Igeldammsgatan 22B

Kommande

Etagebostad med industrikänsla.

Magnifik nyrenoverad 2:a fr 2017 i etage som kombinationen med stora spröjsade fabriksfönster från golv till tak, häftiga interiör och 4,30 m i takhöjd, lyckats bevara den unika industrikänslan. Njut av fantastisk rymd, stort ljusinsläpp och inbjudande planlösning med ett loft som passar perfekt som ett sovrum samt rymlig sällskapsdel, i en fastighet med historia från 1879 som både fabrik och bryggeri. Lägenheten har exklusiva materialval; stilrent kök med specialritade snickerikök samt ljus natursten och mosaik i badrummet. Walk-in-closet i sovrummet. Eftertraktat läge med Kungsholms strand utanför dörren och promenadavstånd till Västermalmsgallerian, t-bana och bussar. Välkommen!

Adress:
Igeldammsgatan 22B, Kungsholmen
Yta:
62 kvm
Rum:
1.5 RoK
Trappor:
1 av 5
Avgift:
3 338 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Imponerande interiör & 4,30 m i takhöjd.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har genomgående vitmålade väggar, smala plankgolv i vitpigmenterad och hårdvaxoljad ek. Generös platsbyggd förvaring med inspiration från klassiska serveringsgångar och skafferier. Fullhöga öppningar mellan rummen ger rymd och förstärker den höga takhöjden. De stora spröjsade fönstren släpper in rikligt med ljus i sällskapsrummet som rymmer både kök och vardagsrum. Över 4 meter i takhöjd!

  Hall

  Välkomnande hall genom säkerhetsdörr som öppnar upp sig mot hela lägenheten tack vare lägenhetens rymd.

  Kök

  Elegant och specialtillverkat kök från Kvänum för Bryggeriet. Cederträfanerade luckor (alm) på bänkdelen och rymliga högskåp lackade i ljusgrå kulör. Vitvaror från Siemens; helintegrerad kyl/frys samt diskmaskin, varmluftsugn och infälld induktionshäll.

  Vardagsrum

  Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum inbjuder till socialt umgänge med mingel och middagar. Stora imponerande och spröjsade fabriksfönster mot föreningens gård som bjuder på mycket ljus till bostaden. Rummet är lättmöblerat med plats för soffa, tv och vardagsrumsbord.

  Sovrum/Loft

  Fantastiskt loft med 1,93 i takhöjd. Trapp i stål, mörkgrå målade räcken och heltäckningsmatta i ullkvalitet som skapar en behaglig atmosfär. Detta loft är 19 kvm och är inräknat i den totala boytan.

  Badrum

  Badrummet har samma rena formspråk som resten av bostaden med ljus natursten och mosaik. Specialdesignad badrumskommod i cederträ samt integrerade förvaringsskåp. Badrummet har stor infälld spegel med intilliggande avställningsyta, stilrent handfat med förvaring med hyllor av cederträ. Vägghängd wc och handduksvärmare samt tvättpelare i nisch.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Stockholm Isbrytaren 50

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  02.1101

  Lgh.nmr. LM

  1101

  Adress

  Igeldammsgatan 22B

  Postnummer
  112 49
  Postort

  Stockholm

  Område

  Kungsholmen

  Boarea
  62 kvm
  Boarea enligt

  Mätning

  Antal rum
  1.5
  Energideklaration
  Status: Energideklaration ej utförd

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Industriverket

  Byggår

  1897, renoverat 2017

  Hiss
  Ja
  Våning
  1 av 5
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,44690%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Föreningen Brf Industriverket omfattar byggnaderna Bryggeriet och Radiofabriken och består av 147 lägenheter uppdelade i fem plan. Det finns 2 lokaler med hyresrätt. Lokalareal: 1 266 kvm varav 360 kvm avser förskola, markareal: 5 550 kvm. Förskolan är en hyreslokal med stor egen investering. Äkta förening, marken ägs av föreningen.

  Parkering

  35 st parkeringsplatser varav 10 st garageplatser finns att hyra för ca 2 000 kr/mån. I övrigt råder boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se

  Gemensamma utrymmen

  • Cykelförråd finns på innergård och i garage
  • Barnvagnsrum
  • Soprum för hushållssopor
  • Miljörum för sortering av plast, papper, glas, wellpapp mm. Ej grovsopor
  • Förråd

  TV/Internet

  Bredband 100/100 mbit/s och basutbud TV levereras av Ownit.

  Värme/Ventilation

  Fjärrvärme
  Mekanisk frånluft med återvinning

  Förråd

  Till lägenheten disponeras ett förråd om 3 kvm som nås i lägenheten.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 338 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Hushållsel
  200 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Summa driftskostnader
  350 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  455 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Lägenheten har ett centralt och eftertraktat läge på Kungsholmen med närhet till Karlbergskanalen, Fridhemsplan, Västermalmsgallerian med dess stora shoppingutbud och flera stora matbutiker samt till promenadstråket vid Karlbergskanalen och Norr Mälarstrand. Utmärkta kommunikationer med buss och tunnelbana från Fridhemsplan. Närhet till populära restaurangerna AG, Proviant, Sixten & Frans, Brewdog med mera och ett stenkast bort finns flera caféer, gym, barer och butiker. Centralen går du till på ca 10 minuter. För rekreation och motion finns fina motionsspår vid idylliska Karlbergs slott som västerut leder till Hornsbergs strands badbryggor och mysiga restauranger.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hornsbergs Strand

Hornsbergs Strand 15D, Vån 3

 • 79 kvm
 • 3 950 kr/månad
 • 5 895 000 kr
Högdalen- Bandhagen

Stenkvistavägen 10, vån 4

 • 55 kvm
 • 3 428 kr/månad
 • 2 650 000 kr
Nästa visning: Söndag 20 okt 14:10
Högt och soligt läge i söder.
Kungsholmen - Hornsbergs Strand

Lustgårdsgatan 20, vån 9

 • 49 kvm
 • 2 413 kr/månad
 • 3 895 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan