Lars Forssells gata 22, vån 6

Mini-3:a med dubbla balkonger och högt läge.

Ljus och genomgående 3:a med stora fönsterpartier, 2,70 m i takhöjd och två balkonger. Den större balkongen som nås från vardagsrummet har läge i väst med magisk kvällssol och den andra balkongen får underbar morgonsol. Stilren interiör, påkostat kök, mattlackad ekparkett, vitmålade väggar, bra förvaring och egen tvättsektion i badrummet. Till lägenheten hör även ett rymligt förråd i källaren. Belägen i populär brf som äger marken, sänkta avgifter och har inga planerade avgiftshöjningar. Riktigt bekvämt boende med stort restaurangutbud, badplatser, Lindhagens galleria med Ica Maxi, gym, systembolaget mm utanför porten. Garage i källarplan samt nära till T-bana, bussar och E4:an för den som kör bil. Välkommen!

Adress:
Lars Forssells gata 22, vån 6, Kungsholmen - Hornsbergs Strand
Yta:
76 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
6 av 8
Avgift:
2 903 kr/månad (värme och bostadsrättstillägg)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dubbla balkonger med morgon- och kvällssol.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har genomgående mattlackad ekparkett, vitmålade väggar och 2,7 m i takhöjd.

  Hall

  Stor hall med bra förvaringsmöjligheter i stor skjutdörrsgarderob med speglar.

  Kök

  Påkostat och trivsamt HTH-kök i öppen planlösning till vardagsrummet. Köket har rostfria vitvaror, vitt kakel ovanför arbetsbänken i svart granitsten, infällda LED-spotlights i överskåp, induktionshäll, fläktkåpa och diskmaskin. Köket har ergonomiska lösningar med inbyggnadsugn och mikro i högskåp. Samtliga vitvaror från Siemens.

  Vardagsrum

  Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönster. Här finns plats för soffgrupp, tv-möbel och bokhyllor.

  Balkong 1

  Stor och mysig balkong med trägolv och belysning. Bästa läget i väst med magisk kvällssol. Plats för soffgrupp, grill och egen plantering. Här kan man njuta många sommarkvällar!

  Bad/tvätt

  Stilrent med helkaklade väggar i vitt, svart fondvägg, svart klinkergolv och duschhörna i klarglas. Badrummet är rustat med wc, tvättställ med vit kommod, spegel, golvvärme samt egen tvättsektion. Tvättmaskin och tumlare från Siemens och arbetsyta ovanpå vit bänkskiva (laminat). Spotlights under väggskåp och i tak.

  Master Bedroom

  Harmoniskt sovrum med beige fondvägg Här finns gott om plats för dubbelsäng, byrå och klädförvaring i skjutdörrsgarderob. Utgång till den ena balkongen.

  Balkong 2

  Mysig balkong mot föreningens innergård, med trägolv och belysning. Här finns plats för sittgrupp eller soffa. Läge i öst med underbar morgonsol.

  Sovrum 2

  Mindre sovrum perfekt lämpat som barnrum/kontor. Här finns plats för säng och klädförvaring.

  Förråd

  Till bostaden disponeras ett källarförråd.

 • Parkering

  Det finns totalt 177 garageplatser i föreningens garage, varav föreningen nyttjar 158 platser. 2 000 kr/mån och kö f.n.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Leendet 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  1502

  Adress

  Lars Forssells gata 22, vån 6

  Postnummer
  Postort

  Stockholm

  Område

  Kungsholmen - Hornsbergs Strand

  Boarea
  76 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Boareabeskrivning

  Enligt lägenhetsregistret är bostaden registerad som 2 RoK men disponeras idag som 3 RoK.

  Antal rum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 24 maj 2017
  Energiklass: C

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Västermalmsterrassen

  Bildades
  2012
  Byggår

  2015

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  6 av 8
  Inre rep.fond
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Västermalmsterrassen är en äkta bostadsrättsförening som uppförts mellan 2013-2015 och sista inflytt skedde augusti 2015. Föreningen omfattar totalt 225 lägenheter där samtliga är upprättade med bostadsrätt, 8 lokaler (inkl. förskola) samt ett mötesrum för föreningens styrelse. Föreningen äger fastigheten och huserar på adresserna Franzéngatan 75-77, Lindhagensgatan 135-139B, Lenngrensgatan 2-4 och Lars Forssells gata 16-22, 112 15 Stockholm.

  LOKALER

  Hyresgästerna till föreningens lokaler är i dagsläget
  - Thai Wok House (Restaurang)
  - GB Barnartiklar (Försäljning av barnkläder och leksaker)
  - Lilla la monde (Restaurang/Café)
  - Performance Center (Rehab/Naprapat)
  - Shampoo & Crew (Frisörsalong)

  GEMENSAMMA ANORDNINGAR

  • Sophantering med behållare för hushållssopor och källsortering finns i soprum på entréplan
  • Cykelförvaring i cykelförråd på entréplan samt på innergård
  • Barnvagnsrum
  • Gemensam innergård
  • Extra förråd

  EL och VATTEN

  Föreningen har ett gemensamt upphandlat avtal för el och vatten. Varje lägenhet är i sin tur utrustad med undermätare och varje lägenhetsinnehavare betalar för faktisk förbrukning via tillägg på månadsavgiften. Priset för el kommer att inom kort justeras med 20 öre/kWh i enlighet med faktisk kostnad från leverantören. Även kall- och varmvattenförbrukning debiteras bostadsrättshavaren efter faktisk förbrukning.

  FÖRVALTNING

  Ekonomisk förvaltning: Fastum Teknisk förvaltning: Etcon

  KOMMANDE RENOVERINGAR

  Då huset är nybyggt finns inga större renoveringar planerade.

  EKONOMI

  Då föreningens ekonomi för närvarande är god finns ingen planerad höjning av nuvarande avgift. 1 januari 2019 sänktes grundavgiften med 2,5%. I juli 2017 sänktes grundavgiften med ca 15%. Under 2016 sänkte föreningen grundavgiften med ca 12%.

  PARKERING

  I föreningens garage finns det 158 bilplatser för föreningen att nyttja, varav 50 är s.k. laddplatser med möjlighet att ladda plugin-hybrid- eller elfordon. Det finns även ett antal handikapp- respektive dubbelplatser. En dubbelplats innebär två parkeringsplatser där den ena platsen ligger innanför den yttre (dessa hyrs därför endast ut till en hyrestagare).

  Månadskostnaden är 2 165 kr för bilplats (år 2020) årlig höjning på 2%. Dubbelplats kostar 3 464 kr/månad. Det är kö till de ordinarie platserna men det finns lediga platser i parkeringsmaskinen som finns i garaget. Du har en ”fast” plats i maskinen och månadshyran är 2 123 kr med årlig höjning på 2% och avtalet löper kvartalsvis med en månad uppsägningstid. (Läs mer bland "Dokument & Länkar" för beskrivning hur en parkeringsmaskin fungerar.)

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fastigheten värms upp med hjälp av fjärrvärme och bergvärme som distribueras till radiatorer i varje rum. Ventilation sker med mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

  TV/Internet

  Lägenheterna är utrustade med TriplePlay med uttag för tv, bredband och telefoni. Avtal är tecknat med Ownit Bredband som levererar 100Mbit/s internet till bostaden, samt ett avtal med Canal Digital som leverantör för digital TV. En obligatorisk kostnad om 200kr/mån tillkommer för detta på månadsavgiften.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 903 kr/månad (värme och bostadsrättstillägg)
  Kommentar till avgiften

  Obl. avgift för TV/tele/bredband om 200kr/mån

  Avgiftsändringar

  Nej.

  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  473 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor i direkt sjöläge med utsikt över vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad.

  I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor, lekparker och endast ca 800 meter kommer man till en fin 4H-gård med många djur samt Huvudsta stall. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorteradea Ica Maxi. Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna och blå linje tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Nästa visning: Måndag 13 apr
Fantastisk 3:a med sjöutsikt.
Hornsbergs strand

Harry Martinsons gata 13, vån 8

 • 84 kvm
 • 3 735 kr/månad
 • 6 495 000 kr
Hägersten - Telefonplan

Radiusbacken 39

 • 38 kvm
 • 2 533 kr/månad
 • 2 950 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan