Pär Lagerkvists gata 24

Pär Lagerkvists gata 24

Sjöglimt och stor privat uteplats mot innergården.

Längst ner på Pär Lagerkvists gata, i huset närmast vattnet finns denna fina och ljusa 2:a. Direkt när man kommer in känner man ett lugn, och med en lägenhet i toppskick med modern planlösning är det bara att flytta in. En riktigt mysig lägenhet där nyproduktion med all dess bekvämlighet kombineras med tilltalande interiör. Man lockas absolut av den generösa trädäckade och insynsskyddade uteplatsen mot den låsta innergården, vädringsbalkong med sjöglimt, det ljusa parkettgolvet, ljusinsläppet, stor walk-in-closet med platsbyggd inredning i valnöt. Vidare finns här ett mysigt sovrum med skjutdörrsgarderob, målade väggar i moderna ljusa kulörer och det vita snygga köket i delvis öppen social planlösning bjuder in till härliga middagar. Till lägenheten hör även ett rymligt förråd i källaren och lediga garageplatser finns. Belägen i populär brf med god ekonomi och som äger marken. Här bor man med ett lugnt läge och granne med Mälarens glittrande vatten, Karlsbergs slott, fina strandpromenader, badbryggor, bra restaurangutbud, city och bra service i Lindhagens Galleria. Nära till T-bana, bussar och E4:an för den som kör bil.

På andra våningen (bottenplan mot innergården) i detta hus hittar vi denna pärla till hem. Välkommen!

Pris:
4 295 000 kr (Accepterat pris)
Adress:
Pär Lagerkvists gata 24, Kungsholmen - Hornsbergs strand
Yta:
55 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
3 av 7
Avgift:
2 725 kr/månad (värme och kallvatten)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Snygg interiör, lyxig walk-in-closet & privat terrass.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Välkommen till denna mysiga och trivsamma 2:a om 55 kvm med egen trädäckad uteplats, delvis öppen social planlösning, fönster i 2 väderstreck och sjöglimt från både balkong och vardagsrum. Genomgående väldigt bra skick med vit ekparkett, stor platsbyggd klädkammare i valnöt samt målade väggar i ljusa moderna kulörer.

  Hall

  Rymlig och inbjudande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Gott om förvaring i skjutdörrsgarderob. Plats för byrå/avlastningsbänk. Från hallen nås lägenhetens härliga uteplats.

  Uteplats

  Stor och privat uteplats med högt staket mot föreningens vackra och innergård. Plats för soff- eller sittgrupp, grill och egen plantering.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket och gör lägenheten till en social miljö att samla vänner och familj i. I vardagsrummet ryms soffa, soffbord, tv-bänk samt hylla/skåp.

  Kök

  Vitt kök med gott om förvaring, vitt kakel med tegelsättning och mörkgrå laminat bänkskiva. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys och diskmaskin, inbyggnads ugn samt micro, spishäll och dubbelho. Ett mycket trivsamt kök med rymligt matplats intill vardagsrummet.

  Balkong

  Liten vädringsbalkong som bjuder på vacker sjöglimt och morgon + kvällssol. Här avnjuts Stockholms vackraste solnedgångar under sommarhalvåret.

  Badrum

  Ljust och fräscht badrum med vitt kakel längst väggarna och infällda spotlights i taket. Badrummet är utrustat med dusch, wc, tvättställ med vit kommod och vägghängd spegel. Grå arbetsbänk ovan tvättmaskin med torktumlare. Gott om förvaringsmöjlighet ovan arbetsbänk samt väggskåp bredvid. Komfortvärme i golvet.

  Sovrum 1

  Ett rogivande sovrum. Här ryms en dubbelsäng med sängbord på var sida. Målade väggar i behaglig grön kulör. Gott om förvaring i skjutdörrsgarderob.

  Walk-in-closet

  En rymlig och snygg klädkammare med platsbyggd förvaring i valnöt på vardera sida som rymmer mycket förvaring. Belysning i inredning och tak.

  Förråd

  Till lägenheten hör ett rymligt förråd i källaren.

 • Parkering

  Föreningen har garage i eget källarplan med hiss direkt ner i garaget 1500kr/mån. För närvarande kö.

  Utöver dessa har medlemmarna även tillgång till 52 garageplatser i grannföreningen Brf Poeten, till en kostnad av 1300 kr/månad med kortare kö till plats.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Lyckolandet 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  81001

  Lgh.nmr. LM

  1001

  Adress

  Pär Lagerkvists gata 24

  Postnummer
  112 15
  Postort

  Stockholm

  Område

  Kungsholmen - Hornsbergs strand

  Boarea
  55 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Tisdag 2 feb 2016
  Energiprestanda: 80 kWh/m2
  Energiklass: D

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Gåspennan

  Bildades
  2010
  Byggår

  2013

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  3 av 7
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,45316%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Gåspennan färdigställdes av JM under år 2012-2013 och består av 164 bostadsrätter samt 5 lokaler för uthyrning. Föreningen har en innergård med planteringar, lekplats och cykelställ. Föreningen omfattar adresserna:
  - Hornsberg Strand 69-77
  - Pär Lagerkvists Gata 24-36
  - Franzéngatan 50-54
  - Harry Martinsons gata 7-13

  Föreningen äger marken, Gåspennans ekonomi är god och amorterar på befintliga lån på fastigheten (se årsredovisning)

  Ekonomisk förvaltare: Nabo Teknisk förvaltare: Alova

  Övrigt

  Total boarea 13 435kvm
  Total lokalarea 565kvm.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Tilluft via don, med filter bakom radiatorer. Mekanisk frånluft med värmeåtervinning i värmepump. Huvudsystemet för uppvärmning är fjärrvärme.

  Utförda renoveringar

  2020 - Byte av styrsystem 2019 - OVK besiktning, Spolning av stammar 2018 - Bil laddplatser i garaget. 2017 - Installation av LED belysning 2016 - Kakel i entreérna

  Planerade renoveringar

  Det finns inga planerade renoveringar. Avsättning för föreningens fastighetsunderhåll görs i enlighet med föreningens stadgar.

  Övriga utrymmen

  • 2 st soprum med källsortering
  • Cykelrum
  • Städrum
  • Fastighets och rullstolsförråd
  • Barnvagnsrum
  • Källare-eller vindsförråd
  • Stor lummig innergård med lekplats för dom små
   Utöver detta finns även ett styrelserum för styrelsens arbete.

  Hyresgästerna till föreningens 5 lokaler är:
  - Puls & Träning (Gymlokal)
  - Primo Ciao Ciao (Restaurang)
  - Bengal Garden (Restaurang)
  - Creacta Ekonomi (Kontor)
  - Svea Ingenjörsbyrå (Kontor)

  TV/Internet

  Gåspennan har avtal med Tele2 om leverans av bredband, telefoni och TV. Internetanslutning med en hastighet på 1Gbits per sekund med trådlös router, telefoni Bas och TV Bas med lån av TV Hub. Kostnad för detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 170kr/månad.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 725 kr/månad (värme och kallvatten)
  Kommentar till avgiften

  I månadsavgiften ingår värme & kallvatten.

  Beskrivning mån.avg.

  Varmvattenförbrukning ingår inte i avgiften utan betalas separat av varje bostadsrättshavare efter egen förbrukning. Varmvatten debiteras i efterskott med fyra månaders förskjutning. Obligatoriskt tillägg avseende TV och bredband om 170:-/månad.

  Avgiftsändringar

  I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.

  Hushållsel
  450 kr/månad
  Hemförsäkring
  134 kr/månad
  Varmvatten
  110 kr/månad
  Summa driftskostnader
  694 kr/månad
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand avnjuts trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finns flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finns gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hornsbergs strand

Kellgrensgatan 18, 6tr

 • 42 kvm
 • 1,5 RoK
 • 2 565 kr/månad
 • 3 450 000 kr
Hornsbergs strand

Kellgrensgatan 16, 2 tr. ACCEPTERAT PRIS

 • 81 kvm
 • 3 RoK
 • 4 016 kr/månad
 • 6 200 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan