Fredhällsgatan 11, 3tr

Fredhällsgatan 11, 3tr

Oemotståndlig 2,5:a med underbar 30-talscharm.

Möjlig 3:a! Otroligt charmig och ljus 2,5:a (mini-3:a) som lätt kan byggas om till en 3:a, med bevarade originaldetaljer och högt läge. Lägenheten har luftiga ytor, vackra dubbeldörrar i glas, mysig balkong mot lummig gård, tilltalande kök med rostfria vitvaror och stor matsal, genomgående planlösning och bra förvaringsmöjligheter. Trivsam Brf med god ekonomi och som nyligen har haft fasadrenovering. Här är du omringad av service så som Hemköp, apotek och systembolag, restauranger, klippbad, parkliv och kort promenad till Lindhagens galleria med Ica Maxi mm. Läget erbjuder utmärkta kommunikationer med både tunnelbana och buss i närhet till huset.

Adress:
Fredhällsgatan 11, 3tr, Kungsholmen - Fredhäll
Yta:
71 kvm
Rum:
2.5 RoK
Trappor:
2 av 4
Avgift:
3 578 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Möjlig 3:a.

Alternativ planlösning

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Väggar och tak målade 2018, Golvet slipat och vitlackerat 2017, ny spishäll 2017, ny diskmaskin 2017, platsbygd garderob 2017.

  HALL

  Stor och välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter på hatthylla i original. Väggarna är vitmålade samt vackert brädgolv i original som är genomgående i hela lägenheten. Vitmålade väggar.

  KÖK

  Tilltalande kök med bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter som bjuder in till matlagning. Vita skåpsluckor, bänkskiva i trä med ett fint vitt kakel ovan. Köket är utrustat med delvis rostfria vitvaror som spishäll, ugn, vit kyl/frys, fläktkåpa, micro samt diskmaskin. Vitmålade väggar.

  MATSAL

  Via fantastiska dubbeldörrar i glas når vi det som idag nyttjas som matsal. Tack vare den direkta kontakten med vardagsrummet och köket skapas ett socialt umgänge med mingel och middagar. Väggarna är målade i ljusgrå kulör.

  VARDAGSRUM

  Genomgående och välkomnande vardagsrum som erbjuder mycket ljus. Rummet rymmer soffmöblemang och tv-möbel. Vitmålade väggar, snygg mörkmålad fondvägg och det enhetliga trägolvet. Utgång till den underbara balkongen. Väggarna är målade i ljusgrå kulör.

  BALKONG

  Underbar balkong med dubbla dörrar och fint smidesräcke som ramar i balkongen. Belägen mot den lugna och lummiga baksidan. Här får du plats med bord och stolar samt dina egna odlingar. Underbart läge med sol från morgon till sen eftermiddag. Sjöglimt och parkvy!

  MASTER BED

  Rymligt och ljust sovrum genom dubbeldörrar. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängmöbel . Väggarna har en mörkblå nyans och det vackra, enhetliga trägolvet.

  BARNKAMMARE/KONTOR

  Mellan vardagsrum och masterbed nås detta extra rum som går att använda som vardagsrum, kontor, walk-in-closet eller barnkammare. Här finns plats för barnsäng, leksaker samt bra klädförvaring i inredd med en stor sljutdörrsgarderob. Väggarna är målade i ljusgrå kulör.

  KLÄDKAMMARE

  Bakom ett vackert smyckad spegeldörr gömmer sig en inbyggd garderob - utmärkt förvaring av säsongsplaggen eller för städredskap om så önskas.

  BADRUM

  Fräscht nyrenoverat badrum med gråa kakelplattor och ljust klinkergolv. Rummet är inrett med duschhörna, tvättmaskin, handfat, spegel och väggskåp. Stambytt.

  FÖRRÅD

  Lägenheten disponerar ett rymligt vindsförråd.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Titania 2

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  1202

  Adress

  Fredhällsgatan 11, 3tr

  Postnummer
  112 54
  Postort

  Stockholm

  Område

  Kungsholmen - Fredhäll

  Boarea
  71 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Boareabeskrivning

  Lägenheten är registrerad som 2 r o k i lägenhetsregistret men är omgjord till 2, 5 r o k.

  Observera att den exakta storleken inte är uppmätt. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Antal rum
  2.5
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 3 nov 2008
  Energiprestanda: 130 kWh/m2

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Titania 2-3

  Byggår

  1931

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 4
  Inre rep.fond
  Andelstal

  2,776%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Byggnaderna till Brf Titania 2-3 uppförden 1931 och innehåller 46 bostadsrättlägenheter och 1 hyresrätt i storlekarna 1-3 rok. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och förvärvade fastigheterna år 2002. Föreningen äger fastigheterna Titania 2, med adress Fredhällsgatan 11 samt Titania 3, med adress Fredhällsgatan 9.

  GEMENSAMMA UTRYMMEN

  • Tvättstuga
  • Cykelförråd
  • Innergård

  EKONOMI

  Föreningens ekonomi är god och planerar ej att sänka eller höja avgifterna.
  Ekonomisk förvaltare: Bo Teber Redovisning.

  UTFÖRDA RENOVERINGAR

  2022: Fasadrenovering
  2017: Radonmätning
  2017: Löpande reparationer
  2016: B la reparation av belysningssystem i trapphall, fler barnvagnsparkeringar, underhåll portkodssystem.
  2013: Filmning och spolning av avloppsstammar. Byte av takpannor. Underhåll av värmesystem och fastighetsboxar.
  2012: Rensning av avloppsstammarna.
  2011: OVK-besiktning. Sockel nedtill på fasad.
  2007: Renovering av samtliga fönster.
  2005: Balkonger byggdes.
  2004: Nyinsatta säkerhetsdörrar.
  2004: Byte av el-stigar.
  2002: Taket renoverades.
  1986: Fastigheten är stambytt.

  PLANERAT UNDERHÅLL

  Underhåll av hyresrätt
  Underhåll av bakdörrar
  Målning av trapphusen
  Komplettering med vattenavstängning till alla lägenheter
  Reparation av avloppsstam i källaren
  Sotning och kontroll av eldstäder
  Föreningens sophantering skall ses över
  Förberedelse och undersökning av fasadrenovering

  TV/INTERNET

  Bredbandsavtal 100/10 från Bredbandsbolaget som ingår i månadsavgiften, samt IP-TV och IP-telefoni.

  VÄRME/VENTILATION

  Fjärrvärme
  Självdrag

  P-PLATS

  Garageplats och parkeringsplats finns ej annat än boendeparkering på gatan. Det är relativt lätt att finna parkering på gatan.

  FÖRRÅD

  Till lägenheten disponeras ett rymligt källarförråd.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 578 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Kommentar till avgiften

  I månadsavgiften ingår fasta avgiften för el. Den rörliga kostnaden debiteras 2 gånger per år. Bredband 100/10 från Bredbandsbolaget, IP-telefoni ingår också.

  Hushållsel
  208 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Summa driftskostnader
  358 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  455 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Fredhäll är en stadsdel i Kungsholmens stadsdelsområde i Stockholms innerstad. Den ligger på ön Kungsholmens sydvästra del och är främst känt för sina badklippor. Där finns även ett friluftsbad för vinterbadande. Fredhäll gränsar i öster mot Marieberg och i norr mot Kristineberg. Området bebyggdes i början på 1930-talet och är i funkisstil. Mottot då man byggde var "stad i park". I Fredhällsparken finns bl.a en plaskdamm som sedan 30-talet varit en populär badplats för de mindre barnen. Gatorna i Fredhäll är uppkallade efter svenska författare såsom Johan Runius, Fröding, Stagnelius, Orvar Odd (pseudonym för Oscar Patrick Sturzen-Becker), Viktor Rydberg, Atterbom, Snoilsky, Ernst Ahlgren, m.fl.

  Det finns flera butiker i närheten av föreningen. Kvartersbutiker samt Coop vid Kristinebergs tunnelbana, Hemköp vid Västerbroplan och ICA Maxi i Lindhagen. Apotek och postombud på Rålambsvägen. Kort promenad till flera trevliga fik i Fredhäll bl.a. det populära "Russin" och "1935". Gångavstånd till alla restauranger på Hornsbergs strand.

  Här finns det goda kommunikationer. Buss 59 och 61 från Fredhäll och huvudbusslinjerna 1 och 4 från Västerbroplan tar dig över hela Stockholms innerstad. Vill du åka tunnelbana tar du dig från Kristineberg till T-Centralen på 12 minuter. Med en härlig promenad via Norr Mälarstrand når du citykärnan på 35 minuter.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hornsbergs Stand

Warfvinges väg 23, vån 8

 • 43.5 kvm
 • 2,5 RoK
 • 3 133 kr/månad
 • 3 995 000 kr
Kungsholmen Hornsberg

Warfvinges väg 18, 8tr

 • 88 kvm
 • 4 RoK
 • 4 981 kr/månad
Hornsberg Strand

Pär Lagerkvists gata 24, 5 tr

 • 88 kvm
 • 3 RoK
 • 3 858 kr/månad
 • 7 200 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan