Harry Martinsons gata 13, vån 8

Fantastisk 3:a med sjöutsikt.

Det är med glädje jag kan presentera denna otroligt välplanerade 3:a med ordentlig sjöutsikt och en takhöjd om 2,85 m. Ni finner här två mycket bra sovrum , balkong och öppna sociala ytor mellan kök och vardagsrum. Föreningen är väldigt populär i området och har en mycket god ekonomi. Det finns även garage och separat förråd till respektive bostad. I området finner ni goda kommunikationer med buss och tunnelbana samt välsorterade Ica Maxi, restauranger, bageri och flertalet förskolor och skolor.

INFO MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET:
Vi erbjuder privata visningar för att undvika visningar med väldigt mycket folk. Om du är sjuk och inte kan komma erbjuder vi även onlinevisning. Anmäl intresse och boka tid med mäklare.

Pris:
6 495 000 kr (Högstbjudande)
Adress:
Harry Martinsons gata 13, vån 8, Hornsbergs strand
Yta:
84 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
8 av 9
Avgift:
3 735 kr/månad (värme och kallvatten)

Välkommen på visning!

 • Måndag 13/04
  Kontakta mäklaren för att boka en privat visning
 • Måndag 13/04 kl 11:00 - 11:45
  Öppen visning. Anmälan krävs, begränsat antal platser.
 • Måndag 13/04 kl 12:00 - 12:15
  ONLINEVISNING
 • Tisdag 14/04
  Kontakta mäklaren för att boka en privat visning

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Ordentlig sjöglimt.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Gott om förvaring i rymlig skjutdörrsgarderob. Bostaden har genomgående en vacker vitlaserad ekparkett och väggarna är målade i en grå kulör.

  Vardagsrum

  Öppet och ljust vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp genom flertalet fönster. Plats för en generös soffa, fåtölj, soffbord och TV-möbel. Sjöutsikt.

  Kök

  Mycket väldisponerat kök med gott om förvaring bakom vita luckor. Den svarta bänkskivan möter ett svart kakel som ger köket en härlig harmoni. Vitvarorna är integrerade. Fullt utrustat med diskmaskin, två kylskåp , en frys, mikrovågsugn, ugn, glaskeramikhäll samt vinkyl.

  Sovrum 1

  Detta rum används idag som master bedroom med plats för en dubbelsäng samt sängbord. Här finns en praktisk garderob med gott om förvaring. Från detta sovrum når ni bostadens balkong.

  Balkong

  Ljuvlig balkong mot föreningens vackra innergård. Plats för bord, stolar och grill eller loungemöbel. Här kommer ni njuta av många långa sommarkvällar med familj och vänner. Sol från förmiddag till eftermiddag.

  Sovrum 2

  Detta rum används idag som barnrum och rymmer med fördel en säng samt skrivbord och bjuder även in till gott om plats för lek. Fönstret vetter mot den lugna innergården.

  Badrum

  Generöst tilltaget badrum fullt utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt en praktisk bänk ovan och överskåp för handdukar och linne. Dusch med glasvägg, toalett samt handfat med kommod och spegelskåp. Väggarna är beklädda med vitt kakel samt en fondvägg i grått och svart klinker på golvet.

  Till bostaden hör ett separat förråd om ca 3-4 kvm

 • Parkering

  Föreningen disponerar över 117 parkeringsplatser i garage. 65 platser i fastigheten och 52 platser i gemensamhetsanläggningen Lycksaligheten i intilliggande Brf Poeten. I dagsläget är det kö till ledig plats. Avgiften per månad uppgår till 1500 kr respektive 1300 kr inklusive moms (år 2017) för platser i Gåspennans respektive Poetens garage. Endast medlemmar i föreningen har möjlighet att hyra garageplats. Uppsägningstiden är tre månader. Vid utträde ur föreningen sägs garageplatsen upp. Det är endast möjligt att hyra en bilplats och en mc-plats per lägenhet. För vidare information, kontakta Valvet förvaltning AB som sköter driften och är ansvarig för garageplatserna samt garagekön.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  41503

  Lgh.nmr. LM

  1503

  Adress

  Harry Martinsons gata 13, vån 8

  Postnummer
  112 16
  Postort

  Stockholm

  Distrikt

  Kungsholmen

  Område

  Hornsbergs strand

  Boarea
  84 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Gåspennan

  Byggår

  2013

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  8 av 9
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal

  0,62113

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Gåspennan äger fastigheten Lyckolandet 1 som är belägen på adresserna Franzéngatan 50-54, Harry Martinssons gata 7-13, Hornsbergs strand 69-77 och Pär Lagerkvists gata 24-36. Föreningen består av 164 bostadsrättslägenheter i storlekarna 2-5 rum och kök och äger marken. I fastigheten finns fem lokaler, samtliga är uthyrda. Föreningen är äkta och har en mycket god ekonomi med ett stort positivt kassaflöde. Detta används till att göra amorteringar på befintliga lån. Föreningen tillämpar rak avskrivning på 100 år.

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en innergård med planteringar, lekplats och cykelställ. Innergården är skyddad med gallergrindar och kodlås. Föreningen har två soprum för hushållssopor och återvinningsbart avfall, dvs plast, tidningspapper, kartong, metall och glas. Det finns även kärl för småel och glödlampor.

  Det finns ett förråd avsett för rullstols- och barnvagnsförvaring i anslutning till de flesta trapphus. I föreningen finns fyra cykelrum. Det finns även ett begränsat utrymme för cyklar på föreningen innergård.

  TV/Internet

  Utöver månadsavgiften tillkommer 220 kr/mån i obligatoriskt tillägg för bredband Telia Triple play.

  Avgiften för standardutbud TV ingår i månadsavgiften, för tillägg tecknar lägenhetsinnehavaren själv avtal med Telia.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 735 kr/månad (värme och kallvatten)
  Kommentar till avgiften

  Utöver månadsavgiften tillkommer 220 kr/mån i obligatoriskt tillägg för bredband Telia Triple play.

  Avgiftsändringar

  Det finns ingen planerad höjning av månadsavgiften.

  Hushållsel
  350 kr/månad
  Hemförsäkring
  100 kr/månad
  Varmvatten
  300 kr/månad
  Summa driftskostnader
  750 kr/månad

  Kostnad för uppvärmning och kallvatten ingår i avgiften. Varmvattenförbrukning ingår inte i avgiften utan betalas separat av varje bostadsrättshavare efter egen förbrukning. Varmvatten debiteras i efterskott med fyra månaders förskjutning. Föreningen har inget gemensamt elavtal för samtliga lägenheter. Säljare och köpare ansvarar för avslut och nytecknande och reglerar själva övergångsperioder.

  Personer i hushållet
  4

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor i direkt sjöläge med utsikt över vackra Ulvsundasjön. Längs Västermalms Stand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad.

  I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagensgallerian bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt otroligt populära Ica Maxi med ett brett sortiment.

  Kommunikationerna i området är generösa. Tunnelbanans gröna och blå linje tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1 % av gällande prisbasbelopp. En överlåtelseavgift tas ut med 2,5 % av gällande prisbasbelopp som betalas av köparen.

 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hägersten - Telefonplan

Radiusbacken 39, vån 7

 • 44 kvm
 • 2 933 kr/månad
 • 3 500 000 kr
Kungsholmen - Hornsbergs Strand

Lustgårdsgatan 16, 4tr

 • 86.5 kvm
 • 3 325 kr/månad
Kungsholmen - Hornsbergs Strand

Lars Forssells gata 22, vån 6

 • 76 kvm
 • 2 903 kr/månad
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan