Franzéngatan 40

Franzéngatan 40

Stor balkong mot den vackra innergården.

Tilltalande och mysig 3:a intill Hornsbergs Strands vackra strandpromenader! En riktigt fin bostad där den högre takhöjden om 2,60 m och den härliga balkongen mot den vackra innergården med körsbärsträd, definitivt bidrar till ökad trivsel. Sociala ytor för hela familjen, stora fönsterpartier med fint ljusinsläpp, goda förvaringsmöjligheter med tex både klädkammare och skjutdörrsgarderob i masterbed. Genomgående målade väggar i vitt och golv i ekparkett. Belägen i populär brf med stark ekonomi och som äger marken. Till lägenheten hör även ett rymligt förråd i källaren. Riktigt familjärt och bekvämt boende med stort restaurangutbud, badplatser, Lindhagens galleria med Ica Maxi, gym, systembolaget mm. Garage i källarplan samt nära till T-bana, bussar och E4:an för den som kör bil. Välkommen!

VISNINGSINFO:
Vi erbjuder även privata visningar för att undvika visningar med väldigt mycket folk samtidigt.

Pris:
5 950 000 kr (Pris)
Adress:
Franzéngatan 40, Hornsbergs Strand
Yta:
75 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
0,5 av 7
Avgift:
3 707 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Mysigt gårdsläge.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Rymlig hall med plats för ytterkläder och skor. Gott om förvaring i skjutdörrsgarderob med belysning (batteridriven rörelsesensor-led).

  Genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

  Kök

  Tilltalande vitt kök med gott om förvaring bakom vita luckor och bra upplyst arbetsyta på svart laminatbänk. Detta väldisponerade kök är fullt utrustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll. Ugn och mikrovågsugn är i rostfritt integrerade i högskåp för bra ergonomi under matlagning. Rymlig matplats intill fönster med en mysig sittbänk som en förlängning av köket. Den öppna planlösningen och de stora ytorna bjuder in till sociala tillställningar med plats för hela familjen.

  Vardagsrum

  Öppet och luftigt vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp genom flertalet fönster. Plats för en generös soffa, fåtölj, soffbord och TV-möbel.

  Balkong

  Underbar balkong med gårdsläge. Plats för bord, stolar, grill eller loungemöbel för den som önskar. Trätrall och platsbyggd bänk.

  Sovrum

  Rymlig sovrum med plats för stor dubbelsäng med tillhörande sängbord, arbetsplats och förvaring. Plats för kläder i både klädkammare och skjutdörrsgarderob. Gårdsläge.

  Klädkammare

  Stor klädkammare som rymmer mycket förvaring.

  Sovrum 2

  Perfekt barnrum eller kontor. Harmoniskt gårdsläge och mysigt intryck med fina barntapeter i grå kulör.

  Badrum

  Generöst tilltaget badrum fullt utrustat med duschhörna, vägghängd wc, handfat med kommod, tvättmaskin och torktumlare samt en praktisk bänk och överskåp ovan. Komfortvärme och belysning ovanför spegeln visar på badrummets höga standard. Väggarna är beklädda med vitt kakel och golvet grått klinker.

  Till bostaden hör ett separat förråd i källarplan.

 • Parkering

  Föreningens disponerar över 105 garageplatser samt 7 MC- platser. Dessa förvaltas av Adex och en kö lista finns upprättad. Det finns olika storlekar på platserna i garaget med priser från 1400 - 1850kr och MC plats, 313kr.

  För mantalsskrivna i området kan man även ansöka om boendeparkering via Stockholm Stad. Annars är gatuparkering avgiftsbelagt vardagar mellan 09-17, övrig tid avgiftsfritt.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Lycksaligheten 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  7042

  Lgh.nmr. LM

  1001

  Adress

  Franzéngatan 40

  Postnummer
  112 16
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsbergs Strand

  Boarea
  75 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 25 jun 2020
  Energiprestanda: 82 kWh/m2
  Energiklass: D

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Poeten

  Bildades
  2007
  Byggår

  2010

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  0,5 av 7
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,6340%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Bostadsrättsförening Poeten färdigställdes av JM under 2010 och är ett flerbostadshus i 7 våningar och omfattar 146 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 10 st lokaler med hyresrätt. Föreningen disponerar även över 105 st garageplatser samt 7 st MC-platser. Föreningens adresser är: - Hornsbergs Strand 43-59 - Franzéngatan 34-40 - Eyvind Johnsons gata 7

  Källarförråd tillhör lägenheten

  Övriga utrymmen

  Gemensamma utrymmen - Innergård: Föreningens medlemmar har möjlighet att nyttja den lummiga innergården. - Cykel/Barnvagnsförråd: Förvaring för barnvagn och cyklar finns i entréplan. - Gästlägenhet: Boende i föreningen har möjlighet att boka en gästlägenhet med parkeringsplats för 500 kr/dygn. - Tvättstuga: Bokas via föreningens hemsida - Styrelserum

  TV/Internet

  Lägenheterna är anslutna med TriplePlay via Telia för anslutning till tv, bredband och ip-telefoni. I månadsavgiften ingår 100 mbit/s bredband samt ett grundutbud av tv kanaler. Samtalskostnader för ip-telefoni tillkommer.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 707 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)
  Kommentar till avgiften

  Telia bredband 250 mbits ochTelia TV paket lagom. Föreningen har en gemensamt tecknad tilläggsförsäkring som gäller samtliga medlemmar.

  Avgiftsändringar

  Föreningens ekonomi är mycket god och ingen avgiftsförändring är beslutad. Avgiften har varit oförändrad sedan inflytt.

  Hushållsel
  665 kr/månad
  Hemförsäkring
  229 kr/månad
  Summa driftskostnader
  894 kr/månad
  Personer i hushållet
  3
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hornsbergs Stand - Kungsholmen

Lindhagensgatan 106 5tr

 • 74 kvm
 • 3 RoK
 • 3 795 kr/månad
 • 5 695 000 kr
Vasastan

Roslagsgatan 39, 1 tr

 • 73 kvm
 • 2 RoK
 • 2 851 kr/månad
 • 6 795 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan