Franzéngatan 52, 1tr

Ljuvlig 3:a i högt läge med två balkonger.

Välkommen till denna ljusa och rymliga 3:a med två balkonger. Bostaden bjuder på två bra sovrum, klädkammare, samt öppna och sociala ytor mellan kök och vardagsrum. Separat källarförråd om 3-4 kvm. Med närhet till vattnet och Hornsbergs Strands badbryggor samt tunnelbana och välsorterade Ica maxi, finner ni här en bostad som har allt.

Tillträdet är flexibelt.

Kontakta mäklaren för visning.

Pris:
5 895 000 kr (Högstbjudande)
 • Bud: 5 900 000 kr (Högsta bud)
  Bud Budgivare Status Tid
  5 900 000 kr 1 Aktiv fre 29 maj 11:18
  5 860 000 kr 2 Aktiv tor 28 maj 19:18
  5 850 000 kr 1 Aktiv tor 28 maj 10:43
Adress:
Franzéngatan 52, 1tr, Hornsberg Strand
Yta:
79 kvm
Rum:
3 RoK
Avgift:
3 583 kr/månad

Välkommen på visning!

 • Kontakta mäklaren för visning

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Fantastiskt ljus

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. I hallens förlängning finner ni en praktisk skjutdörrsgarderob med gott om förvaring. Väggarna är i bostaden genomgående vita och golvet vacker ekparkett. Hallen är tapetserad i en mönstrad tapet.

  Vardagsrum

  Öppet och ljust rum med stora generösa fönsterpartier. Plats för soffa, soffbord samt Tv-möbel. Från vardagsrummet når ni bostadens första balkong.

  Balkong 1

  I högt och fritt läge kan ni här njuta av sol från förmiddag till sen eftermiddag. Plats för bord och stolar eller loungemöbel. Perfekt läge för den som tycker om att odla grönsaker.

  Kök

  Väldisponerat kök med plats för ett ordentligt matbord för 4-6 personer. Bakom de vita köksluckorna finner ni gott om förvaring i flertalet skåp. Ovan den grå bänkskivan sitter ett svart stilfullt kakel. Utrustat med integrerat kylskåp och frys samt diskmaskin, mikrovågsugn, ugn och glaskeramikhäll. Spotlights under överskåpen för bra arbetsljus.

  Sovrum

  Rofyllt masterbedroom mot den lugna innergården med plats för såväl bubbelsäng, sängbord och byrå eller arbetsplats. Från detta rum når ni bostadens andra balkong.

  Balkong mot gården

  Inglasad balkong med utsikt över den fina innergården. Denna balkong kan med fördel användas såväl vår, sommar och höst. Plats för bord och stolar eller loungemöbel.

  Sovrum 2

  Även detta sovrum vetter mot föreningens innergård och används idag som barnrum. Passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Mycket lättmöblerat rum.

  Badrum

  Stort och rymligt badrum utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Ovan dessa finner ni en praktisk bänk samt överskåp med gott om förvaring för handdukar och linne. Spegel samt kommod, toalett och duschvägg. Golvvärme.

  Till bostaden hör ett separat förråd om ca 3-4 kvm

 • Parkering

  Föreningen disponerar över 117 parkeringsplatser i garage. 65 platser i fastigheten och 52 platser i gemensamhetsanläggningen Lycksaligheten i intilliggande Brf Poeten. I dagsläget är det kö till ledig plats. Avgiften per månad uppgår till 1500 kr respektive 1300 kr inklusive moms för platser i Gåspennans respektive Poetens garage. Endast medlemmar i föreningen har möjlighet att hyra garageplats. Uppsägningstiden är tre månader. Vid utträde ur föreningen sägs garageplatsen upp. Det är endast möjligt att hyra en bilplats och en mc-plats per lägenhet. För vidare information, kontakta Valvet förvaltning AB som sköter driften och är ansvarig för garageplatserna samt garagekön.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  71102

  Adress

  Franzéngatan 52, 1tr

  Postnummer
  112 16
  Postort

  Stockholm

  Distrikt

  Kungsholmen

  Område

  Hornsberg Strand

  Boarea
  79 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Gåspennan

  Byggår

  2013

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal

  0,59576

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Gåspennan äger fastigheten Lyckolandet 1 som är belägen på adresserna Franzéngatan 50-54, Harry Martinssons gata 7-13, Hornsbergs strand 69-77 och Pär Lagerkvists gata 24-36. Föreningen består av 164 bostadsrättslägenheter i storlekarna 2-5 rum och kök och äger marken. I fastigheten finns fem lokaler, samtliga är uthyrda. Föreningen är äkta och har en mycket god ekonomi med ett stort positivt kassaflöde. Detta används till att göra amorteringar på befintliga lån. Föreningen tillämpar rak avskrivning på 100 år.

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en innergård med planteringar, lekplats och cykelställ. Innergården är skyddad med gallergrindar och kodlås. Föreningen har två soprum för hushållssopor och återvinningsbart avfall, dvs plast, tidningspapper, kartong, metall och glas. Det finns även kärl för småel och glödlampor.

  Det finns ett förråd avsett för rullstols- och barnvagnsförvaring i anslutning till de flesta trapphus. I föreningen finns fyra cykelrum. Det finns även ett begränsat utrymme för cyklar på föreningen innergård.

  TV/Internet

  Utöver månadsavgiften tillkommer 220 kr/mån i obligatoriskt tillägg för bredband Telia Triple play.

  Avgiften för standardutbud TV ingår i månadsavgiften, för tillägg tecknar lägenhetsinnehavaren själv avtal med Telia.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 583 kr/månad
  Kommentar till avgiften

  Utöver månadsavgiften tillkommer 220 kr/mån i obligatoriskt tillägg för bredband Telia Triple play.

  Hushållsel
  350 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Varmvatten
  100 kr/månad
  Summa driftskostnader
  600 kr/månad

  Kostnad för uppvärmning och kallvatten ingår i avgiften. Varmvattenförbrukning ingår inte i avgiften utan betalas separat av varje bostadsrättshavare efter egen förbrukning. Varmvatten debiteras i efterskott med fyra månaders förskjutning. Föreningen har inget gemensamt elavtal för samtliga lägenheter. Säljare och köpare ansvarar för avslut och nytecknande och reglerar själva övergångsperioder.

  Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1 % av gällande prisbasbelopp. En överlåtelseavgift tas ut med 2,5 % av gällande prisbasbelopp som betalas av köparen.

  Personer i hushållet
  4

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor i direkt sjöläge med utsikt över vackra Ulvsundasjön. Längs Västermalms Stand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad.

  I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens gallerian bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt otroligt populära Ica Maxi med ett brett sortiment.

  Kommunikationerna i området är generösa. Tunnelbanans gröna och blå linje tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Stadshagen

Ulriksborgsgatan 16, vån 9

 • 64.5 kvm
 • 2 RoK
 • 2 830 kr/månad
 • 4 550 000 kr
Hägersten - Telefonplan

Radiusbacken 49, vån 3

 • 62 kvm
 • 3 RoK
 • 4 133 kr/månad
 • 4 300 000 kr
Gröndal strand

Storsegelvägen 10

 • 51 kvm
 • 2 RoK
 • 2 763 kr/månad
 • 3 495 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan