Lustgårdsgatan 16

Lustgårdsgatan 16

3,2 m i tak och privat läge.

Unik 2:a som tillsammans med den generösa takhöjden om 3,2 m i tak och fönster i 2 väderstreck ger ett härligt ljusflöde och rymd. Planlösningen inger direkt trivsel och här får man egen uteplats med järnräcke mot gården, längst bort i hörnet. Snyggt kök i öppen planlösning, vitmålade väggar, badrum med tvättsektion och bra förvaring. Till lägenheten hör även ett källarförråd. Mycket trevligt läge i hjärtat av fina Hornsbergs Strand med närhet till innerstadens puls, kommunikationer, restauranger, caféer, butiker, strandpromenad, badbryggor, gym, lekparker och mycket annat Garage finns i huset med lediga platser. Välkommen till denna dröm!

Pris:
3 995 000 kr (Utgångspris)
Adress:
Lustgårdsgatan 16, Hornsberg strand
Yta:
56 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
1 av 8
Avgift:
2 235 kr/månad (värme)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


3,2 m i tak och fönster i 2 väderstreck.

Fantastisk rymd

Stort masterbed vån 2 mot lugn gata utan insyn.

Bra brf med god ekonomi och ledig p-plats finns i källaren.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

  Hall

  Inbjudande hall där man direkt möts att lägenhetens fantastiska planlösning och vardagsrummet panoramafönster. Ingång via säkerhetsdörr och plats för avhängning av ytterkläder och skor. Stor skjutdörrsgarderob mellan hallen och sovrummet.

  Badrum

  Stilrent med helkaklat i vitt och ljusgrått klinker med golvvärme. Badkar, wc, handfat med kommod och spegel ovan samt spotlights i taket. Egen tvättsektion med både tvättmaskin och torktumlare samt arbetsbänk (vit laminat) och väggskåp ovan. Elektriskt handdukstork.

  Kök

  Socialt Myresjökök med öppen planlösning till vardagsrummet och rymlig matplats. Vita skåpsluckor, bänkskiva i ek, ljusgrått kakel, induktionshäll samt rostfria vitvaror: inbyggnadsugn(varmluft), micro, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Köket är utrustat med avfallskvarn och fläkt i rostfritt utförande. Ett kök som inspirerar till matlagning och middagar med vänner!

  Vardagsrum

  Ljust och luftigt med panoramafönster och utgång till balkongen via dörr i glas. Här finns plats för soffa, tv, bokhyllor och matsalsbord.

  Balkong

  Från vardagsrummet nås bostadens härliga balkong som vetter mot innergården och har sol en stund på kvällen! Här finns plats för sittgrupp, egen plantering och grillmöjligheter. Trätrall.

  Sovrum

  Mysigt sovrum utan insyn. Här finns plats för dubbelsäng och skrivbord eller garderober.

 • Parkering

  Föreningen har ca 80 garageplatser. I dagsläget (juni 2022) finns platser lediga.
  Kostnaden för dessa är:
  - Vanlig parkering 1 875 kr/månad - Parkering med laddbox 1 975 kr/månad plus 2,25 kr/kwh - Stor plats 2 075 kr/månad - Mc plats 520 kr/mån - Moped 250 kr/mån

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Välmågan 7

  Lgh.nmr

  C1101

  Lgh.nmr. LM

  1101

  Adress

  Lustgårdsgatan 16

  Postnummer
  112 51
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsberg strand

  Boarea
  56 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 1 feb 2018
  Energiprestanda: 78 kWh/m2
  Energiklass: C

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Västermalms Atrium

  Bildades
  2012
  Byggår

  2013-2015

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  1 av 8
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,480%

  Andelstal kommentar

  Lägenheten har 2 andelstal:

  Andelstal 1: 0,480% Andelstal 2: 0,444%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Västermalms Atrium är en ny bostadsrättsförening som registrerades 2012 och stod inflyttningsklar 2014. Ansvarig arkitekt är Per Johanson och byggherre Skanska Nya Hem.

  Föreningen omfattar 165 st bostadsrättslägenheter, 3 lokaler för uthyrning samt ett garage. En mycket stabil bostadsrättsförening med god ekonomi och hög amorteringstakt. Föreningen har flera hyresintäkter i sina kommersiella lokaler vilket håller låga avgiftsnivåer för medlemmarna.

  Förråd

  Till lägenheten hör ett källarförråd i anslutning till hiss. Möjlighet att hyra stort extraförråd för 600kr/mån.

  El

  Bostadsrättsföreningen har ett gemensamt el-abonnemang som debiteras bostadsrättsinnehavarna efter en schablon och avräknas efter verklig förbrukning.

  Tomträtt

  Nej. Föreningen äger marken.

  Övrigt

  • I garaget finns en hjärtstartare placerad.
  • Föreningen har två källsorteringsrum av förpackningar och tidningar, mindre grovsopor samt elavfall, glödlampor och batterier.
  • På innergården finner du tre stycken sopsugsinkast för restavfall.
  • Det finns cykelförråd och barnvagnsförråd i husen i markplan samt ett cykelförråd i garaget.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Uppmävmning med fjärrvärme. Fläktstyrt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning.

  Planerade renoveringar

  Föreningen följer en underhållsplan och planerar sina medel därefter, läs mer i föreningens årsredovisning 2021.

  Övriga utrymmen

  • Cykelrum
  • Barnvagnsrum
  • Innergård med lekplats

  Föreningens lokaler

  • Frisörsalong
  • Kemtvätt
  • Förskolan Pysslingen

  TV/Internet

  Ownit är leverantör av bredband/TV/telefoni, och kostnaden för basutbud med 250 mb hastighet och bas TV-utbud kostar 220 kr/månad och debiteras via månadsavin. Avgiften är obligatorisk.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 235 kr/månad (värme)
  Beskrivning mån.avg.

  Obligatoriska tillägg om 764 kr/mån (el 544 kr och Tv/bredband 220 kr) Föreningen har ett gemensamt el-abonnemang och preliminärdebitering om sker månadsvis enligt ovan, med kvartalsvis avräkning mot faktiskt uppmätt förbrukning.

  Avgiftsändringar

  Föreningens avgift är uppdelat i två delar som nyligen reglerades. Avgift 1 höjdes med 3,6% i januari medans avgift 2 sänktes något efter att föreningen har fått minskade ränte kostnader.

  Föreningen har en årlig höjning av avgiften för andelstal 1 på 2% per år givet nuvarande ränteläge. Avgiften för andelstal 2 (för de lägenheter som har andelstal 2) baseras i sin helhet på räntor och amorteringar. ##Avgift för andelstal 2 tillämpas ej för denna lägenhet, då den är avbetald i sin helhet.

  Hushållsel
  550 kr/månad
  Hemförsäkring
  100 kr/månad
  Summa driftskostnader
  650 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hornsbergs Strand

Warfvinges väg 23, vån 5

 • 86 kvm
 • 3 RoK
 • 3 282 kr/månad
 • 7 350 000 kr
Kungsholmen

John Ericssonsgatan 11B, 3tr

 • 29 kvm
 • 1 RoK
 • 1 878 kr/månad
 • 2 995 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan