Franzéngatan 40, vån 3

Fantastisk 3:a med två balkonger.

Det är med glädje jag kan presentera denna otroligt välplanerade 3:a med två balkonger, två stora sovrum och öppna sociala ytor mellan kök och vardagsrum. Föreningen är väldigt populär i området och har en mycket god ekonomi. Det finns även en gästlägenhet att hyra, garage och separat förråd till respektive bostad. I området finner ni goda kommunikationer med buss och tunnelbana samt välsorterade Ica Maxi, restauranger, bageri och flertalet förskolor och skolor.

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Pris:
6 450 000 kr (Högstbjudande)
Adress:
Franzéngatan 40, vån 3, Hornsbergs Strand
Yta:
88 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
3
Avgift:
4 133 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objektLjuvliga sällskapsytor.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Gott om förvaring i rymlig skjutdörrsgarderob. Mellan hall och vardagsrum finner ni en praktisk arbetsplats. Bostaden har genomgående en vacker vitlaserad ekparkett. Väggarna är målade vita.

  Vardagsrum

  Öppet och ljust vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp genom flertalet fönster. Plats för en generös soffa, fåtölj, soffbord och TV-möbel. Från detta rum når ni bostadens första balkong.

  Balkong från vardagsrum

  Rymlig balkong med gott om plats för bord, stolar, grill eller loungemöbel för den som önskar. Här kan ni njuta av eftermiddagssolen vår, sommar och höst.

  Kök

  Stort och rymligt kök med hög standard på vitvaror. Bakom vita luckor finner ni gott om förvaring i flertalet skåp. Den svarta bänkskivan i sten möter vackert upp svart mosaik. Köket är utrustat med ugn, induktionshäll och mikrovågsugn från Gaggenau samt integrerad kyl, frys och diskmaskin. Plats för ett stort matbord för 6-8 personer.

  Sovrum 1

  Båda sovrummen är i princip lika i storlek. Detta rum används idag som barnrum och rymmer med fördel en våningssäng samt dubbla skrivbord och bjuder även in till gott om plats för lek. Försett med två garderober. Fönstret vetter mot den lugna innergården.

  Sovrum 2

  Detta rum används idag som master bedroom med plats för en dubbelsäng samt sängbord. Här finns en praktisk klädkammare med gott om förvaring. Från detta sovrum når ni bostadens andra balkong.

  Balkong mot gården

  Ljuvlig balkong mot föreningens vackra innergård. Plats för bord, stolar och grill eller loungemöbel. Här kommer ni njuta av många långa sommarkvällar med familj och vänner.

  Badrum

  Generöst tilltaget badrum fullt utrustat med tvättmaskin och torktumlare (Siemens) samt en praktisk bänk ovan och överskåp för handdukar och linne. Komfortvärme, handdukstork och spotlights i taket samt den infällda spegeln visar på badrummets höga standard. Väggarna är beklädda med vitt kakel och golvet grått klinker.

  Till bostaden hör ett separat förråd om ca 3-4 kvm

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Två balkonger
 • Fakta
  Tillträde

  2019-06-25

  Fastighetsbeteckning

  Lycksaligheten

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  7064

  Lgh.nmr. LM

  1204

  Adress

  Franzéngatan 40, vån 3

  Postnummer
  112 16
  Postort

  Stockholm

  Distrikt

  Kungsholmen

  Område

  Hornsbergs Strand

  Boarea
  88 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Poeten

  Byggår

  2010

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  3
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal

  0,707%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Bostadsrättsförening Poeten färdigställdes av JM under 2010 och är ett flerbostadshus i 7 våningar och omfattar 146 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 9 lokaler med hyresrätt.

  Föreningens adresser är: Hornsbergs Strand 43,49,55,59 , Franzéngatan 34,40, Eyvind Johnsons gata 7.

  Gemensamma utrymmen

  • Innergård: Föreningens medlemmar har möjlighet att nyttja den lummiga innergården.
  • Cykel/Barnvagnsförråd: Förvaring för barnvagn och cyklar finns i entréplan.
  • Gästlägenhet: Boende i föreningen har möjlighet att boka en gästlägenhet för 500 kr/dygn.
  • Tvättstuga
  • Kanotförvaring 500 kr/år.
  • Styrelserum

  TV och bredband

  Bredband, IP-telefoni och digital-TV grundutbud levereras via Telia Triple Play och är inkluderad i månadsavgift.

  Parkering

  Föreningen har garage i fastigheten som nås via hiss. Det finns 103 platser samt 7 mc-platser. En garageplats kostar 1400, 1650 eller 1800 kr/mån beroende på storlek. För närvarande håller föreningen på och installerar laddplatser på större delen av parkeringsplatserna. Garageplatserna administreras av Adex (telefon 08-502 573 40).

  Ekonomi

  Föreningen har en mycket god ekonomi och man har inte höjt månadsavgifterna sedan lägenheterna färdigställdes 2010. Ingen förändring av månadsavgifterna planeras.

  Övrigt

  Pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet tas ut av pantsättaren. Överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet tas ut av köparen.

  Läs mer på föreningens hemsida www.brfpoeten.se

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 133 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Hushållsel
  500 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Summa driftskostnader
  650 kr/månad

  Observera att uppgifterna är uppskattade och kan variera.

  Personer i hushållet
  4

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor i direkt sjöläge med utsikt över vackra Ulvsundasjön. Längs Västermalms Stand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad.

  I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagensgallerian bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt otroligt populära Ica Maxi med ett brett sortiment.

  Kommunikationerna i området är generösa. Tunnelbanans gröna och blå linje tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hammarby Sjöstad

Virkesvägen 17

 • 61 kvm
 • 3 318 kr/månad
 • 4 150 000 kr
Huddinge

Sjödalsvägen 17, vån 4

 • 68 kvm
 • 4 269 kr/månad
 • 2 995 000 kr
Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 14A, vån 5

 • 55 kvm
 • 3 046 kr/månad
 • 4 130 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan