Rämensvägen 29B, vån 6/6

Rämensvägen 29B, vån 6/6

Ljus 3:a med hög standrad i bästa solläge.

Årstas bästa läge! Här bor du med ett högt och soligt läge med milsvid utsikt. Underbart ljus lägenhet i toppskick med hög standard såsom enstavig vitpigmenterad ek, granitskiva i kök och vitvaror från Siemens samt god förvaring i skjutdörrsgarderober. Eftertraktat läge i hjärtat av Årsta med nära till allt från kommunikationer, restauranger, affärer och rekreation på Årstafältet. garage i huset samt källarförråd. Föreningen äger marken och har god ekonomi. Snabbt tillträde möjligt. Välkommen att anmäla ditt intresse.

Pris:
5 195 000 kr (Högstbjudande)
Adress:
Rämensvägen 29B, vån 6/6, Årsta
Yta:
80 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
6 av 6
Avgift:
4 042 kr/månad (värme och kallvatten)

Välkommen på visning!

 • Onsdag 18/5
  Välkommen att boka visning med mäklaren.
 • Söndag 22/5 kl 11:00 - 11:40
  Välkommen på visning.
 • Måndag 23/5 kl 17:00 - 17:30
  Välkommen på visning.

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har genomgående hög standard med många tillval, såsom enstavig vitpigmenterad ek. Granitskiva i kök och exklusiva vitvaror.

  Hall

  Välkomnande hall med avhängning för ytterkläder. Här finns gott om förvaring i garderober, linneskåp och städskåp bakom skjutdörrar. Tåligt stengolv som övergår i träparkett.

  Kök

  Ljust kök med stora kakel och bänkskiva i svart granit. Vita skåpsfronter med svarta knoppar. Integrerad kyl och frys samt diskmaskin. Köket är utrustat med inbyggnads ugn och micro i bra arbetshöjd, spishäll med skåpsfläkt och stor diskho med kromad blandare. Under överskåpen finns belysning och flera eluttag.

  Vardagsrum

  Öppen planlösning mellan vardagsrum, matplats och kök som inbjuder till socialt umgänge. Härligt ljust rum med stora fönsterpartier och utgång till balkongen med milsvid utsikt. Här finns plats för soffgrupp, tv-bänk och matplats.

  Balkong

  Stor balkong i underbart soligt och fritt läge. Här ryms loungemöbler, matgrupp, grill och egen plantering.

  Sovrum

  I båda sovrummen finns god förvaring i skjutdörrsgarderober. Rummen är rymliga och lättmöblerade.

  Badrum

  Helkaklat badrum med vitt kakel och gråa klinkers. Badrummet är utrustat med tak- och handdusch med glasväggar, toalettstol, tvättställ i vit kommod och vägghängt spegelskåp med belysning. Tvättmaskin och torktumlare under vit arbetsbänk med god förvaring i vägghängda skåp.

  Till lägenheten hör ett källarförråd.

 • Parkering

  Under gården finns ett gemensamt garage för de tre husen, med 52 parkeringsplatser. Garagevåningen nås med hiss från trapphusen.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Glavsfjorden 6

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  11604

  Lgh.nmr. LM

  1604

  Adress

  Rämensvägen 29B, vån 6/6

  Postnummer
  120 55
  Postort

  Årsta

  Område

  Årsta

  Boarea
  80 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Gavelhusen

  Juridisk person
  Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning
  Hiss
  Ja
  Våning
  6 av 6
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,83%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Gavelhusen kommer bestå av 144 bostäder om 1-4 rok, fördelade på tre huskroppar och 7 våningar.

  BYGGNADERNA

  Husen har fått sitt namn från arkitekturen, där varje långsida är utformad som fyra gavlar i puts och tegel i olika grå nyanser. Det mörkgrå plåttaket fortsätter ned längs husens kortsidor och ramar in kvarteret på ett karaktäristiskt sätt. På så sätt upplevs husen som småskaliga och familjära.

  Till lägenheten hör ett lägenhetsförråd.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Värme: Vattenburet värmesystem med synliga vitmålade värmestammar. Individuell mätning av varmvattnet.
  Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning från kök och bad. Tilluft via ytterväggsventiler bakom radiatorerna.

  Övriga utrymmen

  • Mellan husen finns trivsamma gårdar för lek och samvaro
  • Föreningslokal
  • Städrum
  • Sopkassuner, för hushållssopor
  • Källsorteringsrum
  • Cykelverkstad
  • Cykelrum samt cykelförråd
  • Barnvagns- och rullstolsrum

  TV/Internet

  Lägenheterna utrustas med Telia Triple Play, vilket innebär möjligheten att själv styra funktionen (TV, telefoni eller bredband) i respektive nätverksuttag.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 042 kr/månad (värme och kallvatten)
  Beskrivning mån.avg.

  Avgift för varmvatten debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning. Vatten och avlopp debiteras efter faktisk förbrukning, ca 110kr/månad. Obl. avgift om 220 kr/mån för Tripel play TV/Bredband.

  Avgiftsändringar

  Inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat maj 2022.

  Hushållsel
  280 kr/månad
  Hemförsäkring
  215 kr/månad
  Triple play
  220 kr/månad
  Varmvatten
  250 kr/månad
  Summa driftskostnader
  965 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Årsta är en mycket omtyckt stadsdel med närhet till storstan och omgiven av grön natur. En kort promenad bort finns vackra Årstaskogen som kantas av Mälaren med underbar strandpromenad och badbryggor i Liljeholmskajen. Inspirerande löpspår finns längs det glittrande vattnet som leder bort till Hammarby sjöstad. Social stämning på Årsta torget med service, matbutik, bibliotek, fik, blomaffär och frisör. Shopping finns i närliggande Globen köpcentrum. I området finns flertalet skolor och gymnasium. Flera nya förskolor planeras i de nybyggda husen.

  KOMMUNIKATIONER

  Goda kommunikationer med tvärbanan utanför porten. Vid Gullmarsplan kan byta till tunnelbana som tar dig vidare till T-centralen på 15 min. Det går även flertalet bussar samt pendeltåg vid Årstaberg station.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hornsbergs Stand - Kungsholmen

Hornsbergs Strand 85, vån 6

 • 90 kvm
 • 3 RoK
 • 4 293 kr/månad
 • 9 795 000 kr
Nästa visning: Söndag 22 maj 13:00
Fantastisk utsikt och dubbla balkonger.
Hornsbergs Strand

Hornsbergs Strand 43, Vån 3

 • 83 kvm
 • 3 RoK
 • 3 970 kr/månad
 • 8 195 000 kr
Nästa visning: Söndag 22 maj 12:15
Underbar gavel3:a med inglasad uteplats.
Hornsbergs Strand - Kungsholmen

Nordenflychtsvägen 64, vån 2

 • 70 kvm
 • 3 RoK
 • 2 155 kr/månad
 • 5 895 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan