Kellgrensgatan 16, vån 6

Ljuvlig 3:a i högt och fritt läge

Varmt välkommen till denna väldisponerade 3:a i en mycket välskött och lågt belånad bostadsrättsförening. Här finner ni två bra sovrum, öppna ytor mellan kök och vardagsrum samt en balkong i högt och fritt läge med sol från eftermiddag till kväll. I direkt närhet till bostaden når ni den blå tunnelbanan från Stadshagen eller gröna tunnelbanan från Thorildsplan. I området finns flertalet förskolor, trendiga restauranger och välsorterade Ica Maxi.

Välkommen på visning!

Adress:
Kellgrensgatan 16, vån 6, Hornsbergs Strand
Yta:
81 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
6
Avgift:
4 016 kr/månad

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Öppen och social planlösning

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med klinker strax innanför dörren. Plats för ytterkläder och skor samt extra förvaring i platsbyggd garderob. Väggarna är vita och golvet en klassisk ekparkett. Något längre in i hallen finner ni ett städskåp.

  Kök

  Mycket väldisponerat kök från Marbodal. Bakom vita luckor finner ni gott om förvaring i flertalet skåp och ovan den vita bänkskivan ett vitt kakel. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, fläkt, induktionshäll, mikrovågsugn, ugn samt kylskåp och frys samtliga vitvaror är från Siemens. Här ryms ett ordentligt matbord för 4-8 personer.

  Vardagsrum

  I detta välplanerade vardagsrum kan ni njuta av öppna sällskapsytor med gott om plats för umgänge. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum gör bostaden luftig och de generösa fönsterpartierna med fri utsikt gör rummen ljusa. Här finner ni gott om plats för en ordentlig soffa, soffbord samt TV-möbel.

  Sovrum 1

  Stort och rogivande sovrum med plats för dubbelsäng samt sängbord. Gott om förvaring finner ni i en rymlig skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Från detta rum når ni bostadens underbara balkong.

  Balkong

  Ljuvlig balkong i högt och fritt läge. Här ryms med stor fördel en generös loungemöbel eller bord och stolar. Det är tillåtet att grilla på balkongen med gasol- eller elgrill. 2/3 av balkongen har tak och resterande fritt mot himlen. Njut av solen från eftermiddag till kväll. På balkonggolvet finner i golvplattor som gör det extra bekvämt .

  Sovrum 2

  Detta rum passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Plats för säng samt skrivbord. En stor och rymlig skjutdörrsgarderob bjuder på gott om förvaring.

  Badrum

  Helkaklat badrum fullt utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Ovan dessa finner ni en praktisk bänk samt överskåp för handdukar och linne. Väggarna är beklädda med vitt kakel och på golvet samt en fondvägg med svart klinker. Badrummet är även utrustat med handfat och kommod samt spegel ovan och dusch med glasdörrar. Plats för badkar för den som önskar sätta in det.

  Till bostaden hör ett separat källarförråd om ca 5 kvm med ca 3 m i takhöjd

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong
 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Välmågan 3

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  4081 (1501)

  Lgh.nmr. LM

  1501

  Adress

  Kellgrensgatan 16, vån 6

  Postnummer
  112 18
  Postort

  Stockholm

  Distrikt

  Kungsholmen

  Område

  Hornsbergs Strand

  Boarea
  81 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Lindhagens Backe

  Byggår

  2011-2012

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  6
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal

  0,86920

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Lindhagens backe är en äkta förening med 128 lägenheter där samtliga är upprättade med bostadsrätt. Huset uppfördes av JM och kvarteret/bostadshuset har 8 - 6 våningsplan ovan mark samt 2 underliggande garageplan med 78 parkeringsplatser och förråds-utrymmen. Föreningen bildades 2008 och huset stod klart för inflyttning 2011-2012.

  Gemensamma utrymmen

  -Tvättstuga
  -Barnvagnsrum
  -Cykelrum
  -Övernattningslägenhet (Plats för 8 personer, 350 kr/natt)
  -Gemensam innergård
  -Två varmgarage
  -Förråd

  TV/Internet

  Triple Play via Telia. IP-telefoni, TV Basutbud "lagom" (22 st kanaler) och Internethastighet är 100Mbit/100 ingår i avgiften.

  Parkering

  I föreningens fastighet finns 78 parkeringsplatser och 13 MC-platser i underliggande garage. Garageplatserna kostar 1.200 kr alt 1.500 kr /mån beroende på platsens tillgänglighet. MC-plats kostar 500 kr / mån. Det är för närvarande några i kö. Under 2017 har föreningen installerat 10 st el-stolpar för laddning av elbilar och kostar 2000 kr / mån.

  Ekonomi

  Föreningens ekonomi är mycket god och under 2015 sänktes avgiften med 10%.
  Inga planerade avgiftsförändringar under 2019.

  Området snabbfakta

  150 m till Stadshagen T-bana
  200 m till Stadshagens Idrottsplats
  300 m till matbutik (ICA Maxi)
  300 m till gym (SATS, Nordic wellness och Friskis & Svettis)
  400 m till vatten (Mälaren)
  400 m till Kristinebergs Idrottsplats
  600 m Thorildsplans T-bana

  Föreningens hemsida

  http://www.lindhagensbacke.se

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 016 kr/månad
  Kommentar till avgiften

  Värme, vatten, TV & Bredband

  Hushållsel
  450 kr/månad
  Hemförsäkring
  250 kr/månad
  Summa driftskostnader
  700 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  455 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Nordvästra Kungsholmen har under senaste åren genomgått en dramatisk förvandling. Helt nya gator, kvarter och bostäder har vuxit fram intill Mälaren. Det fantastiska läget erbjuder närhet till strandpark, solterrasser, badbryggor, båtplatser och en trevlig strandpromenad. Det finns ett brett utbud av restauranger i området, många intill vattnet. Med cykel eller till fots tar man sig lätt in till Stockholm city eller runt Kungsholmen. Tunnelbanestation och flera busshållplatser ligger i nära anslutning till lägenheten. Här kan man uppleva lugn och harmoni men samtidigt ha stadslivet inom räckhåll. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad.

  NÄRSERVICE

  Lindhagensgallerian bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt otroligt populära Ica Maxi med ett brett sortiment.
  Området är mycket barnvänligt och ni finner flertalet förskolor, lekplatser, MVC och BVC inom några minuters promenad.

  KOMMUNIKATION

  Genom det geografiska läget med T-banan på gångavstånd, busstrafik med linje 59, 56 och blå buss 50 via Sergels torg samt påfarten till Essingeleden har man som boende här stora tidsvinster vart man än behöver åka. Stenkast till tunnelbanans blå linje finns i Stadshagen och tunnelbanans gröna linjen finns en kort promenad bort på Thorildsplan eller Kristineberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Nästa visning: Söndag 23 feb 11:30
Stilren 3:a mot Karlbergskanalen.
Kungsholmen - Hornsbergs strand

Hornsbergs strand 15F

 • 79 kvm
 • 3 950 kr/månad
 • 4 995 000 kr
Hägersten - Telefonplan

Radiusbacken 39, 4tr

 • 39 kvm
 • 2 600 kr/månad
 • 3 050 000 kr
Hornsbergs Strand

Lustgårdsgatan 4, 2tr

 • 66 kvm
 • 3 443 kr/månad
 • 4 295 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan