Slipgatan 5

Slipgatan 5

Ytsmart 1:a i toppskick.

Underbar 30-tals charm i toppskick med generös takhöjd och härligt ljusinsläpp. Belägen 1/2 trappa upp i välskött fastighet i trendiga Hornstull. Bo med ytterst planerade ytor, bra förvaring och nära till allt. Trevlig förening med god ekonomi där både värme, TV och Internet ingår. Inga planerade avgiftsförändringar. Bo på en av de trendigaste delarna av Stockholm. Idylliskt läge, omringad av restauranger, barer och caféer och trots sin trendiga atmosfär är Hornstull vänligt och öppet. Hit kommer hipsters, barnfamiljer och turister för att umgås, dricka lokalt öl och gå på loppis. Från Hornstull är det också bara några minuters promenad till det populära sommartillhållet Långholmen. Varmt välkommen! Snabbt tillträde möjligt.

Pris:
2 195 000 kr (Högstbjudande)
 • Bud: 2 195 000 kr (Högsta bud)
  Bud Budgivare Status Tid
  2 195 000 kr 1 Aktiv tis 11 maj 10:22
Adress:
Slipgatan 5, Hornstull
Yta:
22 kvm
Rum:
1 RoK
Trappor:
1/2
Avgift:
1 155 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Välplanerad.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Varmt välkomna till denna ljusa och ytterst välplanerade funkis-etta där modern interiör möter tidstypisk charm i perfekt balans. Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och golv i fin ekparkett.

  Hall

  Välkomnade och praktisk hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor.

  Rum

  Luftigt och ljust rum med stort fönsterparti. Här finns gott om plats för både stor soffa, tv-bänk och matbord. Praktiskt och yteffektivt sovloft med plats för soffa under. Två garderober.

  Kokvrå

  Nyrenoverad och praktisk kokvrå med goda förvaringsmöjligheter i snygga köksluckor i ek, vitt kakel, spotlights under överskåpen samt rostfri köksbänk. Vrån är utrustad med spishäll, kyl samt köksfläkt.

  Badrum

  Fräscht helkaklat badrum med dusch, wc och handfat.

  Förråd

  Till lägenheten hör ett källarförråd.

 • Parkering

  Till byggnaden hör 2 st parkeringsplatser á 900 kr/mån. Fn kö.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Kölnhalningen 4

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  3

  Adress

  Slipgatan 5

  Postnummer
  117 39
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornstull

  Boarea
  22 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 17 maj 2010
  Energiprestanda: 167 kWh/m2
  Energiklass: F

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  BRF Kölhalningen 4

  Bildades
  2000
  Byggår

  1939

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  1/2
  Inre rep.fond
  Andelstal

  1.67425%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Fastigheten ligger i Stockholms kommun och har beteckningen Kölhalningen 4. Inom fastigheten finns ett bostadshus innehållande 40 lägenheter, varav 37 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 3 lägenheter är upplåtna med hyresrätt. Föreningen har en lokal.

  Ekonomi

  Föreningens ekonomi är bra med stabil kassa som täcker föreningens omkostnader samt gör avsättningar för renoveringsprojekt. De stora renoveringsprojekten är klara. Det finns inga planer på avgiftshöjningar.

  Ekonomisk förvaltare

  Nabo

  Förråd

  Källarförråd disponeras lägenheten.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme.

  Utförda renoveringar

  2004-2005 Elstambyte
  2004-2005 Rörstambyte
  2005 Nya maskiner och torkskåp
  2008 Ny torktumlare
  2009-2010 Fasadrenovering
  2010 Renovering av trapphus
  2010 Renovering av hiss
  2010 Renovering av utemiljö
  2010-2011 Renovering av ventilation
  2011 Renovering av källare
  2011 Byte av port
  2014 Renovering av ytterfönster
  2017 Renovering av tak samt upprustning av taksäkerhet och snörasskydd

  Planerade renoveringar

  Entreprenad för renovering av värmesystemet och element. Arbetet beräknas pågå under våren 2019. Slutbesiktning kommer troligtvis ske först efter årsstämman. Styrelsen har även, utifrån Sustends underhållningsplan (2017), diskuterat renovering av tvättstuga och hiss men beslutat att avvakta med dessa. Planerade renoveringar kommer budgeteras utifrån de pengar föreningen har.

  Övriga utrymmen

  • Tvättstuga
  • Cykelförråd

  TV/Internet

  Kabel-TV och bredband via Com Hem

 • Kostnader
  Månadsavgift
  1 155 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
  Hushållsel
  70 kr/månad
  Hemförsäkring
  96 kr/månad
  Bostadsrättstillägg
  8 kr/månad
  Summa driftskostnader
  174 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Läget är centralt vid Hornstull, med Högalidsparken, Långholmen och Reimersholme som nära grannar. Här bor ni på lugna Slipgatan, omringad av vackra fastigheter och omgivningar. Närhet till grönområden i skinnarviksberget och drakensbergs parken perfekta för sommarens picknickar. På gångavstånd finns också underbara badplatser i Tantolunden, Reimersholme och Långholmen. På trendiga södermalm lever du i stor matkultur och en avslappnad atmosfär. I Hornstulls moderna centrum finns mataffär, apotek, systembolag, shopping i flera butiker, barer, takbar och restauranger. Goda kommunikationer med både Hornstulls tunnelbana där röda linjen passerar, bussar (såsom linje 4, 66 och 40) och flygbussar till Arlanda.

  För den båtintresserade finns båtplatser som finns utmed Pålsundet, även den som vill testa på sjölivet finns en kajak och SUP uthyrning för en utflykter i området till sjöss.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hornsbergs strand

Lustgårdsgatan 20, 10tr

 • 46 kvm
 • 2 RoK
 • 2 062 kr/månad
Kungsholmen

Lindhagensterrassen 19, vån 7

 • 77.5 kvm
 • 3 RoK
 • 3 088 kr/månad
 • 6 195 000 kr
Hornsbergs Stand

Sara Lidmans Gata 4, 5tr

 • 67.5 kvm
 • 3 RoK
 • 2 462 kr/månad
 • 5 895 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan