Inedalsgatan 2A, 2tr

Yteffektiv och högt läge mot gården.

Invid Kronobergsparken finns denna fina mini-2:a med solig balkong och högt läge mot gården. Social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, bra förvaring och harmoniskt sovrum. Vackra originaldetaljer såsom djupa fönsternischer och fiskbensgolv. Eftertraktat läge mitt på Kungsholmen och dess puls med Västermalmsgallerians utbud på nära avstånd, samtidigt som man kan njuta av hemmets lugna vrå. Välkommen på visning!

Pris:
2 895 000 kr (Utgångspris)
Adress:
Inedalsgatan 2A, 2tr, Kungsholmen
Yta:
33.0 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
2 av 5
Avgift:
2 379 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Välkommen på visning!

 • Söndag 20/01 kl 11:30 - 12:00
 • Måndag 21/01 kl 17:00 - 17:30

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Högt läge och fin utsikt.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Ljus lägenhet med luftiga ytor och solig balkong med föreningens innergård. Tidstypisk funkislägenhet med vitmålade väggar, fiskbensmönstrat trägolv, stora fönster med vackra stenbänkskivor och högt i tak.

  HALL

  Inbjudande och ljus hall genom säkerhetsdörr. Vitmålade väggar och golv i ekparkett.

  KÖK

  Modernt och snyggt kök i öppen planlösning till vardagsrummet med bra förvaring och goda arbetsytor. Köket är utrustat med vita luckor med rostfria handtag, platsbyggt vitrinskåp med inbyggd belysning, vit arbetsbänk, inbyggnadshäll, inbyggnadsugn, diskmaskin, rostfri fläkt samt integrerad kyl&frys. På golvet ligger det fina fiskbensmönstrade trägolvet.

  VARDAGSRUM

  Fantastiskt vardagsrum med stort ljusinsläpp och luftiga ytor. Här finns plats för matsalsbord, soffgrupp, tv-möbel samt bokhyllor. Vackert fiskbensgolv och utgång till den mysiga och soliga balkongen.

  SOVRUM

  Harmoniskt och ljust sovrum med platsbyggd 180-säng med bra förvaring under samt platsbyggd förvaring på vägg.

  BADRUM

  Helkaklat badrum i fräsch skick inrett med vitt kakel med grön board, våtrumsmatta på golv, duschhörna, wc, handfat med förvaring i vit kommod samt badrumsskåp med belysning ovan.

  FÖRRÅD

  Till lägenheten disponeras ett vindsförråd.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Vårdtornet 8

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  45-2061-1-2023

  Lgh.nmr. LM

  1203

  Adress

  Inedalsgatan 2A, 2tr

  Postnummer
  112 33
  Postort

  Stockholm

  Område

  Kungsholmen

  Boarea
  Ca ~33.0 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Boareabeskrivning

  Lägenheten är registrerad som 1 rok i lägenhetsregistret men är omgjord till 2 rok. Observera att den exakta storleken inte är uppmätt. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Antal rum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Söndag 21 jun 2009
  Energiprestanda: 158 kWh/m2

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Vårdtornet 8

  Bildades
  1999
  Byggår

  1898

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  2 av 5
  Inre rep.fond
  Andelstal

  1,40444%

  Andelstal avgift

  1,40444

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf. Vårdtornet 8 är en äkta förening och ligger i kvarteret Vårdtornet på Kungsholmen i Stockholm. Föreningen består av en fastighet med tre uppgångar. Adresserna är Inedalsgatan 2, Inedalsgatan 2A och Parkgatan 14. Föreningen grundades 1999, fastigheten köpte föreningen år 2000. I fastigheten finns totalt 44 lägenheter och 4 lokaler, 1 lägenhet är upplåten med hyresrätt. Huset är byggt 1898 samt ombyggt 1939, då tillkom balkongerna och fastigheten byggdes om i funkisstil. I samband med ombyggnationen tillkom det översta planet på Inedalsagatan 2 och Parkgatan 14.

  Gemensamma utrymmen

  I fastigheten finns tvättstuga, uteplats och möjlighet att ställa cykel på innergården alt. i källaren (på vintern).

  Utförd renovering

  Renovering av balkongdörrar och fönster (2013)
  Upprustning av gården samt uteplatser & balkonger för vissa lägenheter (2012-13)
  Uppdatering av kabel-TV-nät ("tre hål i väggen") 2007
  Installation av LAN 2006
  Ny värmeväxlare och justering av värmeanläggningen 2005
  Trapphus renoverades 2004
  Fasaden putsades om 2003
  Balkongerna renoverades 2003
  Fönstren målades om 2003
  Innergårdens tätskikt byttes 2002
  VA stammar i badrum och kök byttes 1995
  El-dragningen byttes 1995

  Kommande underhåll

  Inga större investeringar/åtgärder är planerat för perioden 2019/2020
  Låssystem samt tvättmaskin år 2021
  Torktumlare + Torkskåp år 2022

  Ekonomi

  Det föreligger inga beslut om amorteringar eller avgiftshöjning men föreningen har utarbetat en förvaltningsplan för att säkra ett kontinuerligt underhåll på 30 års sikt.
  Ekonomisk förvaltare: HSB Södertörn

  Värme/Ventilation

  Uppvärmning sker via fjärrvärme

  TV/Internet

  Kabel-TV levereras av Com hem (basutbud) ingår i månadsavgiften
  Bredband och ip-telefoni via Bredbandsbolaget (100/10) ingår i månadsavgiften

  Förråd

  Till lägenheten medföljer ett vindsförråd.

  Parkering

  På Kronobergsgatan 25 ligger Q-Parks garage Fleminggatan/S:t Eriksgatan. I detta garage finns möjligheten att hyra ospecificerad garageplats nätter och helger för 1100 kr/månad. Man har då tillgång till garaget mån-fre kl 17-09 samt lör-sön dygnet runt. Det finns även möjlighet att hyra plats med tillgång till garaget dygnet runt. Besök Q-Parks hemsida för mer information.
  Notera att föreningen inte har något med dessa parkeringsplatser att göra.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 379 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Hushållsel
  327 kr/månad
  Hemförsäkring
  371 kr/månad
  Summa driftskostnader
  698 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 163 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  465 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Lägenheten har ett centralt och eftertraktat läge på Kungsholmen invid Kronobergsparken, ett stenkast från Norr Mälarstrand med restauranger som Mälarpaviljongen, Petit France, Orangeriet och Newt. Direkt närhet till Kungsholms torg, Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med dess stora shoppingutbud samt till promenadstråket vid Karlbergskanalen, Kungsholms strand Norr Mälarstrand. Utmärkta kommunikationer med endast ett par minuters gångväg till T-bana Rådhuset. Nära till populära restauranger, caféer, gym, barer och butiker. Centralen går man till på ca 15 minuter. För rekreation och motion finns fina motionsspår vid Norrmälarstrand, Fredhällsklipporna, idylliska Karlbergs slott samt även fina Kronobergsparken. Bara några minuters gångavstånd till stora grönskande Rålambshovsparken, där det finns badplatser, friluftsteater och mängder av rekreationsmöjligheter. Kungsholmen ligger i Stockholms innerstad, norr om Riddarfjärden. Ön är uppdelad i fem stadsdelar: Kungsholmen, Marieberg, Fredhäll, Kristineberg och Stadshagen. Den utgör huvuddelen av stadsdelsområdet Kungsholmen, som även innefattar Essingeöarna.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Kungsholmen - Hornsbergs Strand

Lustgårdsgatan 4, 2tr

 • 66.0 kvm
 • 3 443 kr/månad
 • 3 695 000 kr
Ursvik - Sundbyberg

Forskningsringen 56, 1tr

 • 40.0 kvm
 • 2 500 kr/månad
 • 2 295 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan