Upplandsgatan 54F, vån 2

Upplandsgatan 54F, vån 2

Sekelskiftes-3:a - 3 m i tak - braskamin - möjlig 4:a.

Varmt välkommen till denna fantastiska 3:a belägen i vacker fastighet från 1905. Direkt när man kliver in i lägenheten känner man ett lugn och med ett skick i toppklass, är det bara att flytta in. Här finns de klassiska sekelskiftesdetaljerna som man älskar - generös takhöjd (3 m), djupa fönsternischer i höga fönster, höga golvsocklar, vacker spröjs och spegeldörrar. Vidare lockas man av den mysiga balkongen mot lummig gård med utgång via dubbeldörrar, braskamin i vardagsrummet, det snygga köket, badrummet med kombitvätt och gäst-wc från 2016 men också golvvärmen i hallen. Ett annat plus är att det finns ett inbyggt högtalarsystem (BOSE) i flertalet rum. Ypperlig förvaring med 3 klädkammare och stort förråd på vinden. Stora rum ger utrymme för bra lekytor för barnen samt möjlighet att bygga om till 4 rok. Föreningen äger marken och är skuldfri.

Ett förstklassigt boende i en vacker fastighet som på 40-talet kallades för "Vasaslottet", invid Odenplan, där renovering med all dess bekvämlighet kombineras med tilltalande sekelskifte. På andra våningen i detta hus hittar vi denna pärla till hem.

Pris:
13 300 000 kr (Pris)
Adress:
Upplandsgatan 54F, vån 2, Vasastan
Yta:
95 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
2 av 5
Avgift:
3 991 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Underbar balkong mot flera fina lummiga innergårdar.

Alternativ planlösning 4 RoK

Alternativ planlösning 4 RoK

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Underbar fastighet med stark karaktär och en praktfull entré över innergården. Lägenheten har vackra mörka trägolv i gott skick, vitmålade väggar och fina originaldetaljer. Luftiga ytor och generösa rum ger möjlighet att bygga ytterligare sovrum och på så sätt få en 4 rok. Se alternativa planlösningar.

  Hall

  Välkomnande hall/tambur med slitstarka klinkers med golvvärme. Plats för avhängning, skor och sittplats. Spotlights i tak.

  WC

  I hallen finns ett kaklat WC med stämningsfulla mörka väggar, handfat i vit kommod och vägghängd toalettstol. Grått klinkergolv. Spotlights i taket. Golvvärme.

  Kök

  Ljust inspirerande kök med vita skåpsfronter och mörk backsplash samt bänkskiva i grå kvartskomposit. Köket är utrustat med inbyggnadsugn och micro, svart diskmaskin (2022), spishäll med snygg svart köksfläkt och integrerad kyl/frys. Underbara fönster och balkongdörrar i glas ger rummet karaktär och fantastiskt ljusinsläpp. Stor matplats med plats för rejält matbord i social anslutning till arbetsytorna. Spotlights i taket.

  Badrum

  Helkaklat badrum med stämningsfulla mörka väggar, handfat i vit komod, regn- och handdusch med svängda duschväggar, vägghängd toalettstol, handdukstork, inbyggda hyllor och tvättmaskin med kalkad avställningsyta . Grått klinkergolv med golvvärme. Spotlights i taket.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för soffgrupp och TV-möbel. Stora fönsterpartier mot vackra sekelskiftesbyggnader och braskaminen som sprakar i hörnet.

  Sovrum 1

  Generöst sovrum som ligger i fil med vardagsrummet. Plats för dubbelsäng, tillhörande sängbord, förvaringsmöblemang och hemmakontor och rummet ger fortfarande en mycket luftig känsla. Stort vackert fönsterparti.

  Sovrum 2

  Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, förvaring och kontorsplats.

 • Parkering

  Boendeparkering på gatorna. Mer info: https://parkering.stockholm/boendeparkering/

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  56

  Lgh.nmr. LM

  1201

  Adress

  Upplandsgatan 54F, vån 2

  Postnummer
  113 28
  Postort

  Stockholm

  Område

  Vasastan

  Boarea
  95 kvm
  Boarea enligt

  Mätning

  Boareabeskrivning

  Nyligen utfärdat mätbevis finns. Enligt mäklarbild, 90 kvm.

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Max antal sovrum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Energiprestanda: 153 kWh/m2
  Energiklass: F

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Kejsarkronan 7

  Bildades
  1982
  Byggår

  1904-1905

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  2 av 5
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,0207820

  Andelstal kommentar

  Andelsprocent: 2,05176% Andelårsavgift: 2,05474%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Kejsarkronan 7 är en välskött äkta förening som förvärvade fastigheten 1982. Föreningen omfattar 56 lägenheter fördelade i uppgångarna A-F varav 55 lägenheter upplåtes med bostadsrätter och 1 lägenhet upplåtes med hyresrätt (2:a cirka 55-60 kvm), totalt cirka 4291 kvm boarea. Det finns även 3 lokaler i fastigheten, varav två upplåtes med hyresrätt dvs den populära restaurangen Café Blåbär och en bröllopsbutik (fd skomakare) samt en tandläkarpraktik som upplåtes med bostadsrätt, totalt ca 264 kvm lokalarea. Föreningen äger marken och är skuldfri.

  Fastighet

  Denna vackra fastighet byggdes under åren 1904-1905. Arkitekter var George Hagström och Frithiof Ekman. Dessa båda herrar har tillsammans ritat 154 byggnader i Stockholm, bl.a. Birger Jarlsgatan 15, Narvavägen 30-32 och Strandvägen 5-7 (Hotell Diplomat). På 1940-talet kallades i folkmun detta hus för "Vasaslottet".

  Avgiftshöjningar

  Inga ytterligare avgiftsförändringar är beslutade.

  Delat ägande

  Föreningen godtar endast delat ägande där båda parter avser bo i lägenheten.

  Ekonomisk förvaltare

  SBC

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme och självdrag.

  Utförda renoveringar

  2010 - Balkonger i uppgång E och F
  2011 - Ommålning av tak
  2015 - Fasadrenovering (uppgång A och E)
  2015 -2016 - Stamrenovering, relining
  2016 - Renovering av hiss i A
  2017 - Byte av undercentral
  2019 - Installation av säkerhetsdörrar. Renovering av tak.
  2021 - Fiber installerades (1000/1000 Mbit ingår nu i avgiften)

  Planerade renoveringar

  I föreningens framtida underhållsplan finns renovering av tak, fasad och fönster vid behov.

  Övriga utrymmen

  • Trevlig innergård med flera sittgrupper och grill
  • Gemensam tvättstuga
  • Cykelförråd med utgång direkt till gatan
  • Lättillgängligt barnvagnsrum i markplan utan trappsteg
  • Fullutrustad sopsorteringsstation, även för grovsopor, el mm
  • Föreningslokal, som även kan bokas för privata tillställningar
  • Hobbyrum

  TV/Internet

  TV och bredband levereras av Ownit och föreningen har en gruppanslutning där varje lägenhet betalar 93 SEK per månad. I gruppanslutningen ingår bredband med hastighet 1000/1000 Mbit/s och TV-abonnemanget Ownit mini. Föreningens medlemmar kan teckna utökade TV-abonnemang hos Ownit vid intresse.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 991 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Hushållsel
  700 kr/månad
  Hemförsäkring
  400 kr/månad
  Summa driftskostnader
  1 100 kr/månad
  Personer i hushållet
  3
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Direkt närhet till Odengatan med den nyligen utbyggda Odenplan station med tunnelbana, pendeltåg och busstrafik. Promenadavstånd till grönområden gör att balansen mellan natur och stadsliv till stans bästa läge. Här finns också gott om kaféer, kvarterskrogar och restauranger. I övrigt finns här all tänkbar service med vårdcentraler, Odenplans läkarhus, bvc, närakut och specialistvård. Med kort promenad nås matbutikerna Coop Vanadisvägen, Hemköp Hagastaden eller ICA. Härliga Hagaparken nås enkelt och Vasaparken med cafeér, minigolf och fotbollsplan/isbana är endast ett stenkast bort. Även närhet till Brunnsviken där du kan hyra båtplats.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Kungsholmen

John Ericssonsgatan 11B, 3tr

 • 29 kvm
 • 1 RoK
 • 1 878 kr/månad
 • 2 995 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan