Norra Stationsgatan 115

Norra Stationsgatan 115

Smakfullt renoverad vindsvåning i två etage.

Underbar etagelägenhet om 46 kvm samt 12 kvm (omätbar yta) med vackert parkettgolv och vitmålade väggar. Ljus öppen planlösning mellan våningarna med glasräcke. Lägenheten är topprenoverad med smakfulla inredningsval. Fullt utrustat kök med vitvaror från Gaggenau och med luftig öppen planlösning mot vardagsrum och matplats. Lyxigt badrum med påkostade kalkstenskakel och badkar. Övervåning med sovrum och allrum med mångsidiga användnings möjligheter.

Här bor du i underbart läge i vackra Vasastaden. Här finns all tänkbar service med shopping, restauranger, vårdcentral, sjukhus och gym. Med kort promenad nås matbutik. Härliga Vasaparken med cafeér, minigolf och fotbollsplan/isbana är endast ett stenkast bort. Även närhet till det glittrande vattnet i Brunnsviken och Hagaparken med en promenad över Hagastaden. Goda kommunikationer med närhet till buss, tunnelbana och pendeltåg.

Pris:
4 995 000 kr (Högstbjudande)
Adress:
Norra Stationsgatan 115, Vasastaden
Yta:
46 kvm
Rum:
2 RoK
Avgift:
1 967 kr/månad (värme och vatten)

Välkommen på visning!

 • Söndag 14/8 kl 11:30 - 12:15
  Välkommen på visning.
 • Måndag 15/8 kl 17:00 - 17:30
  Välkomna på visning.

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse


Dela objekt


Ljus och luftig öppen planlösning.

Entréplan

Övre plan

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Karta

 • Beskrivning

  Underbar etagelägenhet med vackert parkettgolv i klassiskt rutmönster och vitmålade väggar. Genom lägenheten finns diskreta spotlights installerade i taket.

  NEDREPLAN

  Hall

  Välkomnande hall med plats för av hängning av ytterkläder och skor. Här ligger ett slitstarkt klinkers som kant i kant övergår till parkett. Ingång till toalett.

  Vardagsrum

  Luftig öppen planlösning också upp till övervåningen. Rummet har en otrolig rymd tak vare takhöjden och takfönstren. Här finns plats för soffa, soffbord och tvbänk.

  Kök

  Ett mörkt och modernt kök som skapar en vacker kontrast i det så ljusa rummet. Skåpsfronter med rostfria handtag på underskåpen medans överskåpen har push funktion. Vit bänkskiva och högblank svart backsplash. Köket är utrustat med inbyggnads ugn och mikro, skåpsfläkt samt integrerade kyl/frys och diskmaskin. Vitvaror från Gaggenau.

  Matplats

  Rymlig matplats intill köket i den öppna planlösningen. Här finns också plata för drink/serveringsskänk.

  Badrum

  Smakfullt inrett badrum med kaklade väggar i kalkstens plattor med matchande klinkers längs golvet. Rummet har ett stämningsfullt ljusinsläpp med sluttande takfönster. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, Badkar med tak- och handdusch, handukshängare, tvättställ i vit kommod med upplyst spegel ovan.

  ÖVERVÅNING Till övervåning leder en vacker trappa i ek med handledare i rostfritt. Längst trappan finns inbyggda hyllor i väggen.

  Allrum

  Ljust rum med glasräcke ner mot nedre plan. Ett mångsidigt rum som kan användas till mångt och mycket. Lämpar sig väl som läshörna i anslutning till sovrummet, arbetsrum avskilt från resterande rum ger bra möjlighet till fokuserat arbete eller ett hemmagym där inte yogamattan ligger i vägen.

  Sovrum

  Mysigt och ombonande sovrum med plats för dubbelsäng.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Skålen 18

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  45 (LM 1504)

  Adress

  Norra Stationsgatan 115

  Postnummer
  113 64
  Postort

  Stockholm

  Område

  Vasastaden

  Boarea
  46 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Biarea
  12 kvm
  Antal rum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Tisdag 25 feb 2020
  Energiprestanda: 124 kWh/m2

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Skålen 18

  Bildades
  1923
  Byggår

  1913

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Inre rep.fond
  Andelstal

  1.75049 %

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Föreningen bildades år 1923 och består av 48 bostadsrätter samt 1 lokal.

  Husen uppfördes 1912-1913 av byggherre H Josephson och ritades av arkitekt Höög & Morssing. Föreningen bildades 1923 och köpte då hus och mark i kvarteret Skålen 18. 2009 omregistrerades föreningen från bostadsförening till Bostadsrättsföreningen Skålen 18. Föreningen är en äkta förening.

  Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel 10%.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Ventilation: Självdrag. Vindslägenheter har mekanisk frånluft Uppvärmning: Fjärrvärme

  Utförda renoveringar

  2021- Stamspolning och fönsterrenovering (energiglas) 2020 - Energideklaration 2018 - Balkonger och uteplatser på några av föreningens lägenheter. Två nya maskiner till tvättstugan. 2017 - Radonmätning, där alla uppmätta lägenheter låg klart under gränsvärdet. 2015 - Ombyggnad av soprum för uppsamling av sopor i kärl 2013 - Vindslägenheter byggdes 2010 - OVK-besiktning 2009 - Balkong nybyggnation. 2008 - Renovering av tvättstuga med nya maskiner och ommålning 2006 - Målning av trapphus och ny trapphus-belysning 2005 - Byte av undercentral för fjärrvärme 2004 - Målning av plåttak och fönster 2002 - Stambyte 1997 - Nya elstigar, samtliga lägenheter har 3-fas indraget.

  Planerade renoveringar

  Från och med 2025 inte längre underhålla eller reparera gasnätet till spisar/ugnar i föreningen utan gasen kommer att kopplas bort när fel uppstår därefter alternativt om det befaras att fel kan uppstå.

  Övriga utrymmen

  Tvättstuga Föreningslokal Gym Bastu Cyckelförråd Barnvagnsrum

  TV/Internet

  Bredband från Tele2.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  1 967 kr/månad (värme och vatten)
  Kommentar till avgiften

  Obligatoriskt tillägg avseende Bredband och TV, 232kr/mån

  Beskrivning mån.avg.

  I avgiften ingår vatten och värme.

  Avgiftsändringar

  Det finns inga beslut om avgiftsförändring, kontrollerat juni 2022.

  Överlåtelseavgift
  1 691 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  725 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  I Vasastaden har man allt man kan önska direkt runt knuten! Förutom de stora butikskedjorna finns också många trevliga småbutiker med olika karaktär och specialiteter. Här finns också gott om kaféer, kvarterskrogar och restauranger. I övrigt finns här all tänkbar service med vårdcentraler, Odenplans läkarhus, bvc, närakut och specialistvård. Med kort promenad nås matbutik. Härliga Vasaparken med cafeér, minigolf och fotbollsplan/isbana är endast ett stenkast bort. Även närhet till Brunnsviken där du kan hyra båtplats och Hagaparken med en promenad över Hagastaden.

  Stadsdelen började växa fram under senare delen av 1800-talet, innan dess präglades området av landsbygd. Kvarteren låg i Vasagatans förlängning och fick därför namnet Vasastan 1926. Vasaparken är stadsdelens finaste och mest populära grönområde. August Strindberg tillbringade sina första år i livet i Vasastan och Astrid Lindgren bodde i Vasastan under 70 år, främst i lägenheten på Dalagatan med utsikt över Vasaparken.

  Kommunikationerna är mycket bra och grön tunnelbana samt innerstadsbussar når du vid Sankt Eriksplan eller Odenplan med tunnelbana och pendeltåg. Snabb access till E18 och E4 och runt knuten finns också buss 53, 57 och 72.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Solna - Råsunda

Lövgatan 55, vån 4

 • 43 kvm
 • 2 RoK
 • 2 401 kr/månad
 • 3 500 000 kr
Kontakta mäklaren för visning
Nyrenoverad 2:a i skuldfri förening!
Stadshagen

Ulriksborgsgatan 16, vån 11

 • 64.5 kvm
 • 2 RoK
 • 3 002 kr/månad
Nästa visning: Måndag 15 aug 17:00
Smakfullt renoverad vindsvåning i två etage.
Vasastaden

Norra Stationsgatan 115

 • 46 kvm
 • 2 RoK
 • 1 967 kr/månad
 • 4 995 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan