Kellgrensgatan 16, 2 tr. ACCEPTERAT PRIS

Kellgrensgatan 16, 2 tr. ACCEPTERAT PRIS

Mycket välplanerad 3:a i populär förening med god ekonomi.

I en mycket eftertraktad bostadsrättsförening finner ni denna välplanerade och sociala 3:a med solig balkong. Bostaden bjuder på två bra sovrum, öppna och sociala ytor mellan vardagsrum och kök samt en stor balkong med eftermiddags- och kvällssol. På balkongen är det tillåtet att grilla med såväl gasolgrill som el-grill.

Lägenheten tillhör en stor eftertraktad förening med mycket god och stabil ekonomi, friköpt mark, tvättstuga och övernattningslägenhet. Här bor du i en bra lägenhet med närhet till såväl tunnelbana som välsorterade Ica maxi och badbryggorna i Hornsberg, restauranger, caféer, butiker, gym, lekparker och mycket annat. I huset finns även garage med lediga garageplatser samt miljörum för källsortering. På föreningens innergård finns lekplats för medlemmarnas barn att leka på.

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Pris:
6 200 000 kr (Accepterat pris)
Adress:
Kellgrensgatan 16, 2 tr. ACCEPTERAT PRIS, Hornsbergs strand
Yta:
81 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
2 av 7
Avgift:
4 016 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Välkommen på visning!

 • Kontakta mäklaren för visning

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse


Dela objekt


Lugnt läge med kort promenad till stad och bad

Hall

Hall

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Kök

Kök

Matplats

Kök

Kök

Badrum

Badrum

Badrum

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 2

Balkong

Balkong

Balkong

Planritning

Exteriör

Exteriör

Exteriör

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Karta

 • Beskrivning

  HALL

  Välkomnande hall med klinker strax innanför dörren med plats för ytterkläder och skor. Väggarna är vita och golvet är lite mörkare ekparkett. Något längre in i hallen finner ni ett städskåp.

  VARDAGSRUM

  Ett ljust och stort vardagsrum med öppna sociala ytor och generösa fönsterpartier med gott ljusinsläpp. Rummet erbjuder flexibel möblering med plats för större soffgrupp, tv-möbel och läs-/loungehörna. Lägenhetens praktiska format skapar en naturlig avskiljning mellan matplats och vardagsrum utan att göra avkall på den öppna känslan som planlösningen ger.

  KÖK

  Stilrent kök från Marbodal med vita skåpsluckor på överskåp och fantastiska mörka träfärgade luckor på underskåp. Här erbjuds goda arbetsytor på vit bänkskiva och god förvaring i både under- och överskåp. Ovan den upplysta bänkskivan sitter ett snyggt vitt och lättskött kakel. Köket är utrustat med spishäll, varmluftsugn, mikro, diskmaskin, diskho, spiskåpa, samt kyl/frys. Trevligt utrymme för matplats intill stora fönsterpartier.

  BADRUM

  Rymligt modernt badrum med kaklade väggar i vitt och gråbrun ton. Rummet erbjuder ett grått klinkergolv med behaglig komfortvärme. Här finns badkar med dusch, wc-stol, handfat med kommod samt upplyst spegel. Under praktisk avlastningsbänk finns både tvättmaskin och torktumlare. Ovan den vita bänken finns skåp som erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

  SOVRUM 1

  Väl tilltaget sovrum mot föreningens lummiga innergård. Rummet erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbel. Förvaringsmöjligheter i platsbyggd garderob med skjutdörrar i spegelglas. Från sovrummet nås bostadens balkong.

  SOVRUM 2

  Rogivande sovrum mot föreningens innergård. Detta rum kan med fördel användas som gästrum, kontor eller barnrum. Plats för enkelsäng, barnsäng eller arbetsplats. Även i detta rum når ni ytterligare förvaring i en dubbla skjutdörrsgarderob.

  BALKONG

  Stor trevlig balkong mot föreningens innergård i bästa solläge. Här erbjuds gott om plats för bord och stolar eller loungemöbel, samt grill för den som önskar.

  FÖRRÅD

  Till lägenheten hör ett stort källarförråd.

  PARKERING

  I föreningens fastighet finns 78 parkeringsplatser (däribland elbilsplats med laddstolpe) och 13 MC-platser i underliggande garage. Se under fliken parkering för mer info.

 • Parkering

  I föreningens fastighet finns 78 parkeringsplatser och 13 MC-platser i underliggande garage.

  625 kr - Mc-plats

  900 kr - Smal bilplats

  1 200 kr - Standrad bilplats

  1 500 kr - Bred bilplats

  2000 kr - El-bilplats med laddstolpe.

  Boendeparkering Du som är registrerad ägare till ett fordon och är folkbokförd inom ett boendeparkeringsområde kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos Stockholms Stad. Tillståndet låter dig parkera inom ditt område till en förmånlig boendetaxa.

 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  4043

  Lgh.nmr. LM

  1103

  Adress

  Kellgrensgatan 16, 2 tr. ACCEPTERAT PRIS

  Postnummer
  112 18
  Postort

  Stockholm

  Distrikt

  Kungsholmen

  Område

  Hornsbergs strand

  Boarea
  81 kvm
  Boarea enligt

  Ekonomisk förvaltare

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 14 okt 2013

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Lindhagens Backe

  Bildades
  2008
  Byggår

  2011

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  2 av 7
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal

  0,86920

  Andelstal insats

  0,86856

  Andelstal avgift

  0,86951

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Lindhagens backe är en äkta förening med 128 lägenheter där samtliga är upprättade med bostadsrätt. Huset uppfördes av JM och kvarteret/bostadshuset har 8 - 6 våningsplan ovan mark samt 2 underliggande garageplan med 78 parkeringsplatser och förråds-utrymmen. Föreningen bildades 2008 och huset stod klart för inflyttning 2011-2012. Lägenhetsfördelning: 13 st 1or, 51 st 2or, 43 st 3 or, 21 st 4 or.

  Ekonomi

  Föreningens ekonomi är mycket god och under 2015 sänktes avgiften med 10%.
  Beslut om ev. avgifsthöjningar/sänkningar tas efter budgetarbete årligen i november. Inga avgiftsändringar kommer att ske 2021. Överlåtelseavgift tas ut av köparen med 2,5 % av prisbasbeloppet och pantsättningsavgift med 1 % av prisbasbeloppet.

  Ekonomisk förvaltare

  Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av SBC - Sveriges Bostadsrättscentrum 0771-722 722.

  Föreningens hemsida

  http://www.lindhagensbacke.se

  Gemensamma utrymmen

  -Tvättstuga
  -Övernattningslägenhet (Plats för 8 personer, 300 kr/natt)
  -Gemensam innergård
  -Miljörum/Grovsoprum
  -Cykel & barnvagnsförråd
  -Varmgarage

  Parkering

  I föreningens fastighet finns 78 parkeringsplatser och 13 MC-platser i underliggande garage. Garageplatserna kostar 1.200 kr alt 1.500 kr /mån beroende på platsens tillgänglighet. MC-plats kostar 500 kr / mån. Det är för närvarande kö. Nyligen har föreningen installerat 10 st el-stolpar för laddning av elbilar och kostar 2000 kr / mån.

  Förråd

  Till bostaden hör ett källarförråd på 5 kvm (ungefärligt).

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme. FX-ventilation.

  Utförda renoveringar

  2021 - Byte av lager till fläktmotorer ventilationssystemet. Samt nytt styrsystem värmeanläggning. 2020 -JM har utfört en garantireparation av taket på Kellgrensgatan 14 och ny avgasare för radiatorkretsen har satts in.

  Planerade renoveringar

  2022 - Stamspolning

  Övriga utrymmen

  Gemensamma utrymmen

  -Tvättstuga
  -Övernattningslägenhet (Plats för 8 personer, 350 kr/natt)
  -Gemensam innergård
  -Grovsoprum
  -Cykel & barnvagnsförråd
  -Två varmgarage
  -Förråd

  TV/Internet

  Tripel Play via Telia. IP-telefoni, TV Basutbud "lagom" (22 st kanaler) och Internethastighet är 100Mbit/100 ingår i avgiften.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 016 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Beskrivning mån.avg.

  Telia triple play, internet med hastighet 100/100 mbits och tv utbudet - lagom, ingår i månadsavgiften. Vatten och uppvärmning ingår i avgiften.

  Avgiftsändringar

  Föreningen sänkte avgifterna med 10% i juli 2015. Inga avgiftsändringar kommer att ske 2022.

  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  200 kr/månad
  Summa driftskostnader
  500 kr/månad
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

  150 m till Stadshagen T-bana
  200 m till Stadshagens Idrottsplats
  300 m till matbutik (ICA Maxi)
  300 m till gym (SATS, Nordic wellness och Friskis & Svettis)
  400 m till vatten (Mälaren)
  400 m till Kristinebergs Idrottsplats 600 m Thorildsplans T-bana

  Genom det geografiska läget med T-banan på gångavstånd, busstrafik med linje 59, 56 och blå buss 50 via Sergels torg samt påfarten till Essingeleden har man som boende här stora tidsvinster vart man än behöver åka. Stenkast till tunnelbanans blå linje finns i Stadshagen och tunnelbanans gröna linjen finns en kort promenad bort på Thorildsplan eller Kristineberg.

 • Dokument & Länkar
 • Övrigt

  Föreningens ekonomi Styrelsen beslutade 2021 att förbetala den fasta delen av kostnaden för fjärrvärme för 2022-2023. I och med beslutet undviker föreningen en aviserad prishöjning och får ca 4% rabatt på den fasta kostnaden. En extraamortering om 1 miljon kronor gjordes under september.

 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Budgivning pågår
ACCEPTERAT PRIS.
Kristineberg

Kristinebergs Slottsväg 5, vån 7-Accepterat pris.

 • 58 kvm
 • 2 RoK
 • 3 317 kr/månad
 • 4 950 000 kr
Nästa visning: Söndag 9 okt 12:45
Gavel 4:a med bästa solläge och inglasad balkong.

Warfvinges väg 18, vån 4

 • 88 kvm
 • 4 RoK
 • 4 981 kr/månad
 • 6 995 000 kr
Hornsbergs strand

Kellgrensgatan 16, 2 tr. ACCEPTERAT PRIS

 • 81 kvm
 • 3 RoK
 • 4 016 kr/månad
 • 6 200 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan