Pär Lagerkvists gata 24, 5 tr

Pär Lagerkvists gata 24, 5 tr

Mycket välplanerad 3:a i attraktiv förening.

KONTAKTA FASTIGHETSMÄKLAREN FÖR ATT BOKA EN PRIVAT VISNING.
I en mycket eftertraktad bostadsrättsförening finner ni denna välplanerade och sociala 3:a med solig balkong. Bostaden bjuder på två bra sovrum, öppna och sociala ytor mellan vardagsrum och kök. Separat källarförråd tillhör bostaden. På balkongen är det tillåtet att grilla med såväl gasolgrill som el-grill. Föreningen är mycket eftertraktad i området och har en stabil och god ekonomi. Närhet till såväl tunnelbana som välsorterade Ica maxi och badbryggorna i Hornsberg.

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Pris:
7 200 000 kr (Pris)
Adress:
Pär Lagerkvists gata 24, 5 tr, Hornsberg Strand
Yta:
88 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
5 av 9
Avgift:
3 858 kr/månad (värme och kallvatten)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med gott om plats för ytterkläder och skor. Praktisk förvaring finner ni i en generös garderob i hallens förlängning. Samtliga rum är målade och golvet vacker ekparkett 3-stav.

  Vardagrum

  Öppet och ljust vardagsrum med plats för soffa, fåtölj, soffbord samt TV-möbel. Här ryms med fördel ett matbord för 6-8 personer.

  Kök

  Ljuvligt kök med gott om förvaring i flertalet skåp. Fullt utrustat med kylskåp, frys, ugn, mikrovågsugn, induktionshäll samt integrerad diskmaskin. Ovan bänkskivan i granit finner ni ett diskret svart kakel som möter upp de matta vita köksluckorna. Generös köksö med förvaring som naturligt blir bostadens centrala mittpunkt. Öppna och sociala ytor där man tillsammans kan umgås med familj och vänner. Njut av gott om arbetsyta och mingla med gäster, eller varför inte använda som frukostbord.

  Balkong

  Plats för loungemöbel med utsikt ner mot vattnet. Golvet är belagt med trätrall. Njut av förmiddagssol som såväl eftermiddagssol på denna underbara balkong. Tillåtet att grilla med gasol eller el-grill.

  Master bedroom

  Rogivande sovrum som vetter mot den lugna innergården. Plats för en dubbelsäng samt sängbord. Sovrummet är rymligt och här finns det plats för arbetsplats eller förvaring för den som önskar.

  Klädkammare

  Stor och rymlig klädkammare.

  Sovrum

  Detta rum kan med fördel användas som gästrum, kontor eller barnrum. Plats för enkelsäng och arbetsplats.

  Badrum

  Helkaklat badrum fullt utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Ovan dessa finner ni en praktisk bänk och skåp för handdukar och linne. Väggarna är beklädda med vitt kakel och golvet ett grått klinker. Golvvärme.

  Till bostaden hör ett separat källarförråd

 • Parkering

  Föreningen har 65 bilplatser i eget källarplan med hiss direkt ner i garaget 1500kr/mån. För närvarande kö.

  Utöver dessa har medlemmarna även tillgång till 52 garageplatser i grannföreningen Brf Poeten, till en kostnad av 1300 kr/månad. Finns för närvarande en ledig plats (Aug 21)

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Lyckolandet 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress

  Pär Lagerkvists gata 24, 5 tr

  Postnummer
  112 15
  Postort

  Stockholm

  Distrikt

  Kungsholmen

  Område

  Hornsberg Strand

  Boarea
  88 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Tisdag 2 feb 2016
  Energiprestanda: 80 kWh/m2
  Energiklass: D

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Gåspennan

  Bildades
  2010
  Byggår

  2013

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  5 av 9
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Gåspennan färdigställdes av JM under år 2012-2013 och består av 164 bostadsrätter samt 5 lokaler för uthyrning. Föreningen omfattar adresserna:
  Hornsberg Strand 69-77, Pär Lagerkvists Gata 24-36, Franzéngatan 50-54, Harry Martinsons gata 7-13 .

  Gemensamma utrymmen

  • Soprum med källsortering
  • Cykelrum
  • Städrum
  • Fastighets och rullstolsförråd
  • Barnvagnsrum
  • Källare-eller vindsförråd
  • Står lummig innergård med lekplats för dom små
  • Styrelserum för styrelsens arbete

  TV/Bredband

  Gåspennan har avtal med Telia om leverans av bredband. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar Digital-tv, telefon och Internetanslutning. Internetanslutning med en hastighet på 50/8-100/10 Mbit per sekund. I varje lägenhet finns en digitalbox, fjärrkontroll och router. Kostnad för detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 170kr/månad.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Tilluft via don, med filter bakom radiatorer. Mekanisk frånluft med värmeåtervinning i värmepump. Huvudsystemet för uppvärmning är fjärrvärme.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 858 kr/månad (värme och kallvatten)
  Beskrivning mån.avg.

  Varmvattenförbrukning ingår inte i avgiften utan betalas separat av varje bostadsrättshavare efter egen förbrukning. Varmvatten debiteras i efterskott med fyra månaders förskjutning. Obligatoriskt tillägg avseende TV och bredband om 170:-/månad.

  Avgiftsändringar

  I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.

  Hushållsel
  500 kr/månad
  Hemförsäkring
  300 kr/månad
  Varmvatten
  150 kr/månad
  Summa driftskostnader
  950 kr/månad
  Personer i hushållet
  4
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand avnjuts trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finns flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finns gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Solna - Råsunda

Lövgatan 55, vån 4

 • 43 kvm
 • 2 RoK
 • 2 401 kr/månad
 • 3 500 000 kr
Värmdö- Torsby

Torsbyslingan 10, ACCEPTERAT PRIS.

 • 141 kvm
 • 6 RoK
 • 5 257 kr/månad
 • 5 195 000 kr
Kungsholmen - Hornsbergs strand

Pär Lagerkvists gata 24

 • 55 kvm
 • 2 RoK
 • 2 725 kr/månad
 • 4 295 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan