Lindhagensgatan 67 , 2tr

Lindhagensgatan 67 , 2tr

20-tals dröm mot den vackra innergården.

Ljus och charmfull 20-tals lägenhet med ett högt och tyst gårdsläge, mitt på Thorildsplan. Generös takhöjd, parkettgolv, fint ljusinsläpp och underbar vy över innergården. Luftigt vardagsrum med solvalkov som rymmer säng om 120 cm, tilltalande kök med bra förvaringsplats och arbetsytor, badrum med duschhörna och inbjudande hall med fod förvaring i garderober. Mellan varje våning finns fina vädringsbalkonger med utsikt över föreningens gröna gård. Till lägenheten hör ett vinds- och källarförråd.

Föreningen erbjuder trevliga gemensamma utrymmen såsom gästlägenheter, tvättstugor och hobbylokal. T-bana i området och gångavstånd till Lindhagens galleria, restauranger, bad i Fredhäll och Hornsbergs strand samt Fridhemsplans puls. Välkommen till Brf Kalkonen - en välskött HSB förening med låg belåning som äger marken!

Adress:
Lindhagensgatan 67 , 2tr, Kungsholmen - Thorildsplan
Yta:
27.5 kvm
Rum:
1.5 RoK
Trappor:
2 av 4
Avgift:
1 711 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Luftig och välkomnande hall med vackert klinkers längst golvet. God förvaring i gardeober som är inmålade i samma gröna kulör som väggarna.

  Lägenheten har genomgående målade väggar i moderna kulörer, trägolv och välbevarad 20-tals charm. Stora fönster med fötnserbrädor i marmor samt originalhaspar som tillsammans med generös takhöjd ger ett ljust och luftigt intryck. Fin utsikt över vackra innergården från samtliga fönster.

  Kök

  Trevligt och ljust kök med gott om förvaring och arbetsyta. Köket är utrustat med inbyggnadsugn, kyl/frys, spiskåpa samt spishäll. Svart klinkergolv.

  Vardagsrum

  Vardagsrum med plats för rejäl soffa, soffbord och tv-möbel. Rymlig och mysig sovalkov fondtapet.

  Badrum

  Helkaklat badrum i vitt och ljust klinkers längst golvet. Badrummet är utrustat med tvättställ , vägghängt badrumsskåp med spegel, toalettstol och en duschhörna.

 • Parkering

  Boendeparkering Du som är registrerad ägare till ett fordon och är folkbokförd inom ett boendeparkeringsområde kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos Stockholms Stad. Tillståndet låter dig parkera inom ditt område till en förmånlig boendetaxa.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  Kalkonen 4

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  553

  Lgh.nmr. LM

  1203

  Adress

  Lindhagensgatan 67 , 2tr

  Postnummer
  112 43
  Postort

  Stockholm

  Område

  Kungsholmen - Thorildsplan

  Boarea
  27.5 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Boareabeskrivning

  Enligt lägenhetsregistret är bostaden registrerad som 1 r o k men disponeras idag som 1,5 r o k.

  Antal rum
  1.5
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Fredag 28 feb 2020
  Energiprestanda: 160 kWh/m2
  Energiklass: F

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Kalkonen

  Bildades
  1926
  Byggår

  1926

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  2 av 4
  Inre rep.fond
  Andelstal insats

  0,15005

  Andelstal avgift

  0,13063

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Kalkonen är en av HSB:s äldsta och största föreningar. Föreningen är belägen i det så kallade Holmiaområdet i S:t Görans församling vid Thorildsplan i Stockholm. Medlemskap i HSB är frivilligt. Styrelsen godkänner högst två delägare till en bostadsrätt. Ingen ägarandel får understiga 25 %.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Uppvärmning av fastigheterna sker genom fjärrvärme. Fastigheterna har ventilation genom självdrag. Pågående OVK som sannolikt blir godkänd inom kort.

  Utförda renoveringar

  1974-75 Byte av VA-stammar i kök
  1990-93 Byte av VA-stammar i badrum (i samband med detta renoverades samtliga badrum och elkablar m.m. byttes ut)
  1995-96 Renovering av föreningens tvättstugor
  2004 Byte av tvättmaskiner
  2005 Byte av torktumlare
  2008 Stamspolning
  2009 Renovering av delar av taket
  2010-11 Renovering av fönster och byte till energiglas, entrédörrar och gårdsdörrar
  2013-15 Renovering av föreningens balkonger samt delar av fasaden
  2014 Föreningens samtliga genomgick en OVK
  2014-2015 Fasad , balkong och tak renovering
  2015-2016 Gästlägenheterna renoverades. Tvättstugorna försågs med nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp
  2016-2017 Byte av fjärrvärme och varmvatten. Det innebär att föreningen lättare kan reglera temperaturen över årstiderna. Det nya systemet minskar föreningens klimatpåverkan med ca 31 000 KgCO2/år
  2017-2018 Föreningens sopkaruseller är utbytta till sopkärl
  2018-2019 Trapphus på Gyllenborgsgatan 11 och Creutzgatan 2 har renoverats. Brandskyddsinventering av samtliga hus har genomförts. Silverfasanen är åtgärdad.
  2020 - Trapphus renovering och brandskydds inventering
  2020-2021 - Stamsploning, renoviering av lokaler, återställning av aktivitetslokalen "Hörnet".

  Planerade renoveringar

  Fasadrenovering sker löpande på föreningens byggnader.

  Övriga utrymmen

  • Vackra trädgårdar är mycket omtyckta av de boende. På gårdarna har medlemmarna tillgång till både utemöbler så väl som grillar under sommarhalvåret
  • Föreningen innehar 41 st hyreslokaler och är mestadels av förrådstyp. Det finns också ett par mindre lokaler för hobbyverksamhet
  • I föreningen finns ett hobbyrum som kan bokas avgiftsfritt
  • Föreningen har 7 st tvättstugor
  • Föreningen har två gästlägenheter som kan hyras av medlemmarna när gäster kommer från långa vägar
  • Till respektive lägenhet i föreningen hör ett vindsförråd. Utöver detta finns det möjlighet att hyra källarförråd, men dessa tillhör inte lägenheterna

  TV/Internet

  Samtliga lägenheter är anslutna till ComHem kabel-tv. ComHems basutbud ingår i månadsavgiften. Föreningen kollektivansluten till Telenor för bredbandsanslutning, och debiteras varje medlem med ett obligatorisktillägg på måndag avgiften.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  1 711 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Kommentar till avgiften

  I avgiften ingår, vatten, värme samt kabel-TV via Comhem.

  Beskrivning mån.avg.

  Obligatoriskt tillägg bredband 130kr/månad. El debiteras efter faktisk förbrukning.

  Avgiftsändringar

  Det finns inget beslut om inplanerad avgiftsändring, kontrollerat augusti 2022. Den senaste ändringen av avgiften skedde under december 2011 då månadsavgift och bränsleavgift sammanfördes.

  Överlåtelseavgift
  1 691 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  725 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  I området kring Thorildsplan finner du en lugn stadsmiljö med närhet både till Fridhemsplan för rörelse och shoppingstråk, livfulla Hornsbergs strand mer flertalet restauranger samt klipporna och vattnet vid Fredhäll och Kristineberg. På gångavstånd ligger Lindhagens galleria med Ica Maxi, Systembolag och ett par minuter bort hittar du även Friskis och Svettis.

  Thorildsplan har goda kommunikationer, gröna tunnelbanan från Thorildsplan station är bara ett stenkast bort och Stadshagen med blå T-banelinje nås på kortare gångavstånd.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hornsbergs strand

Lustgårdsgatan 4, 3tr

 • 84 kvm
 • 3 RoK
 • 4 118 kr/månad
Kungsholmen Hornsberg

Warfvinges väg 18, 8tr

 • 88 kvm
 • 4 RoK
 • 4 981 kr/månad
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan