Makaronigränd 7

Utsikt över Saltsjön från stor balkong i sv-läge.

Högt upp i huset på våning 6 finner ni denna fina och rymliga 2:a om 52 kvm med magisk utsikt över Saltsjön, Stockholms inlopp och Djurgården. Lägenheten är välplanerad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med generösa ytor och fönster i två väderstreck som ger ett härligt ljusinsläpp. Stor solig balkong i sv-läge. Badrum med duschhörna samt kombimaskin med arbetsbänk och skåpförvaring. Belägen i expansiva och populära Kvarnholmen, mellan skärgård och innerstan. Bekvämt och lyxigt boende med bara 10 minuter från Slussen och cykelavstånd till Söder. I föreningen finns en stor takterrass med milsvid utsikt över Djurgården, Gamla stan, Slussen och Södermalm. Varmt välkommen på visning!

Pris:
3 595 000 kr (Högstbjudande)
Adress:
Makaronigränd 7, Nacka - Kvarnholmen
Yta:
52.0 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
6 av 8
Avgift:
3 143 kr/månad (värme)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

Sicklaön 38:12

Makaronigränd 7
 • Beskrivning

  Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och golv i mattlackad ekparkett.

  Hall

  Välkomnande hall, genom säkerhetsdörr, som öppnar upp mot hela lägenheten. Plats finns för avhängning av ytterkläder och skor på kapphylla, garderob samt städskåp. På golvet ligger ett slitstarkt svart klinker.

  Badrum

  Helkaklat badrum med fondvägg, dusch med raka glasväggar, handdukstork, toalett, handfat med vit kommod samt spegelskåp med belysning. Praktisk kombimaskin från Siemens med vit avlastningsbänk och skåp för förvaring ovan. Spotlights i tak. Spelgen på utsidan av dörren.

  Kök

  Snyggt u-format kök med bra förvaring bakom vita skåpsluckor och bra arbetsyta på arbetsbänken i laminat med vitt fasat kakel och belysning ovan. Full maskinell utrustning med rostfria vitvaror från Siemens; ugn, micro i överskåp, induktionshäll, spisfläkt från Franke, kyl/frys och integrerad diskmaskin. Trevligt utrymme intill fönster med plats för matbord för stora sällskap.

  Vardagsrum

  Öppen planlösning och generösa ytor mellan kök och vardagsrum inbjuder till socialt umgänge med mingel och middagar. Stora fönster och genomgående planlösning ger rummet ett otroligt ljusinsläpp. Rummet är lättmöblerat med plats för soffa, soffbord, mediaförvaring och bokhylla. En fantastisk utsikt över Saltsjön från vardagsrumsfönstren. Utgång till balkongen.

  Balkong

  Härlig balkong i ett högt och fritt sv-läge och fri utsikt över Saltsjön, Stockholms inlopp och Djurgården.

  Sovrum

  Lugnt placerat sovrum med vattenutsikt. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och byrå. Förvaring i garderober.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Sicklaön 38:12

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  41602

  Lgh.nmr. LM

  1602

  Adress

  Makaronigränd 7

  Postnummer
  131 31
  Postort

  Nacka

  Område

  Nacka - Kvarnholmen

  Boarea
  Ca ~52.0 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Nya Kvarnen 2

  Bildades
  2011
  Byggår

  2014

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  6 av 8
  Inre rep.fond

  Byggnaden

  Brf Nya Kvarnen 2 ska karaktärsmässigt spegla de industrihistoriska byggnaderna ritade av bland annat Claes Tottie på 1960-talet som det ersätter. Totalt 87 lägenheter.

  GEMENSAMMA UTRYMMEN

  • Samlingslokal
  • Övernattningsrum (ca 200kr/natt)
  • Cykel- och barnvagnsrum samt
  • Gemensamt garage i källarplan
  • Takterrass med hänförande utsikt över Djurgården, Gamla Stan och delar av Lidingö

  FÖRRÅD

  Till lägenheten hör ett källarförråd.

  EKONOMI

  Föreningen har god ekonomi och gör ett positivt resultat för 2017. Inga planerade avgiftshöjningar.

  ÅRSAVGIFT

  Utöver årsavgift tillkommer årsavgift för varmvatten och triple-play (bredband, TV och telefon). Årsavgift debiteras efter individuellt uppmätt för brukning.

  P-PLATS

  1000:-/mån, fn kö.

  BYGGNAD

  Bättre isolerade väggar och fönster, individuell varmvattemätning och värmeåtervinning är standard i JMs lågenergihus. Det innebär kapar uppvärmningskostnader och minskade koldioxidutsläpp.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 143 kr/månad (värme)
  Kommentar till avgiften

  I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Utöver månadsavgiften tillkommer 220 kr/mån för Telia Triple play, Bredband, digital-tv och ip-telefoni.

  Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  455 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Kvarnholmen

  Kvarnholmen väcks till liv igen och omdanas. Här finns snart en helt ny stadsdel i historisk miljö, starkt präglad av sitt industriella arv och sin skärgårdsnatur. Kvarnholmens historiska omgivningar ska blandas med moderna bostäder, arbetsplatser, skolor, strandpromenader och kajer – allt beläget på en naturskön plats med närhet till både stadsliv och skärgård.

  Vision

  Kvarnholmen är Nackas största stadsbyggnadsprojekt. Fullt utbyggt ska här finnas 2500 nya bostäder, 3000 arbetsplatser, en grundskola för 700 elever, strandpromenader, stora lokaler för kultur och evenemang, kajer och båtplatser. Många av de gamla industribyggnaderna ska bevaras och få ny användning. Genom att tillvarata ett unikt läge i kombination med en unik historia ska Kvarnholmen utvecklas till en attraktiv och levande stadsdel med stark egen identitet.

  Service

  Som boende på Kvarnholmen ska du inte behöva lämna ön för att handla, springa ärenden och gå i skolan. I det gamla bageriet, mitt på ön, byggs ett centrum med livsmedel och annan närservice – från bageri och kafé till skomakare och tandläkare. Redan nu finns flera caféer och mindre butiker på Kvarnholmen. Här byggs även den grundskola som Nacka kommun har som uttalad ambition att göra till Sveriges bästa. Inte långt från Kvarnholmen ligger köpcentrumen Nacka Forum och Sickla Köpkvarter.

  Kommunikationer

  Pendelbåten Sjövägen trafikerar Nybroplan (city) – Nacka (Kvarnholmen) – Lidingö (Dalénum) – Frihamnen där SL-biljetter gäller ombord. Från Kvarnholmen går täta busslinjer till city och storstockholm.

  Stadsdelen ligger i nära anslutning till stora trafikleder. Med bilen når du Danvikstull och Södra länken på ett par minuter. En ny högbro byggs också för att binda samman Västra Sicklaön och Kvarnholmen med centrala Nacka, vilket ytterligare förbättrar kommunikationerna med Nacka och ökar den nya stadsdelens tillgänglighet. Målet är att denna förbindelse ska öppnas för trafik under första kvartalet 2013.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Kungsholmen - Hornsbergs Strand

Lindhagensgatan 104 A, Vån 4

 • 82.0 kvm
 • 4 067 kr/månad
 • 4 995 000 kr
Hornsbergs strand

Kellgrensgatan 14, vån 4

 • 42.0 kvm
 • 2 565 kr/månad
 • 2 995 000 kr
Nästa visning: Torsdag 26 apr
Nyproducerad 2:a industribyggnad från 1911.
Nacka - Sickla

Gustaf De Lavals väg 6, vån 2/3

 • 43.0 kvm
 • 2 509 kr/månad
 • 2 725 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan