Odengatan 36B, 4tr, gårdshus

Odengatan 36B, 4tr, gårdshus

Nyrenoverad sekelskiftesdröm.

Bostaden välkomnar med lugn färgsättning, topprenoverade ytskikt och vackra sekelskiftes detaljer. Rymlig hall med god förvaring i dubbla garderober. Finaste marmor i det fullt utrustade köket med gott om förvaring i högskåp och överskåp. Luftigt rum med plats för soffa och matplats. Avskärmad sovalkov med plats för dubbelsäng. Högt fönster mot föreningens lugna innergård. Äkta förening som äger marken med flera lokaler som extra inkomst till kassan. Direkt närhet till Odenplan station med tunnelbana, pendeltåg och busstrafik. Promenadavstånd till grönområden gör att balansen mellan natur och stadsliv till stans bästa läge.

Pris:
3 450 000 kr (Högstbjudande)
 • Bud: 4 020 000 kr (Högsta bud)
  Bud Budgivare Status Tid
  4 020 000 kr 3 Aktiv ons 27 apr 20:38
  4 000 000 kr 2 Aktiv ons 27 apr 14:29
  3 950 000 kr 4 Aktiv ons 27 apr 14:26
  3 900 000 kr 2 Aktiv ons 27 apr 14:18
  3 850 000 kr 4 Aktiv ons 27 apr 14:12
  3 820 000 kr 3 Aktiv ons 27 apr 14:06
  3 800 000 kr 2 Aktiv ons 27 apr 12:39
  3 750 000 kr 1 Aktiv ons 27 apr 10:58
Adress:
Odengatan 36B, 4tr, gårdshus, Vasastan
Yta:
32 kvm
Rum:
1,5 RoK
Trappor:
4 av 5
Avgift:
1 340 kr/månad (värme, kabel-TV, Internet och varmvatten)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Fantastisk takhöjd, höga golvsocklar, stuckaturer och takroset. Vitlaserad fiskbensparkett och väggar målade i mjuk beige kulör.

  Hall

  Välkomnande hall med god förvaring i dubbla garderober samt öppen avhänging för ytterkläder och skor. Här möts man direkt av lägenhetens fantastiska takhöjd.

  Rummet

  Luftigt rum med en vacker fiskbensparkett. Underbart fönsterparti ger ett härligt ljusinsläpp. Rummet är lättmöblerat och rymmer en ordentlig soffa och soffbord.

  Kök

  Vackert kök med luckor i skåpsfronter med frästa listverk och den vackraste marmorn som bänkskiva och stänkskydd. Underlimmad diskho, rostfri blandare inbyggnads ugn, spishäll, rostfri köksfläkt, integrerad diskmaskin, integrerad kyl/frys samt god förvaring i hög- och överskåp. Intill köket finns matplats perfekt som extra bänkyta vid matlagning.

  Badrum

  Ljust badrum med kvadratiska kakel i marmor på väggarna och ett matchande klinkers på golvet. Badrummet är utrustat med tak- och handdusch, wc-stol, handdukstork, tvättställ i vit kommod och vägghängd spegel.

  Sovalkov

  Avskärmad och mysig sovalkov som rymmer dubbelsäng.

 • Parkering

  Boendeparkering Du som är registrerad ägare till ett fordon och är folkbokförd inom ett boendeparkeringsområde kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos Stockholms Stad. Tillståndet låter dig parkera inom ditt område till en förmånlig boendetaxa.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Surbrunn 13

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  10019

  Adress

  Odengatan 36B, 4tr, gårdshus

  Postnummer
  113 51
  Postort

  Stockholm

  Område

  Vasastan

  Boarea
  32 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  1,5
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 31 okt 2019
  Energiprestanda: 158 kWh/m2

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Surbrunn 13

  Bildades
  2000
  Byggår

  1903

  Juridisk person
  Nej
  Våning
  4 av 5
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,0200000

  Andelstal insats

  1,99994%

  Andelstal avgift

  1,99994%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Surbrunn 13 är en äkta förening som bildades i maj 2000. Föreningen äger marken och består av 20 bostadsrättslägenheter med en yta av 1605 kvm. Föreningen har intäkter från 5 hyreslokaler med en total yta av 522 kvm.

  Fastigheten uppfördes 1901 - 1902 och var inflyttningsklar 1903. Byggherre: N. Kalmén Byggmästare: LP Johansson Arkitekter: Dorph och Höög

  Hiss: Finns i gathuset

  Lägenhetsförråd finns på vinden.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Vattenburen fjärrvärme. Ventilation av frånluftstyp.

  Utförda renoveringar

  2021 - Renovering av soprum 2020 - Dräneringsarbete mot gatan 2019 - Renovering av ytterportar , byte av expansionskärl samt takrenovering 2016 - Takbyte, gård (totalrenovering med nytt bjälklag och ytskikt samt underliggande lokal) 2010 - Tak-renovering 2008 - Gård 2000 - Stambyte, fasadrenovering, tak-renovering, tvättstuga. 1990 - Fönster

  Planerade renoveringar

  Föreningen har inga planerade renoveringar, samtliga stora arbeten är slutförda.

  Övriga utrymmen

  • Tvättstuga med torkrum
  • Cykel- och barnvagnsförråd
  • Relaxavdelning med bastu dusch och sittgrupp
  • Sopnedkast och källsorteringsrum för glas, kartong och tidningar
  • Innergård

  Föreningen har 5 st lokaler som hyrs ut, yoga, bokförlag, restaurang, massage och frisör.

  TV/Internet

  Ownit bredband (fiber) samt ComHem (kabel). 100Mbit från Ownit ingår i avgiften, med möjlighet att uppgradera sin uppkoppling till 1Gbit. Man kan även använda ComHem bredband utöver Ownit om man så önskar, men detta ingår ej i månadsavgiften.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  1 340 kr/månad (värme, kabel-TV, Internet och varmvatten)
  Beskrivning mån.avg.

  I månadsavgiften ingår analogt basutbud från ComHem, 100Mbit bredband från Ownit via Fiber (möjlighet till 1Gbit), telefon via Ownit och varmvatten.

  Avgiftsändringar

  Föreningen har inte beslutat eller diskuterat förändring i månadsavgiften.

  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Direkt närhet till den nyligen utbyggda Odenplan station med tunnelbana, pendeltåg och busstrafik. Promenadavstånd till grönområden gör att balansen mellan natur och stadsliv till stans bästa läge. Här finns också gott om kaféer, kvarterskrogar och restauranger. I övrigt finns här all tänkbar service med vårdcentraler, Odenplans läkarhus, bvc, närakut och specialistvård. Med kort promenad nås matbutikerna Coop Vanadisvägen, Hemköp Hagastaden eller ICA. Härliga Hagaparken nås enkelt och Vasaparken med cafeér, minigolf och fotbollsplan/isbana är endast ett stenkast bort. Även närhet till Brunnsviken där du kan hyra båtplats.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 16 A, 1 tr

 • 39 kvm
 • 1 RoK
 • 2 535 kr/månad
 • 2 995 000 kr
Nästa visning: Söndag 9 okt 12:45
Gavel 4:a med bästa solläge och inglasad balkong.

Warfvinges väg 18, vån 4

 • 88 kvm
 • 4 RoK
 • 4 981 kr/månad
 • 6 995 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan