Pär Lagerkvists gata 2, Vån 8/8

Pär Lagerkvists gata 2, Vån 8/8

Högst upp i huset med solig balkong.

Varmt välkommen till denna oerhört trevliga bostad högst upp i huset. Här erbjuds en lägenhet med öppna härliga ytor, fantastiska fönsterpartier i två väderstreck och härliga vyer. Från vardagsrummet nås bostadens ljuvliga balkong i bästa solläge. Bostaden håller genomgående smakfulla materialval och goda förvaringsmöjligheter både i lägenheten och i tillhörande källarförråd.

Välkommen att kontakta mäklaren för mer info.

Pris:
5 650 000 kr (Accepterat pris)
Budgivning:
Budgivning pågår. Kontakta ansvarig mäklare.
Adress:
Pär Lagerkvists gata 2, Vån 8/8, Hornsbergs Strand - Kungsholmen
Yta:
63 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
8 av 8
Avgift:
3 123 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  HALL

  Välkomnande och rymlig hall med plats för ytterkläder i garderober med spegeldörrar samt ytterligare förvaring i rymlig klädkammare. Golvet är belagt med en praktisk grå klinker som sedan övergår i en ekparkett som sträcker sig över resten av lägenheten.

  VARDAGSRUM

  Trevligt vardagsrum med plats för stor soffgrupp, tv möbel och övrigt möblemang för den som önskar. Härlig utsikt genom väl tilltagna fönsterpartier som också släpper in bra med ljus i lägenheten. Från rummet nås bostadens balkong.

  BALKONG

  Fantastisk balkong som ger plats för rejäla utemöbler och dina egna odlingar. Här ligger balkongen med bästa läge där du en varm sommardag kan koppla av i solen eftermiddag och kväll.

  KÖK

  Stilrent kök med gott om förvaring bakom vita skåpsluckor. Köket är fullt utrustat med diskmaskin, kyl/frys, fläktkåpa, spishäll, mikro samt ugn. Goda arbetsytor på massiv ekbänkskiva med ett stilfullt vitt kakel ovan. Matplats intill fönster med plats för större sällskap.

  SOVRUM

  Rogivande sovrum även här med stora härliga fönster och trevligt ljusinsläpp. Här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och byrå. Gott om förvaring i garderob med överskåp.

  BADRUM

  Helkaklat badrum med vita väggar och mörkt klinkergolv. Badrummet erbjuder dusch, handfat med kommod, toalett, upplyst spegel, samt tvättmaskin med praktiskt avlastningsbänk och skåp för förvaring ovan.

  FÖRRÅD

  Till bostaden hör ett separat källarförråd beläget i samma trappuppgång som lägenheten.

 • Parkering

  I föreningens garage finns 88 parkeringsplatser för bil (1500kr/månad), fem parkeringsplatser för motorcykel och 19 parkeringsplatser för scooter eller vespa. Corepark förvaltar kö till garaget, 08-650 02 15.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Eden 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  382

  Lgh.nmr. LM

  1702

  Adress

  Pär Lagerkvists gata 2, Vån 8/8

  Postnummer
  112 15
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsbergs Strand - Kungsholmen

  Boarea
  63 kvm
  Boarea enligt

  Ekonomisk förvaltare

  Antal rum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 5 nov 2020
  Energiprestanda: 74 kWh/m2
  Energiklass: C

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Eden

  Byggår

  2009

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  8 av 8
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,70376%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Eden är en äkta bostadsrättsförening som äger marken med stabil ekonomi. Fastigheten slutbesiktigades under våren 2009 och inflyttningen avslutades strax därefter. Fastigheten ritad av arkitektbyrån White Arkitekter och huset uppfördes av JM. Det finns 121 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 förskolor som hyresgäster.

  Ekonomi
  Föreningen har en mycket god ekonomi och har inga planer på att höja månadsavgiften i dagsläget. Föreningen amorterar stadigt av sina lån, under 2021 amorterades 3 miljoner och 2020 3,5 miljoner. Föreningen har även gemensamt bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar, hemförsäkring tecknas således utan bostadsrättstillägg.
  Föreningen har ovanligt stora uthyrningsbara ytor och ett stort garage, vilket är positivt för ekonomin. I dagsläget täcker exempelvis hyresintäkter från lokaler och garage med god marginal föreningens räntekostnader, vilket har gjort att föreningen har kunnat vara proaktiv och amortera kraftigt på lånen.

  Förvaltning, såväl teknisk som ekonomisk sköts av HSB. För mer information om föreningen besök deras hemsida www.brfeden.se/

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme, lägenheterna värms upp med vattenburna element.

  Utförda renoveringar

  2021 - Byte till LED-ljukällor 2020 - Byte av hissmotor

  Planerade renoveringar

  Föreningen har en 20-årig underhållsplan som är framtagen av extern part. Under våren 2022 (preliminärt) kommer en fuktskada i fasaden mot innergården på bottenplan åtgärdas av JM (garantiärende, utan kostnad för föreningen) där sockeln byts ut mot en ny och stabilare konstruktion. Utöver detta finns i denna inga större arbeten planerade de närmaste åren, utöver löpande underhåll.

  Övriga utrymmen

  -Bastu med relaxrum (Gratis)
  -Cykelförråd
  -Barnvagnsrum (Finns i varje port)
  -Källsortering
  -Grovsoprum
  -Tvättstuga
  -Gemensamhetslokal (Gratis)
  -Övernattningslägenhet (200 kr/natt)

  TV/Internet

  Leverantör av internet/TV/telefoni är Telia. Det ingår ca 24 TV-kanaler och internethastigheten är 1000/1000 mbit/s.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 123 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)
  Kommentar till avgiften

  Värme, vatten, internet (1000/1000mbits)/TV/telefoni - samt även bostadsrättstillägg i försäkringen.

  Avgiftsändringar

  Inga avgiftshöjningar är planerade. Styrelsen har under 2019 liksom under 2018 sänkt avgiften med 10%. Detta har skett utan att behöva göra avkall på värdehöjande renoveringar eller amorteringar.

  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  200 kr/månad
  Summa driftskostnader
  500 kr/månad

  Observera att uppgifterna är uppskattade och kan variera.

  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Stadshagen

Ulriksborgsgatan 16, vån 14

 • 64.5 kvm
 • 2 RoK
 • 3 002 kr/månad
Hornsberg Strand - Kungsholmen

Nordenflychtsvägen 64, vån 6

 • 103 kvm
 • 4 RoK
 • 2 935 kr/månad
 • 9 695 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan