Tantogatan 27

Tantogatan 27

Mycket välplanerad 3:a med otroligt ljusinsläpp.

Intill Årstaviken finner ni denna underbara bostad med unik planlösning. Denna söderpärla har mycket trevliga sociala ytor. Här finns två bra sovrum, kök och matplats samt ett öppet och ljust vardagsrum. De generösa fönsterpartierna ger bostaden ett underbart naturligt ljusinsläpp. Lediga garageplatser i föreningens varmgarage finns att tillgå. Området karaktäriseras av fina promenadstråk längs vattnet, mysiga koloniområden och natur samtidigt som ni har promenadavstånd till Söders puls. Det är svårt att komma så nära naturen mitt inne i en storstad. Huset är ritat av arkitekt Johan Nyrén, byggdes år 2002 av JM och kännetecknas av mycket ljusinsläpp från stora fönster i flera väderstreck, upplägget på lägenheterna präglas av fantastisk funktion och väl tilltagna öppna sociala ytor och stora balkonger.

Varmt välkommen på visning!

Pris:
5 995 000 kr (Högstbjudande)
Adress:
Tantogatan 27, Södermalm
Yta:
83 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
1
Avgift:
3 595 kr/månad

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Balkong med sol från förmiddag till eftermiddag.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor i den rymliga skjutdörrsgarderoben.

  Gäst WC

  Rymlig gästtoalett med handfat och toalett. Golvet är belagt med klinker och väggarna är målade.

  Vardagsrum

  Ljuvligt vardagsrum med ett fantastiskt ljusinsläpp. Plats för ordentlig soffa, soffbord och TV-möbel. Golven är ljusa vitlaserade trägolv och väggarna målade i en ljusgrå nyans.

  Kök & matplats

  Plats för ett ordentligt matbord för 4-6 personer. Köket är nyrenoverat med stilfulla köksluckor i en ljusgrå nyans. Utrustat med diskmarkin, kylsskåp och frys i fullstorlek, mikrovågsugn, fläkt (utsug), ugn, induktionshäll samt gott om förvaring i flertalet skåp. Bänkskiva i massivt trä.

  Master bedroom

  Stort och rymligt rum med gott om förvaring i flera garderober. Plats för dubbelsäng samt arbetsplats för den som ibland arbetar hemma.

  Badrum

  Helkaklat badrum utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt en praktisk bänk och överskåp för handdukar och linne. Dubbla handfat, toalett och dusch. Golvvärme.

  Sovrum

  Detta rum används idag som barnrum och passar även utmärkt som gästrum eller/och arbetsrum

  Balkong

  Underbar balkong med plats för bord och stolar eller loungemöbel. Högt och fritt läge med sol från förmiddag till eftermiddag.

  Till bostaden hör ett separat källarförråd

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  231

  Adress

  Tantogatan 27

  Postnummer
  116 64
  Postort

  Stockholm

  Distrikt

  Södermalm

  Område

  Södermalm

  Boarea
  83 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Boareabeskrivning

  Bostaden disponeras som 3 rok och är registrerad hos förvaltaren som 2 rok

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Tisdag 9 feb 2021
  Energiprestanda: 184 kWh/m2
  Besiktades av: Energispar AB

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Tantotorget org.nr 769615-7564

  Byggår

  2002

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  1
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal

  0,03467

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Tantotorget är en äkta förening som äger och förvaltar fastigheten Kulltorp 6 med adresserna Tantogatan 27 & 31 Föreningen har 26 bostadsrätter och 2 hyresrätter samt 3 lokaler som hyrs ut. Den totala bostadsytan uppgår till 2 564 kvm och lokal ytan till 431 kvm. Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar Stockholm.

  Ekonomi

  Utöver löpande amorteringar på 210 000 kr per kvartal har en extra amortering på 1 600 000 kr gjorts under 2020. Föreningen har god ekonomi och inga planer på att höja avgiften. Föreningen äger även del av marken intill vilket ses som dolt kapital.

  Parkering

  Brf Tantotorget har 31 parkeringsplatser. Från 1 december finns det lediga garageplatser för uthyrning. Plats med laddstation möjlig.

  Priser för medlemmar:
  1300 kr ordinarie
  1500 kr för hybridbil
  1800 kr för elbil

  Gemensamma utrymmen

  -Cykelrum & barnvagnsrum
  -Soprum med källsortering
  -Uteplats
  -Garage

  TV & Bredband

  Föreningen har ett kollektivt avtal med Com Hem, och står för avgifterna avseende ett grundutbud för TV samt ett grundutbud för internet, man kan ändra sitt utbud med kanaler eller internet genom att kontakta Com Hem.

  Övrigt

  Möjlighet att hyra ut i andrahand enligt lagstadgade grunder.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 595 kr/månad
  Kommentar till avgiften

  I månadsavgiften ingår vatten, TV och bredband.

  Hushållsel
  350 kr/månad
  Hemförsäkring
  200 kr/månad
  Summa driftskostnader
  550 kr/månad
  Personer i hushållet
  4
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  473 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du i ett område nära all kommunikation. Pendeltåget når ni inom några minuters promenad vid Södra station, tunnelbanan vid Mariatorget och Zinkensdamm samt buss 55 som tar dig genom Södermalm.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 14A

 • 55 kvm
 • 2 RoK
 • 2 680 kr/månad
 • 3 995 000 kr
Budgivning pågår
ACCEPTERAT PRIS.
Stadshagen

Lindhagensterrassen 9, vån 13- Accepterat pris.

 • 79 kvm
 • 3 RoK
 • 3 297 kr/månad
 • 7 150 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan