Kronobergsgatan 25A, 3tr

Kommande

Tyst läge och balkong i väst.

I gårdshuset, invid Kronobergsparken finns denna mysiga 2:a, med balkong i väst. Här får ni det bästa av två världar, ett tyst och rofyllt gårdsläge, och samtidigt med stadspulsen pulserande utanför fastigheten. Lägenheten är i gott skick, renoverat badrum med marmorgolv och tvättmaskin samt målade väggar i samtliga rum. Stort masterbed med plats för skrivbord och byrå, stor skjutdörrsgarderob i hallen och socialt kök i delvis öppen planlösning. Som boende har du tillgång till härlig innergård med pergola och grillplatser. Stabil brf som äger marken och har god ekonomi. Välkommen!

Adress:
Kronobergsgatan 25A, 3tr, Kungsholmen
Yta:
56 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
3
Avgift:
3 446 kr/månad (värme, vatten, hushållsel, kabel-TV och bostadsrättstillägg)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Tyst läge i gårdshuset med balkong i väst.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har genomgående golv i ekparkett och målade väggar i vitt.

  Hall

  Golvet är belagt med grått slitstarkt klinker och avhängning. Väggarna är ljust målade och golvet övergår till ekparkett. Det finns gott om förvaring i flera garderober med skjutdörrar i vitt glas.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet har fin glasad balkongdörr för ett härligt ljusinsläpp. Rummet är stort i öppen planlösning till kökets matplats intill fönster.

  Kök

  Vita skåpsfronter med rostfria handtag. Överskåp med integrerad belysning över den fina bänkskiva i trä och den gråa mosaiken bakom arbetsytorna. Diskbänk med dubbelho och inbyggd diskmedelspump. Köket är utrustat med vita vitvaror kyl/frys, diskmaskin, kombinerad ugn/spis och diskret skåpsfläkt.

  Balkong

  Från vardagsrummet nås lägenhetens härlig balkong mot den lugna innergården. Golvet är klätt med trätrall.

  Sovrum

  Gårdshuset nås endast av väl filtrerade stadsljud och här blir sovrummet blir en lugn plats. Rummet är rymligt med plats dubbelsäng, sängbord samt skrivbord eller extra förvaring.

  Badrum

  Väggar klädda med stort vitt kakel och dekorativ marmormosaik på golvet. Stor segel med belysning ovan tvättställ i svart kommod. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare under väggmonterad avställningsyta. I badrummet finns ett djupt överskåp med bra förvaring, toalettstol och rymlig duschkabin med glasdörrar.

  Förråd

  Till bostaden hör ett förråd i källarplan.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  Grinden 24

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  30

  Lgh.nmr. LM

  1301

  Adress

  Kronobergsgatan 25A, 3tr

  Postnummer
  112 33
  Postort

  Stockholm

  Område

  Kungsholmen

  Boarea
  56 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Fredag 27 mar 2020
  Energiprestanda: 164 kWh/m2
  Energiklass: F

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Grinden 24

  Byggår

  1970

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  3
  Inre rep.fond
  Andelstal

  2,320

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Föreningen är en äkta förening och upplåter 39 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet med hyresrätt. Föreningens innergård binder samman de båda byggnaderna med sittplatser, välskött växtlighet som sköts ideellt av föreningens trädgårdsgrupp. Sommartid finns även en grillplats. Det finns rymlig och modern hiss installerad i fastigheten.

  Gemensamma utrymmen

  • Tvättstuga med full maskinell utrustning, gott om tvättider.
  • Cykelförvaring finns i låst utrymme på den bakre gården.
  • Ett hobbyrum finns tillgängligt för alla medlemmar i gårdshusets källarplan.
  • Sopnedkast
  • Två soprum för glas respektive tidningar

  Parkering

  Föreningen förfogar i dagsläget 2 parkeringsplatser utomhus belägna på den bakre gården med infart på St Göransgatan 66. Styrelsen söker kö lista. Två cykelförråd finns till förfogande.

  Förvaltning

  Den tekniska förvaltningen sköts av AdEx Fastighetsutveckling. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB.

  utförda renoveringar

  1993 Nyinstallation av hiss 1997 Balkongrenovering 2002 Ombyggnad av innergård 2008 Rörstambyte i källar- och bottenplan 2008 Miljöbesiktning & PCB-besiktning 2009 Kontroll av resterande stammar 2010 Fönsterrenovering 2012 Ommålning av gathusets trapphus 2015 Omläggning av tak 2016 Renovering av hissen i gatuhuset 2016 Installation av elektroniskt låssystem 2017 Ommålning av gårdshusets trapphus samt gathusets entré 2017 Spolning och filmning av stammarna 2019 Byte av ventilationsystem till FTX

  Kommande renoveringar

  Kommande underhåll 2020 avser Obligatorisk Ventilationskontroll (OVK) samt byte av undercentral. Annars finns inga stora renovering planerade annat än underhåll av fastigheten. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2018 och 2057.

  Värme/Ventilation

  Byggnadens uppvärmning är fjärrvärme. Springventiler ovan fönstren.

  Lån/kvm

  5 643 kr

  TV/Internet

  Kabel-TV via ComHem.

  Förråd

  Förråd ingår.

  Övrigt

  • Föreningens policy för andrahandsuthyrning är i normalfallet ett år, kan förlängas.
  • Föreningen hyr ut två kontorslokaler.
  • Delat ägande mellan förälder/barn accepteras.
 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 446 kr/månad (värme, vatten, hushållsel, kabel-TV och bostadsrättstillägg)
  Hemförsäkring
  209 kr/månad
  Bredband
  429 kr/månad
  Summa driftskostnader
  638 kr/månad
  Personer i hushållet
  2

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Kungsholmen ligger i Stockholms innerstad, norr om Riddarfjärden. Ön är uppdelad i fem stadsdelar: Kungsholmen, Marieberg, Fredhäll, Kristineberg och Stadshagen. Den utgör huvuddelen av stadsdelsområdet Kungsholmen, som även innefattar Essingeöarna.

  Ön är omfluten av Riddarfjärden, Mariebergsfjärden, Essingefjärden, Tranebergssund, Ulvsundasjön, Karlbergskanalen, Karlbergssjön, Barnhusviken och Klara Sjö. Söder om Kungsholmen ligger öarna Södermalm, Långholmen, och Lilla Essingen. Fastlandet ligger i väst (Brommalandet), nord (Solna) och öst (Norrmalm).

  Lägenheten har ett centralt och eftertraktat läge på Kungsholmen med närhet till Karlbergskanalen,Fridhemsplan, Västermalmsgallerian med dess stora shoppingutbud och flera stora matbutiker samt till promenadstråket vid Karlbergskanalen och Norr Mälarstrand. Utanför porten finns utmärkta kommunikationer med buss och tunnelbana. Granne med populära restaurang AG, den nya lyxkrogen Jonas. Centralen går du till på ca 15 minuter. För rekreation och motion finns fina motionsspår vid idylliska Karlbergs slott.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Solna - Råsunda

Lövgatan 55, vån 4

 • 43 kvm
 • 2 RoK
 • 2 401 kr/månad
 • 3 200 000 kr
Hägersten - Telefonplan

Radiusbacken 49, vån 3

 • 62 kvm
 • 3 RoK
 • 4 133 kr/månad
 • 4 300 000 kr
Årsta - Årstastråket

Rämensvägen 25B

 • 55 kvm
 • 3 RoK
 • 3 049 kr/månad
 • 3 195 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan