Hornsbergs strand 15E, vån 4

Harmonisk 4:a med balkong och uteplats.

Yteffektiv och modern 4:a (ursprunglig 3a) med kajläge på Hornsbergs Strand. Lägenheten erbjuder både en stor balkong med utsikt mot vackra Karlbergskanalen samt en stor härlig uteplats mot gården. Genomtänka inredningsval med stilrent intryck. Ytterst välplanerat med 3 sovrum, social planlösning med bra lekytor samt badrum med tvättsektion. Lägenheten kan lätt ombildas tillbaka till 3 rok som är den ursprungliga planlösningen genom att ta bort en vägg mellan sovrummen.

Trivsam och bra brf som har övernattningslägenhet, nyligen sänkt månadsavgift och har lekplats på innergården för de små samt förråd och garageplatser i källaren. Här bor man med lugnt läge och granne med Mälarens glittrande vatten, Karlsbergs slott, fina strandpromenader, badbryggor, restaurangutbud, promenadavstånd till 4H-gård, city, stenkast till t-bana och bra service i Lindhagens Galleria. Välkommen till denna familjedröm!

Lägenheten ligger på plan 4 mot Karlbergs kanal och bottenplan mot gården.

Pris:
5 600 000 kr (Accepterat pris)
Adress:
Hornsbergs strand 15E, vån 4, Hornsbergs Strand
Yta:
79.5 kvm
Rum:
4 RoK
Trappor:
4 av 9
Avgift:
3 975 kr/månad (värme, kabel-TV, Internet och varmvatten)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Underbart läge mot vackra Karlsbergs kanal.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och ekparkett. Många fina tillval som ger stilrent och hemtrevligt intryck.

  Hall

  Inbjudande och central hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Säkerhetsdörr och klinkergolv.

  Sovrum 1

  Härligt masterbed med 2 garderober och 1 linneskåp. Harmonisk gårdsläge.

  Kök

  Inspirerande kök med öppen planlösning och fönster ovanför diskbänk med utsikt mot vattnet. Bra förvaring bakom vita luckor och micro och ugn i högskåp. Köket har vitt kakel och LED-belysning ovanför bänkskivorna i laminat (marmorimitation), induktionshäll, inbyggnadsugn, spiskåpa (LGG Pandora) och diskmaskin. Alla vitvaror fr Electrolux. Matplats i underbart burspråk.

  Vardagsrum

  Tilltalande vardagsrum med sociala ytor för hela familjen. Här finns plats för soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord. Utgång till den underbara balkongen.

  Balkong

  Rymlig balkong med högt läge mot gröna och härliga Karlbergs kanal. Plats för soffgrupp och egen plantering. Här kan man njuta av kvällssol och vackra solnedgångar!

  Uteplats

  Stor uteplats mot innergården. Plats för soffa och sittgrupp. Stora lekytor för barnen som kan cykla och träffa kompisar. På gården finns även en liten lekpark.

  Sovrum 2

  Bra sovrum med plats för säng, garderob och skrivbord. Gårdsläge och utgång till uteplatsen/baksidan.

  Sovrum 3

  Bra sovrum med plats för säng, garderob och skrivbord. Gårdsläge.

  Bad/tvätt

  Stilrent med helkaklade väggar i beige kulör, grått klinkergolv och badkar. Badrummet är rustat med wc, tvättställ med kommod, spegel med LED-belysning samt egen tvättsektion med vit bänkskiva och överskåp . Tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

  Förråd

  Till bostaden disponeras ett källarförråd.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Glädjen 13

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  24

  Lgh.nmr. LM

  1103

  Adress

  Hornsbergs strand 15E, vån 4

  Postnummer
  112 17
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsbergs Strand

  Boarea
  79.5 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Boareabeskrivning

  Lägenheten är registrerad som 3 rok i lägenhetsregistret men är omgjord till 4 rok.

  Observera att den exakta storleken inte är uppmätt. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Antal rum
  4

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Glädjen

  Byggår

  2015-2016

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  4 av 9
  Inre rep.fond
  Andelstal

  1,07430%

  Andelstal avgift

  1,07425%

  Markägare
  Marken är tomträtt

  Byggnaden

  Bostadsföreningen består av 111 bostadslägenheter upplåtna med bostadsrätt på tomträtten till fastigheten Stockholm Glädjen 13. Bostäderna är belägna i ett flerbostadshus i 6-9 våningar över mark. I källarplan finns garage med 56 platser. Kvarteret Glädjen, som ligger mellan Franzéngatan, Mariedalsvägen och Hornsbergs Strand.

  Ekonomisk förvaltning

  SBC

  Gemensamma utrymmen

  • Föreningslokal med övernattningsmöjlighet
  • Cykelrum/Barnvagnsförråd
  • Extra Förråd
  • Garage m lediga platser
  • Innergård med planteringar & lekplats.

  Parkering

  Uthyrningen av garagets parkeringsplatser och MC-platser sköts av SBC AB.

  Pris för att hyra en parkeringsplats för Bil: 1900kr/mån, lediga platser finns
  Pris för att hyra en parkeringsplats för MC: 500kr/mån, lediga platser finns

  Ekonomi

  Det finns för närvarande ingen planerad höjning av månadsavgiften.

  Bostadsrättsförsäkring

  Enligt stadgarna måste varje medlem ha hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Detta bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring hos Folksam och behöver därför inte tecknas av enskild medlem.

  Överlåtelseavgift

  En överlåtelseavgift tas ut med 2,5 procent av gällande prisbasbelopp som betalas av köparen.

  Pantsättningsavgift

  Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1 procent av gällande prisbasbelopp.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 975 kr/månad (värme, kabel-TV, Internet och varmvatten)
  Hushållsel
  430 kr/månad
  Hemförsäkring
  290 kr/månad
  Bostadsrättstillägg
  37 kr/månad
  Summa driftskostnader
  757 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 163 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  465 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor i direkt sjöläge med utsikt över vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad.

  I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor, lekparker och endast ca 800 meter kommer man till en fin 4H-gård med många djur samt Huvudsta stall. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorteradea Ica Maxi. Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna och blå linje tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Nästa visning: Söndag 7 jun 11:30
Högt läge med två soliga balkonger.
Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 18C, vån 5

 • 86 kvm
 • 4 478 kr/månad
 • 5 500 000 kr
Nästa visning: Söndag 7 jun 13:00
Bostad med balkong i bästa solläge.
Hornsbergs Strand

Kellgrensgatan 10, Vån 7

 • 88 kvm
 • 4 981 kr/månad
 • 6 495 000 kr
Nästa visning: Söndag 7 jun 11:30
Ljus och välplanerad 3:a i högt läge.
Kungsholmen

Sankt Göransgatan 146, vån 6

 • 77 kvm
 • 4 456 kr/månad
 • 4 995 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan