Lidnersplan 16

Lidnersplan 16

Kommande

Varmt välkommen till denna underbara mini2:a! Med oslagbar utsikt över Mälarens glittrande vatten i Tranebergsundet och Ulvsundasjön gör adressen till en av Stockholms mest eftertraktade. Ett minst sagt unikt läge med kilometersvid utsikt bortåt Bromma och Solna utan minsta insyn. Lägenheten har renoverats med stilrena material samt bevarande av tidstypiska detaljer såsom fiskbensparkett. Här bor man i ett högt och ljust läge med balkong i s-läge. Ett hem att trivas i! Välkomna att anmäla ert intresse. Kristinebergs bästa läge med strålande sjöutsikt!

Högt läge och utan insyn gör denna lägenhet till bäst i klassen. Den underbara balkongen har sol från eftermiddagen till solnedgång. Här kan du sitta och njuta av alla årstider och se båtarna köra förbi.

Adress:
Lidnersplan 16, Kristineberg - Hornsbergs Strand
Yta:
44 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
1/2 av 5
Avgift:
2 282 kr/månad

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenhetens väggar är målade i en och samma enhetliga gråkulör och på golvet ligger en vacker fiskbensparkett.

  Hall

  I den yttre hallen ligger ett slitstarkt grått klinkergolv och plats för ytterkläder och skor i hallmöbel. En fullt möblerbar rymlig inre hall med gott om förvarings möjligheter. Kan med fördel användas som en kontorsdel. Rummet får ett härligt ljusinsläpp från den stora öppningen till vardagsrummet och öppnar upp till lägenheten.

  Kök

  Funktionellt kök i fint skick. Gott om köksförvaring bakom de släta blanka skåpsluckor i vitt med rostfria moderna handtag på underskåp och lådor. Ett dekorativt överskåp med vitrindörrar för att förvara det finaste porslinet i. Stänkskydd i glas ovan köksbänkarna i lättskött träimitation. Köket är utrustat med rostfria vitvaror, kylskåp/frys, inbyggnads ugn, micro, rund diskho, spisfläkt och spishäll.

  Vardagsrum

  Ljust och rymligt vardagsrum med matplats intill fönster. Plats för soffa, soffbord, tv och tv-bänk. Balkongdörr i glas. Underbar utsikt.

  Balkong

  En balkong med otroligt läge, bakom huset är det bilfritt med endast en skogsbekläddbrant mot Mälarens vatten. En möblerbar balkong med balkongräcke i korrugerad plåt.

  Badrum

  Fräscht badrum väggar klädda av vitt kvadratiskt kakel. Vägghängd WC, tvättställ med vit kommod, Spegel med dekorativ och praktisk djup träram, tvättmaskin med arbetsyta i trä ovan samt vägghängt badrumsskåp med spegel. Dusch med grön mosaik bakom duschsetet.

  Sovrum

  Detta mysiga sovrum med plats för säng, sängbord och förvaring. Ett ljust rum med ett sort fönsterparti med utsikt över vattnet och båttrafiken. Ingen insyn.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  Folkungaträdet 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  8

  Lgh.nmr. LM

  1005

  Adress

  Lidnersplan 16

  Postnummer
  112 53
  Postort

  Stockholm

  Område

  Kristineberg - Hornsbergs Strand

  Boarea
  44 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Boareabeskrivning

  Lägenheten är registrerad som 1 rum och kök.

  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 11 jul 2019
  Energiprestanda: 182 kWh/m2

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Folkungaträdet 1

  Bildades
  2001
  Byggår

  1937

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  1/2 av 5
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,029730500

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Folkungaträdet 1 bildades 2001 och förvärvade samma år fastigheten. Fastigheten byggdes år 1937 och arkitekt var Björn Hedvall.

  Renoveringar och investeringar

  1993 - Stambyte o elstigar, fasader, tak, fönster och trapphus. 2004 - Balkonger 2011- Nytt torkskåp till tvättstugan, ommålning av trapphus, injustering av värmesystemet (inklusive byte av termostater) och installering av säkerhetsdörrar 2012 - Nytt expansionskärl till värmesystemet samt värmepump 2013 - Stamspolning 2015 - Nya balkonger och fasad renovering 2016 - Förbättrad taksäkerhet och reparation av pelare i garage 2019 - Nytt värmesystem 2018 - Obligatorisk ventilations kontroll (OVK) slutförd och godkänd Arbetet med att se över generella förbättringsåtgärder för huset sker kontinuerligt. Vidare planeras en takrenovering under 2021, kostnaden för detta är planerad och föreningen räknar med att inte tala några lån inför renoveringen.

  Hyresrätter

  Två lägenheter i huset upplåtes som hyresrätter.

  Ekonomi

  Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Senaste avgiftförändringen gjordes 2012 med en ökning på 8% för att finansiera planerade underhåll.

  Tv och bredband

  Leverantör av bredband; fiber OWNIT

  Parkering

  I fastigheten finns ett fåtal parkeringsplatser (6 bil, 2 MC,inomhus). Om intresse finns av en parkeringsplats så vänligen meddela detta till styrelsen per mail, så sätts ni upp på väntelistan för parkering.

  Gemensamma utrymmen

  Föreningen har ett grovsoprum. Altan, föreningens gemensamma takterass är bokningsbar. Cyckelrum Tvättstuga

  Förråd

  Till lägenheten hör ett vindsförråd

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 282 kr/månad
  Kommentar till avgiften

  Fiber från ownit.

  Beskrivning mån.avg.

  Bredbandskostnaden på 99 kr är ett obligatoriskt tillägg utöver avgiften.

  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  473 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  På Kungsholmens sydvästra del ligger Kristineberg. En stadsdel i Stockholms innerstad främst känt för sina badklippor. Här finns även friluftsbad för vinterbadande. Närområdet bjuder på flera butiker, kvartersbutiker samt Coop vid Kristinebergs tunnelbana, Hemköp vid Västerbroplan och ICA Maxi i Lindhagens Galleria. Apotek och postombud på Rålambsvägen. Kort promenad till flera trevliga fik i Fredhäll bl.a. de populära "Russin" och "1935". Gångavstånd till alla restauranger i populära Hornsbergs strand.

  Här finns det goda kommunikationer. Buss 59 och 61 från Fredhäll och huvudbusslinjerna 1 och 4 från Västerbroplan tar dig över hela Stockholms innerstad. Vill du åka tunnelbana tar du dig från Kristineberg till T-Centralen på 12 minuter. Med en härlig promenad via Norr Mälarstrand når du citykärnan på 35 minuter

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan