Hornsbergs Strand 55, 5tr

Högt gårdsläge och stor balkong i söder.

Underbar och stor 2:a med högt läge, balkong med soligt söderläge och fönster i 2 väderstreck. Stilren interiör, ekparkett, vitmålade väggar, harmoniskt masterbed, bra förvaring och egen tvättsektion i badrummet. Belägen i populär brf med stark ekonomi och som äger marken. Till lägenheten hör även ett rymligt förråd i källaren. Riktigt bekvämt och lyxigt boende med badbryggor, fina strandpromenader och stort restaurangutbud utanför porten samt stenkast till Lindhagens galleria med Ica Maxi, gym, systembolaget mm. Garage i källarplan samt nära till T-bana, bussar och E4:an för den som kör bil. Välkommen!

VISNINGSINFO:
Vi ordnar privata visningar för att undvika visningar med väldigt mycket folk. Om du är sjuk och inte kan komma erbjuder vi även filmer eller samtal via videosamtal. Anmäl intresse och boka tid med mäklare.

Pris:
4 700 000 kr (Accepterat pris)
Adress:
Hornsbergs Strand 55, 5tr, Kungsholmen - Hornsbergs Strand
Yta:
60 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
5 av 7
Avgift:
3 149 kr/månad (värme, kabel-TV, Internet, bostadsrättstillägg och varmvatten)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Stor solig balkong mot gården.

Badbryggor direkt utanför porten.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Stor hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Praktiskt klinkergolv vid entrén samt bra förvaringsmöjligheter stor klädkammare. Fondvägg i tegelimitation.

  Lägenheten har genomgående ekparkett samt vitmålade väggar.

  Bad/tvätt

  Stilrent med helkaklade väggar i vitt, grått klinkergolv och duschhörna i klarglas. Badrummet är rustat med wc, tvättställ med vit kommod, spegel, golvvärme samt egen tvättsektion. Tvättmaskin och tumlare från Siemens och arbetsyta ovanpå vit bänkskiva (laminat). Väggskåp med spotlights.

  Vardagsrum

  Underbart och ljust vardagsrum med stora fönsterpartier från 2 väderstreck. Här finns plats för soffgrupper, tv-möbel och bokhyllor. Här finns möjlighet att sätta upp vägg om man vill ha separat kök (se alternativ planlösning). Utgång till balkongen.

  Sovrum

  Harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och klädförvaring i skjutdörrsgarderob.

  Balkong

  Stor och härlig balkong med bästa solläge i söder. Trätrall och plats för sittgrupp, grill och planteringar. Här kan man njuta många sommardagar!

  Kök

  Socialt och trivsamt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket har rostfria vitvaror, vitt kakel ovanför bänkskivorna (svart laminat), induktionshäll, fläktkåpa och diskmaskin. Köket har ergonomiska lösningar med inbyggnadsugn och mikro i högskåp, infällda LED-spotlights i överskåp och spotlightsskena i tak.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Lycksaligheten 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  2082

  Lgh.nmr. LM

  1602

  Adress

  Hornsbergs Strand 55, 5tr

  Postnummer
  112 16
  Postort

  Stockholm

  Område

  Kungsholmen - Hornsbergs Strand

  Boarea
  60 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 4 okt 2012

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Poeten

  Byggår

  2010

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  5 av 7
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,00539

  Andelstal kommentar

  Andelstal exkl kapital: 0,00539

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Bostadsrättsförening Poeten färdigställdes av JM under 2010 och är ett flerbostadshus i 7 våningar och omfattar 146 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 10 st lokaler med hyresrätt. Föreningen disponerar även över 105 st garageplatser samt 7 st MC-platser. Föreningens adresser är:
  - Hornsbergs Strand 43-59
  - Franzéngatan 34-40
  - Eyvind Johnsons gata 7

  Gemensamma utrymmen

  • Innergård: Föreningens medlemmar har möjlighet att nyttja den lummiga innergården.
  • Cykel/Barnvagnsförråd: Förvaring för barnvagn och cyklar finns i entréplan.
  • Gästlägenhet: Boende i föreningen har möjlighet att boka en gästlägenhet för 350 kr/dygn.
  • Tvättstuga: Bokas via föreningens hemsida
  • Kanotförvaring: För dig som vill paddla i kanalen kan du förvara din kanot i byggnaden för 500 kr/år.
  • Styrelserum

  Kabel-TV, Bredband & Telefoni

  Lägenheterna är anslutna med TriplePlay via Telia för anslutning till tv, bredband och ip-telefoni. I månadsavgiften ingår 100 mbit/s bredband samt ett grundutbud av tv kanaler. Samtalskostnader för ip-telefoni tillkommer.

  Parkering

  Föreningens disponerar över 105 garageplatser samt 7 MC- platser. Dessa förvaltas av Adex, f.n. kö.

  Liten 1400 kr/mån
  Medium 1650 kr/mån
  Large 1800 kr/mån

  Elplatser:
  Small 1600 kr/mån
  Medium 1850 kr/mån
  Large 2000 kr/mån

  För mantalsskrivna i området kan man även ansöka om boendeparkering via Stockholm Stad. Kostnaden för detta är 900 kr/mån och du kan då parkera över hela Kungsholmen. Annars är gatuparkering avgiftsbelagt vardagar mellan 09-17, övrig tid avgiftsfritt.

  Ekonomi

  Föreningens ekonomi är mycket god och ingen avgiftsförändring är beslutad. Avgiften har varit oförändrad sedan inflytt.

  Övrigt

  Överlåtelseavgift tas ut av säljaren om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp, f.n. 1183 kr.
  Pantsättningsavgift tas ut av panthavaren om 1% av aktuellt prisbasbelopp, f.n. 473 kr.
  Juridisk person godas ej.

  Läs mer på föreningens hemsida www.brfpoeten.se

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 149 kr/månad (värme, kabel-TV, Internet, bostadsrättstillägg och varmvatten)
  Kommentar till avgiften

  Kostnaden för Triple Play ingår i medlemsavgiften.

  Hushållsel
  250 kr/månad
  Hemförsäkring
  200 kr/månad
  Summa driftskostnader
  450 kr/månad
  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  473 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du med fantastiskt läge intill Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader vid vattnet och samtidigt ha närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt otroligt populära Ica Maxi med ett brett sortiment. Flertalet gym som SATS, Puls & Träning, Nordic Wellness, Friskis & Svettis inom bekvämt promenadavstånd.

  KOMMUNIKATION Kommunikationerna i området är generösa. Tunnelbanans gröna linje (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hornsbergs Strand

Kellgrensgatan 18, vån 3

 • 84 kvm
 • 4 118 kr/månad
Kungsholmen - Hornsbergs Strand

Lustgårdsgatan 20, vån 5

 • 49 kvm
 • 2 090 kr/månad
 • 3 995 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan