Heliosgatan 18B

Modernt stadsboende med rymlig balkong.

På Heliosgatan, i populära Hammarby Sjöstad, erbjuds denna exklusiva och yteffektiva 3:a om 81 kvm på våning 2 – behagligt läge invid Hammarby sjö och Södermalm. Rymlig balkong mot föreningens innergård. Här bor man i ett modernt stadsboende kombinerat med grönskande innergård och odlingsmöjligheter i föreningens odlingslotter. Njut även av gemensam takterrass och modern grön gemenskap. Bra förvaring i lägenheten samt extra förråd i källaren. Välkommen till ett boende utöver det vanliga med närhet till allt! Välkommen på visning!

Möjlighet till snabbt tillträde!

Pris:
5 095 000 kr (Accepterat pris)
Adress:
Heliosgatan 18B, Hammarby Sjöstad
Yta:
81 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
2 av 10
Avgift:
4 251 kr/månad (värme)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Härligt läge mot föreningens innergård.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har genomgående gråmålade väggar, mattlackad ekparkettgolv, vita släta innerdörrar och fönsterbänkar i gråmelerad natursten.

  Hall

  Inbjudande hall genom säkerhetsdörr med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor i gedigen skjutdörrsgarderob. Snyggt och praktiskt klinkergolv i hall som övergår i det genomgående parkettgolvet.

  Klädkammare

  Intill hallen finns bostadens rymliga klädkammare.

  Badrum

  Helkaklat med vita matta kakelplattor och grått klinker på golvet, från Höganäs. Här finns badkar, wc, tvättställ med praktisk och snygg svart ekkommod med matt svarta handtag, spegel ovan med LED-belysning samt praktisk handdukstork. Rummet är även inrett med en separat tvättsektion med tvättmaskin och torktumlare från Siemens med svart arbetsbänk och skåp ovan.

  Balkong

  Rymlig balkong mot föreningens innergård. Här finns plats för sittgrupp och plantering.

  Kök

  Modernt kök i vitt från Vedum – bänkskiva i sandfärgad stenimitation och kakel i vitt. Öppen planlösning till vardagsrummet vilket lämpar sig väl för mingel och sociala tillställningar. Köket är rustat med vitvaror från Siemens som kyl&frys, induktionshäll, varmluftsugn, mikro samt integrerad diskmaskin. Rostfri köksfläkt från Franke.

  Vardagsrum

  Trivsamt och ljust vardagsrum med stora fönster i två väderstreck. Plats för såväl soffgrupp som matsalsbord intill fönsterparti. Utgång till balkongen.

  Sovrum 1

  Stort sovrum med plats för säng, sängbord och annan valfri möbel. I rummet finns en garderob och ett linneskåp.

  Master bedroom

  Stort och ljust sovrum med fönster i två väderstreck och plats för dubbelsäng och sängbord. Intill finns en gedigen skjutdörrsgarderob.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Godsvagnen 12

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  02-0201

  Adress

  Heliosgatan 18B

  Postnummer
  120 78
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hammarby Sjöstad

  Boarea
  81 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration ej utförd

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf The Village STHLM 2

  Byggår

  2019

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  2 av 10
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,655%

  Byggnaden

  Brf The Village Sthlm 2 består av totalt 154 lägenheter i trapphus 1–3 samt 14–16.

  Gemensamma utrymmen

  • Gemensam takterrass
  • Trevlig grön innergård med odlingsmöjligheter
  • Cykelförråd med tillhörande servicestation
  • Miljörum samt sopsug för hushållssopor

  Värme och ventilation

  Uppvärmning: Fjärrvärme och Bergvärme
  Ventilation: Mekanisk till- och frånluft

  TV/Internet

  Triple play bredband och Ip-telefoni
  Triple play grundutbud kabel-TV

  P-plats

  Föreningen kommer att blockuthyra 90 garageplatser samt 8 mc-platser till företag som bedriver momspliktig verksamhet, som i sin tur hyr ut till föreningens medlemmar. Garageplats för bil - ca 1800 kr/ mån respektive 600kr/mån för mc-plats. Kontakta föreningen för att ställa dig i kö.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 251 kr/månad (värme)
  Hushållsel
  200 kr/månad
  Obligatorisk avgift för Tv/Bredband/Tele
  205 kr/månad
  Summa driftskostnader
  405 kr/månad
  Överlåtelseavgift
  1 183 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  473 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Hammarby Sjöstad

  Hammarby Sjöstad är en naturlig fortsättning på Stockholms innerstad och Södermalm och präglas av innerstadskänsla samt närheten till vatten och grönområden. När Sjöstaden är fullt utbyggd kommer här att finnas 11 500 lägenheter för ca 26 000 invånare. Här finns allt man kan önska med butiker, bageri, banker, caféer och flera trevliga och bra restauranger. Närheten till vatten överallt ger en härlig känsla, varför inte ha båten här! Båtplatserna i området förvaltas av Stockholms stads idrottsförvaltning. Dessutom kan man vintertid åka skidor i Hammarbybacken. Mysiga Lumaparken runt hörnet. Nära till Shopping i Ringen eller Sickla köpkvarter och bad vid Sicklasjön. Inom cykelavstånd finns även Nackareservatet och Hellasgården för rekreation, bad, bastubad, löpning och skridskoåkning.

  Kommunikationer

  Goda kommunikationer med tvärbanan och buss. Buss 71 trafikerar Slussen, buss 74 trafikerar Sickla köpkvarter alternativt Mariatorget på Södermalm. Till Södermalm kan du även ta färjan M/S Lotten kostnadsfritt, som går med 20-minutersintervall och 10-minutersintervall i rusningstrafik. Sommartid går även M/S Emelie som trafikerar Hammarby Sjöstad till Djurgården och Nybroviken. År 2025 planeras tunnelbanan vara i drift i Hammarby Sjöstad. Blå linje får sex nya stationer i sydost: Sofia, Hammarby Kanal, Sickla, Järla, Nacka Centrum och en station i Slakthusområdet. Stationen i Hammarby Sjöstad planeras under Hammarby Kanal. Stationen får en nordlig uppgång mot Katarina Bangata och en sydlig uppgång mot Lumaparkens södra del.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hägersten - Telefonplan

Radiusbacken 49, 2tr

 • 39 kvm
 • 2 600 kr/månad
 • 2 900 000 kr
Hägersten - Telefonplan

Radiusbacken 39, vån 7

 • 44 kvm
 • 2 933 kr/månad
 • 3 500 000 kr
Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 14A, vån 9

 • 52 kvm
 • 2 905 kr/månad
 • 3 650 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan