med adress Franzéngatan 43-51, Pär Lagerkvists gata 14-20 och Harry Martinsons gata 3. Föreningen består av 59 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler med hyresrätt

  I fastigheten finns flera gemensamma lokaler.
  -Garage
  -Tvättstuga
  -Styrelserum
  -Soprum
  -Tre cykelrum
  -Fyra barnvagnsrum

  Utförda renoveringar

  2017 - Obligatorisk ventilationskontroll
  2019 - Rensning av avloppstammar
  2020 - Målning av cykel- och barnvagnsrum
  2020 - OVK
  2020 - Rensning av ventilationskanaler

  Planerade renoveringar

  2022-2023 Målning av trapphus

  TV/Internet

  Bredband levereras genom Ownit och kabel-TV basutbud via Comhem. Ingår i månadsavgiften.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 169 kr/månad (värme, vatten, Internet och bostadsrättstillägg)
  Avgiftsändringar

  Ingen avgiftshöjning är planerad.

  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Summa driftskostnader
  450 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  473 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Nordvästra Kungsholmen har under senaste åren genomgått en dramatisk förvandling. Helt nya gator, kvarter och bostäder har vuxit fram intill Mälaren. Det fantastiska läget erbjuder närhet till strandpark, solterrasser, badbryggor, båtplatser och en trevlig strandpromenad. Det finns ett brett utbud av restauranger i området, många intill vattnet. Med cykel eller till fots tar man sig lätt in till Stockholm city eller runt Kungsholmen. Tunnelbanestation och flera busshållplatser ligger i nära anslutning till lägenheten. Här kan man uppleva lugn och harmoni men samtidigt ha stadslivet inom räckhåll. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad.

  Lindhagensgallerian bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt otroligt populära Ica Maxi med ett brett sortiment.
  Området är mycket barnvänligt och ni finner flertalet förskolor, lekplatser, MVC och BVC inom några minuters promenad.

  Goda kommunikationer med både T-banans gröna linje (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) inom kort promenadavstånd. Busstrafik med linje 59, 56 och blå buss 50 via Sergels torg samt påfarten till Essingeleden har man som boende här stora tidsvinster vart man än behöver åka.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Vasastan

Roslagsgatan 39, 1 tr

 • 73 kvm
 • 2 RoK
 • 2 851 kr/månad
 • 6 795 000 kr
Nästa visning: Onsdag 3 mar
Charmig och välplanerad 20-tals 2:a.
Kungsholmen - Thorlidsplan

Thorildsvägen 2, vån 2

 • 38 kvm
 • 2 RoK
 • 2 025 kr/månad
 • 2 995 000 kr
Hornsbergs Strand - Kungsholmen

Nordenflychtsvägen 62, vån 5

 • 55 kvm
 • 2 RoK
 • 1 758 kr/månad
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan