Kellgrensgatan 18, 6tr

Kellgrensgatan 18, 6tr

Högst upp - möjlig 2:a - mysig balkong mot innergård.

Högst upp finns denna fina 1,5:a (möjlig 2:a) och med en mysig balkong mot den lugna innergården och social planlösning, kommer denna att tilltala många! Vitmålade väggar, parkettgolv och stort badrum med komfortvärme och egen tvättsektion. Vidare erbjuds väldigt bra förvaring, samt stenkast till T-banans gröna och blåa linje. Välkommen till ett riktigt bra och bekvämt boende i populär och stabil Brf med bra ekonomi och som äger marken. Möjlighet till till garageplats i källaren finns. Här bor man med kort promenad till Lindhagens galleria med Ica Maxi, systembolaget mm. Gångavstånd till vackra Hornsberg Strand med stort restaurangutbud och badplatser. Välkommen att anmäla intresse!

Pris:
3 450 000 kr (Utgångspris)
Adress:
Kellgrensgatan 18, 6tr, Hornsbergs strand
Yta:
42 kvm
Rum:
1.5 RoK
Trappor:
6 av 6
Avgift:
2 565 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Välkommen på visning!

 • Kontakta mäklaren för visning
 • Torsdag 6/10
  Boka tid med mäklare.

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och ekparkett.

  Hall.

  Inbjudande och central hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Förvaring i praktisk skjutdörrsgarderob. Säkerhetsdörr.

  Bad/tvätt

  Stilrent med helkaklade väggar i vitt matt, svart klinkergolv och duschhörna i klarglas och takdusch. Badrummet är rustat med wc, tvättställ med vit kommod, spegel med LED-belysning samt egen tvättsektion med svart bänkskiva och överskåp . Tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Golvvärme!

  Kök

  Inspirerande Marbodal-kök med öppen planlösning intill vardagsrum. Bra förvaring bakom vita luckor med micro (Siemens) i högskåp. Köket har vitt kakel och belysning ovanför bänkskivorna i grå laminat, spishäll, inbyggnadsugn (Siemens), kyl/frys, spiskåpa, diskmaskin (Electrolux) och städskåp.

  Vardagsrum

  Tilltalande vardagsrum med sociala ytor. Vardagsrummet har öppen planlösning mot kök med plats för soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord.

  Sovdel

  Rymlig sovdel med förvaring i garderober och linneskåp. Fondtapet i ljusbeige kulör. Här finns möjlighet till att bygga om till separat sovrum. Utgång till balkongen.

  Balkong

  Mysig balkong med lugnt gårdsläge och plats för sittgrupp och egen plantering.

  Förråd

  Till lägenheten hör ett rymligt förråd i källarplan.

 • Parkering

  I föreningens fastighet finns 78 parkeringsplatser och 13 MC-platser i underliggande garage. Det är för närvarande fullt i garaget men kölistan är tom (juni 2022). 500 kr - Mc-plats 1 200 kr - Standrad bilplats 1 500 kr - Bred bilplats 2000 kr - El-bilplats med laddstolpe.

  Boendeparkering Du som är registrerad ägare till ett fordon och är folkbokförd inom ett boendeparkeringsområde kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos Stockholms Stad. Tillståndet låter dig parkera inom ditt område till en förmånlig boendetaxa.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Välmågan 3

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  5082

  Lgh.nmr. LM

  1602

  Adress

  Kellgrensgatan 18, 6tr

  Postnummer
  112 18
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsbergs strand

  Boarea
  42 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Boareabeskrivning

  Enligt lägenhetsregistret är bostaden registrerad som 1 r o k men disponeras idag som 1,5 r o k.

  Antal rum
  1,5
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 14 okt 2013
  Energiprestanda: 82 kWh/m2
  Energiklass: C

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Lindhagens Backe

  Bildades
  2008
  Byggår

  2011

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  6 av 6
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,55950%

  Andelstal avgift

  0,55535%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Lindhagens backe är en äkta förening med 128 lägenheter där samtliga är upprättade med bostadsrätt. Huset uppfördes av JM och kvarteret/bostadshuset har 8 - 6 våningsplan ovan mark samt 2 underliggande garageplan med 78 parkeringsplatser och förråds-utrymmen. Föreningen bildades 2008 och huset stod klart för inflyttning 2011-2012. Lägenhetsfördelning: 13 st 1or, 51 st 2or, 43 st 3 or, 21 st 4 or.

  Ekonomi

  Föreningens ekonomi är mycket god och under 2015 sänktes avgiften med 10%.
  Beslut om ev. avgifsthöjningar/sänkningar tas efter budgetarbete årligen i november. Inga avgiftsändringar kommer att ske 2022. Överlåtelseavgift tas ut av köparen med 2,5 % av prisbasbeloppet och pantsättningsavgift med 1 % av prisbasbeloppet.

  Ekonomisk förvaltare

  Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av SBC - Sveriges Bostadsrättscentrum 0771-722 722.

  Föreningens hemsida

  http://www.lindhagensbacke.se

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme. FX-ventilation.

  Utförda renoveringar

  2021 - Byte av lager till fläktmotorer ventilationssystemet. Samt nytt styrsystem värmeanläggning. 2020 -JM har utfört en garantireparation av taket på Kellgrensgatan 14 och ny avgasare för radiatorkretsen har satts in.

  Planerade renoveringar

  2022 - Stamspolning

  Övriga utrymmen

  Gemensamma utrymmen

  -Tvättstuga
  -Övernattningslägenhet (Plats för 8 personer, 350 kr/natt)
  -Gemensam innergård
  -Grovsoprum
  -Cykel & barnvagnsförråd
  -Två varmgarage
  -Förråd

  TV/Internet

  TriplePlay via Telia. IP-telefoni, TV Basutbud (22 st kanaler) och Internet 50-100Mbit/50-100 ingår i avgiften.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 565 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Beskrivning mån.avg.

  Telia triple play, internet med hastighet 100/100 mbits och tv utbudet - lagom, ingår i månadsavgiften. Vatten och uppvärmning ingår i avgiften.

  Avgiftsändringar

  Föreningen sänkte avgifterna med 10% i juli 2015. Inga avgiftsändringar kommer att ske 2022.

  Hushållsel
  400 kr/månad
  Hemförsäkring
  200 kr/månad
  Summa driftskostnader
  600 kr/månad
  Personer i hushållet
  3
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

  150 m till Stadshagen T-bana
  200 m till Stadshagens Idrottsplats
  300 m till matbutik (ICA Maxi)
  300 m till gym (SATS, Nordic wellness och Friskis & Svettis)
  400 m till vatten (Mälaren)
  400 m till Kristinebergs Idrottsplats 600 m Thorildsplans T-bana

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Kungsholmen - Thorildsplan

Lindhagensgatan 67 , 2tr

 • 27.5 kvm
 • 1,5 RoK
 • 1 711 kr/månad
Hornsbergs Strand

Lustgårdsgatan 1, 2tr

 • 60 kvm
 • 2 RoK
 • 3 253 kr/månad
 • 4 495 000 kr
Hornsbergs Stand

Warfvinges väg 23, vån 8

 • 43.5 kvm
 • 2,5 RoK
 • 3 133 kr/månad
 • 3 995 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan