Pipersgatan 45B, 7tr

Pipersgatan 45B, 7tr

Välkommen till denna 3:a om 81kvm högt upp i huset. Bostaden erbjuder inglasad balkong med utsikt från första parkett över det glittrande vattnet i Klara sjön. Ett ljust kvalitetskök från Ballingslöv med bänkskiva i vacker Blue Pearl granit och vägg i marmor ovan köksbänken. Köket har ett underbart burspråk med morgonsol att njuta av, även sol hela dagen under sommaren. Genomgående lägenhet med fönster i två väderstreck. Helkaklat badrum med egen tvättpelare. Utsikt över kanalen från alla rum. Goda kommunikationer med tunnelbana fem minuter bort, bussar på Fleminggatan samt gångavstånd till T-Centralen/Centralstationen. Motionsspår längst Kungsholms Strand strandkant. Närhet till Sankt Eriksplan, Västermalmsgallerian och Fridhemsplan med stora utbud restauranger och shopping. Förening med god ekonomi som äger marken och amorterar på lånen.

Pris:
7 195 000 kr (Högstbjudande)
 • Bud: 9 000 000 kr (Högsta bud)
  Bud Budgivare Status Tid
  9 000 000 kr 3 Aktiv tor 27 jan 14:03
  8 925 000 kr 4 Aktiv tor 27 jan 13:58
  8 800 000 kr 3 Aktiv tor 27 jan 12:36
  8 625 000 kr 4 Aktiv tor 27 jan 12:25
  8 500 000 kr 3 Aktiv tor 27 jan 10:59
  8 225 000 kr 4 Aktiv tor 27 jan 10:37
  8 100 000 kr 3 Aktiv tor 27 jan 10:30
  7 500 000 kr 2 Aktiv tor 27 jan 09:36
  7 200 000 kr 1 Aktiv ons 26 jan 18:54
Adress:
Pipersgatan 45B, 7tr, Kungsholmen
Yta:
81 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
7
Avgift:
3 711 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse


Dela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Karta

 • Beskrivning

  Vardagsrum och sovrum har vacker träparkett. I köket och hallen ligger golvplattor inspirerade av skiffer. Vitmålande väggar.

  Hall

  Välkomnande hall med förvaring i två garderober. Den ena har skjutdörrar och fasta garderober. Den andra har flyttbart Elfa-system och takskena för draperi.

  Kök

  Modernt och ljust kök med ett underbart burspråk och utsikt över kanalen. Släta skåp- och lådfronter med grepplister. Bänkskiva i vacker Blue Pearl granit och vägg i marmor ovanför bänkskivan. Integrerad kyl/frys och diskmaskin. Köket är vidare utrustat med varmluftsugn i högskåp, underlimmad dubbelho, induktionshäll och köksfläkt. Plats för matplats invid det stora fönsterpartiet.

  Vardagsrum

  Matplats intill fönster med underbar utsikt över Klara sjö. I rummet finns också plats för soffgrupp, tvmöbel och arbetsplats. Utgång till balkong.

  Inglasad balkong

  Inglasad balkong med fantastisk sjöutsikt över det glittrande vattnet i Klara sjö och den grönskande gång/cykelvägen intill strandkanten. Den rymliga balkongen är insynsskyddad och har plats för loungemöbler samt egen plantering.

  Sovrum 1

  Stort fönsterparti med sjöutsikt och god förvaring i flera garderober. Här ryms dubbelsäng och önskat möblemang.

  Sovrum 2

  Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord, skrivbord och extra förvaring.

  Badrum

  Helkaklat badrum med fondvägg i blå mosaik och kalkstensinspirerat klinkers. Badrummet är utrustat med toalett, dusch med vikbara duschväggar i klarglas, handdukstork, tvättställ i kommod och vägghängt spegelskåp med belysning. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Klinkers med golvvärme.

 • Parkering

  Föreningen har ett eget garage det är kö till garageplats, omkring ett år. Kostnaden för bilplats är 2000 kr/mån.

  Boendeparkering Du som är registrerad ägare till ett fordon och är folkbokförd inom ett boendeparkeringsområde kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos Stockholms Stad. Tillståndet låter dig parkera inom ditt område till en förmånlig boendetaxa.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Klamparen 9

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  078

  Lgh.nmr. LM

  1302

  Adress

  Pipersgatan 45B, 7tr

  Postnummer
  112 28
  Postort

  Stockholm

  Område

  Kungsholmen

  Boarea
  81 kvm
  Antal rum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 2 jul 2012

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Klamparen 9

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  7
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,89166500

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Huset byggdes år 1986 och ritades av Ahrbom Fahlsten Arkitektkontor AB med byggherre AB Stockholmshem. Föreningen förvärvade fastigheten den 2008 hyresvärden Stockholmshem. Klamparen 9 består av 117 lägenheter varav 4 st hyresrätter.

  Den ekonomisk förvaltningen sköts av Fasighets AB Stoholmia.

  Ekonomi

  I början av året amorterade förening 8 miljoner på sina lån.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme.

  Utförda renoveringar

  2020 - Nytt ventilationssystem i förskolan. Stamspolning. Åtgärdat vattenskador. 2019 - Ventiler och termostater utbytta på radiatorerna, handukstorkar inspekterade, VVC pumpen utbytt, fotografering av insidan av avloppsrören, ny tvöttmaskin och torkskåp. 2018 - Stamspolning 2017 - Nya ytterportar 2016 - Gemsamhetslokal har renoverats, ny bastu och snickarbod, brandsyn genomförd, LED lampor i korridorerna, hjärtstartare. 2015 - OVK i lägenhetsdelen, ytskikt i hissar förnyade, modernisering av skalskydd, elekroniskt system med nyckelbrickor. 2014 - Stamspolning, OVK i förskolan, tvåårsbesktning av fasaden. Fasaden renoverades för 9-10 år sedan.

  Planerade renoveringar

  Renovering av garaget i slutet på 2021. Planerar att installera laddstationer i garaget för elbilar.

  Övriga utrymmen

  Övernattningslokal/festlokal Bastu Hobbyrum att hyra Gemensam gård med lekplats för daghem med lekredskap.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 711 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Kommentar till avgiften

  I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband, kabel-TV (analoga grundutbudet), tillgång till lägenhetsförråd samt gemensam tvättstuga.

  Avgiftsändringar

  Föreningen har god ekonomi och det är inga avgiftshöjningar är planerade.

  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Kommunikationerna är mycket goda med tunnelbanans blå linje från Rådhuset på fem minuters promenadavstånd samt buss 1 och 69 på Fleminggatan. Det är även gångavstånd till T-Centralen/Centralstationen, Stockholms stora knutpunkt för samtliga tunnelbanelinjer, pendeltåg och tåg inkl. Arlanda Express. Området bjuder på underbara motionsspår längst Kungsholms Strand längst strandkanten. Närhet till Sankt Eriksplan, Västermalmsgallerian och Fridhemsplan med stora utbud restauranger och shopping. ICA Kvantum, Coop, Systembolaget, Apoteket och SATS finns inom 200 m avstånd.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hornsbergs Stand

Warfvinges väg 23, vån 8

 • 43.5 kvm
 • 2,5 RoK
 • 3 133 kr/månad
 • 3 995 000 kr
Nästa visning: Söndag 22 maj 14:15
Stor & solig balkong.
Hornsbergs Strand - Kungsholmen

Kellgrensgatan 10, vån 5

 • 52.5 kvm
 • 2 RoK
 • 3 478 kr/månad
 • 4 950 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan