Lars Forssells gata 22, 6tr

Lars Forssells gata 22, 6tr

Dubbla balkonger, högt läge och 2,60 m i takhöjd.

Ljus och genomgående 3,5:a med stora fönsterpartier, 2,60 m i takhöjd och två balkonger. Den större balkongen som nås från vardagsrummet har läge i väst med magisk kvällssol och den andra balkongen får underbar förmiddagssol. Riktigt bra planlösning med funktion 4 rok. Stilren interiör, påkostat kök, mattlackad ekparkett, vitmålade väggar, bra förvaring och egen tvättsektion i badrummet. Till lägenheten hör även ett rymligt förråd i källaren.

Belägen i populär brf med bra ekonomi och som äger marken. Till lägenheten hör även ett rymligt förråd lättillgängligt i hallen. Riktigt familjärt och bekvämt boende med stort restaurangutbud, badplatser, Lindhagens galleria med Ica Maxi, gym, systembolaget mm. Garage i källarplan samt nära till T-bana, bussar och E4:an för den som kör bil.

Pris:
6 850 000 kr (Accepterat pris)
Adress:
Lars Forssells gata 22, 6tr, Hornsbergs Strand - Kungsholmen
Yta:
76 kvm
Rum:
3.5 RoK
Trappor:
6 av 8
Avgift:
3 048 kr/månad (värme)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Högt upp med dubbla balkonger.

Balkong högst upp mot gård.

Bo med Mälaren som granne.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har genomgående mattlackad ekparkett, vitmålade väggar och 2,60 m i takhöjd.

  Hall

  Bra förvaringsmöjligheter och fin ljusinsläpp med fönster i innerväggen som skapar rymd. Snyggt grått klinker under hatthyllan. Ingång till sovrum 2.

  Kök

  Påkostat och trivsamt HTH-kök i öppen planlösning till vardagsrum och matplats. Köket har rostfria vitvaror från Simens, vitt kakel ovanför arbetsbänken (grå stenimiterad laminatskiva), infällda LED-spotlights i överskåp, induktionshäll, kyl/frys, skåpsfläkt och diskmaskin. Köket har ergonomiska lösningar med inbyggnadsugn och mikro i högskåp. Samtliga vitvaror från Siemens. Matplats med plats för stora sällskap och utgång till balkong 1.

  Vardagsrum

  Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönster. Här finns plats för soffgrupp, tv-möbel och bokhyllor. Rummet har delats av och skapat ett arbetsrum.

  Arbetsrum

  Snyggt arbetsrum med ljusinsläpp via glasväggar och inbyggda fönster. Rummen kan även användas som barnkammare.

  Balkong 1

  Stor och mysig balkong om 8,5 kvm med trägolv och belysning. Bästa läget i väst med magisk kvällssol. Plats för soffgrupp, grill och egen plantering. Här kan man njuta många sommarkvällar!

  Bad/tvätt

  Stilrent med helkaklade väggar i vitt, svart klinkergolv och duschhörna. Badrummet är rustat med wc, tvättställ med vit kommod, spegel skåp med belysning och golvvärme. Tvättmaskin och tumlare från Siemens med arbetsyta ovanpå vit bänkskiva (laminat) och väggskåp. Spotlights under väggskåp och i tak.

  Master Bedroom

  Harmoniskt sovrum med gårdsläge. Här finns gott om plats för dubbelsäng, byrå och klädförvaring i diskret skjutdörrsgarderob. Beige fondvägg. Utgång till balkong 2.

  Balkong 2

  Mysig balkong högst upp om 6 kvm med trägolv och belysning. Balkongen vetter mot föreningens innergård. Här finns plats för sittgrupp eller soffa. Läge i öst med underbar morgon- och förmiddagssol.

  Sovrum 2

  Mindre sovrum perfekt lämpat som barnrum. Här finns plats för säng, skrivbord och garderob.

  Förråd

  Till bostaden disponeras ett källarförråd.

 • Parkering

  Det finns 158 bilplatser, varav 50 st har laddmöjlighet för elfordon. Det finns även ett antal handikapplatser och dubbelplatser. Avgift för garageplats är 2 209 kr (år 2021) för enkel- respektive 3 533 kr för dubbelplats. En dubbelplats innebär två parkeringsplatser där den ena platsen ligger innanför den yttre (dessa hyrs därför endast ut till en hyrestagare). Avgiften för garageplats höjs årligen den 1 januari med 2%. Föreningen har i garaget en s.k. multipark-anläggning för att maximera antalet platser. Det finns lediga platser i multiparken (april 2021).

  Boendeparkering Du som är registrerad ägare till ett fordon och är folkbokförd inom ett boendeparkeringsområde kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos Stockholms Stad. Tillståndet låter dig parkera inom ditt område till en förmånlig boendetaxa.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Leendet 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  632

  Lgh.nmr. LM

  1502

  Adress

  Lars Forssells gata 22, 6tr

  Postnummer
  112 15
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsbergs Strand - Kungsholmen

  Boarea
  76 kvm
  Boareabeskrivning

  Enligt lägenhetsregistret är bostaden registerad som 2 RoK men är ombyggd och disponeras idag som 3,5 RoK.

  Antal rum
  3.5
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 24 maj 2017
  Energiklass: C

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Västermalmsterrassen

  Bildades
  2012
  Byggår

  2013-2015

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  6 av 8
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,397000

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Västermalmsterrassen är en äkta bostadsrättsförening som uppförts mellan 2013-2015 och sista inflytt skedde augusti 2015. Föreningen omfattar totalt 225 lägenheter där samtliga är upprättade med bostadsrätt, 8 lokaler (inkl. förskola) samt ett mötesrum för föreningens styrelse. Föreningen äger fastigheten och huserar på adresserna Franzéngatan 75-77, Lindhagensgatan 135-139B, Lenngrensgatan 2-4 och Lars Forssells gata 16-22, 112 15 Stockholm.

  El och vatten

  Föreningen har ett gemensamt upphandlat avtal för el och vatten. Varje lägenhet är i sin tur utrustad med undermätare och varje lägenhetsinnehavare betalar för faktisk förbrukning via tillägg på månadsavgiften.
  Även kall- och varmvattenförbrukning debiteras bostadsrättshavaren efter faktisk förbrukning.

  Förvaltning

  Ekonomisk förvaltning Fastum AB Teknisk förvaltning Etcon Fastighetsteknik AB

  Ekonomi

  Avskrivningar med beaktande av byggnadens ekonomiska och tekniska livslängd för löpande räkenskapsår kommer ske genom en rak avskrivningsplan om 100 år. Föreningen har i dagläget inte beslutat om någon avgiftsändring.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fastigheten värms upp med hjälp av fjärrvärme och bergvärme som distribueras till radiatorer i varje rum. Ventilation sker med mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

  Utförda renoveringar

  Föreningen är i takt med att byta filter i aggregaten. OVK är nyligen gjord.

  Planerade renoveringar

  Då huset är nybyggt finns inga större renoveringar planerade.

  Övriga utrymmen

  Hyresgästerna till föreningens lokaler är Thai Wouse Wok Markant Hus Lilla Le Mond, café Lindhagens Träning & Naprapati AB, Performance Center Lindhagen Hagens Ombud, Tobak & Närlivs Salong Arianne Kungsholmens stadsdelsnämnd, förskolan Leendet

  Gemensamma lokaler

  • Sophantering med behållare för hushållssopor och källsortering finns i soprum på entréplan.
  • Cykelförvaring i cykelförråd på entréplan samt på innergård.
  • Barnvagnsrum
  • Gemensam innergård

  TV/Internet

  Föreningen har IP-TV från Ownit, basutbudet ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften. I tjänsten ingår även access till Ownit Stream. Fiberanslutning från Ownit Bredband via Stokab, 250/250 Mbps ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften. Det går att uppgradera till 1 000/1 000 Mbps mot en extra avgift.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 048 kr/månad (värme)
  Kommentar till avgiften

  I månadsavgiften ingår värme, fastighetsel för allmänna utrymmen, sophantering och fastighetsskötsel.

  Beskrivning mån.avg.

  Vatten, el och digitala tjänster (IP-TV och bredband) tillkommer som obligatoriska tillägg som specificeras separat på avgiftsavin.

  Avgiftsändringar

  Avgiften höjdes med 5%, april 2021

  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  330 kr/månad
  Summa driftskostnader
  630 kr/månad
  Personer i hushållet
  3
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan