Kellgrensgatan 14, 3 tr

Kellgrensgatan 14, 3 tr

Välplanerad bostad med balkong i soligt läge.

Varmt välkommen till denna trevliga 3:a i omtyckt förening. Här erbjuds en fantastisk bostad med öppna sociala ytor, goda förvaringsmöjligheter, två bra sovrum mot föreningens innergård samt en härlig balkong med eftermiddagssol som vetter mot föreningens innergård. Förening med mycket god ekonomi samt garage, tvättstuga, övernattningslägenhet och separat källarförråd för medlemmarna. Attraktiv bostad med närhet till kommunikationer, restauranger, caféer, butiker, gym, lekparker och mycket annat.

Anmäl gärna intresse så håller du dig uppdaterad.

Pris:
5 995 000 kr (Utgångspris)
Adress:
Kellgrensgatan 14, 3 tr, Hornsbergs Strand
Yta:
84 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
3
Avgift:
4 118 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Välkommen på visning!

 • Söndag 14/8 kl 12:00 - 13:00
  Anmäl gärna intresse så håller du dig uppdaterad
 • Måndag 15/8 kl 17:30 - 18:00
  Anmäl gärna intresse så håller du dig uppdaterad

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  HALL

  Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter i garderober. Målade väggar och till golv ligger en vacker ekparkett som sträcker sig över resten av lägenheten.

  VARDAGSRUM

  Fantastiskt vardagsrum med öppna sociala ytor och härliga fönsterpartier som skänker bra ljus till lägenheten. Rummet erbjuder plats för flexibel möblering med plats för större soffgrupp, tv-möbel, bokhyllor och övrigt möblemang om så önskas. Halvöppen planlösning mot kök.

  KÖK

  Stilrent kök från Marbodal med vita skåpsluckor och goda arbetsytor på exklusiv granitskiva. Ovan den upplysta bänkskivan sitter ett snyggt grått kakel. Köket är utrustat med spishäll, varmluftsugn, mikro, integrerad diskmaskin, diskho, spiskåpa, samt hel kyl och hel frys. Trevligt utrymme för matplats intill fönster.

  BADRUM

  Rymligt badrum med ljust kaklade väggar samt ljust klinkergolv med behaglig komfortvärme. I badrummet finns dusch med glasväggar, handdukstork, wc-stol, handfat med kommod samt upplyst spegel. Här finns även tvättmaskin och torktumlare med avlastningsbänk och skåp för förvaring ovan.

  SOVRUM 1

  Väl tilltaget sovrum mot föreningens innergård. Rummet erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbel. Förvaring i garderob med spegelskjutdörrar. Från rummet nås bostadens härliga balkong.

  BALKONG

  Trevlig balkong mot föreningens innergård med härlig eftermiddagssol. Här erbjuds gott om plats för bord och stolar eller loungemöbel för den som önskar. El och gasolgrill är OK.

  SOVRUM 2

  Rogivande sovrum mot föreningens innergård. Här erbjuds plats för större säng och förvaring i garderob med skjutdörrar.

  FÖRRÅD

  Till lägenheten hör ett källarförråd.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Välmågan 3

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  3063

  Lgh.nmr. LM

  1303

  Adress

  Kellgrensgatan 14, 3 tr

  Postnummer
  112 18
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsbergs Strand

  Boarea
  84 kvm
  Boarea enligt

  Ekonomisk förvaltare

  Antal rum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 14 okt 2013
  Energiprestanda: 82 kWh/m2

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Lindhagens Backe

  Byggår

  2011

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  3
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0.88920%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Lindhagens backe är en äkta förening med 128 lägenheter där samtliga är upprättade med bostadsrätt. Huset uppfördes av JM och kvarteret/bostadshuset har 8 - 6 våningsplan ovan mark samt 2 underliggande garageplan med 78 parkeringsplatser och förråds-utrymmen. Föreningen bildades 2008 och huset stod klart för inflyttning 2011-2012. Föreningen äger marken.

  Gemensamma utrymmen

  -Tvättstuga
  -Övernattningslägenhet (Plats för 8 personer, f.n. 350 kr/natt)
  -Gemensam innergård
  -Grovsoprum
  -Cykel & barnvagnsförråd
  -Två varmgarage
  -Förråd

  TV/Internet

  Triple Play via Telia. IP-telefoni, TV Basutbud "lagom" (ca 22 st kanaler) och Internethastighet är 50-100Mbit/50-100 ingår i avgiften.

  Parkering

  I föreningens fastighet finns 78 parkeringsplatser och 13 MC-platser i underliggande garage. Garageplatserna kostar 1.200 kr alt 1.500 kr /mån beroende på platsens tillgänglighet. MC-plats kostar 500 kr / mån. För den med elbil är 10st av platserna utrustade med elstolpe för laddning, kostnad för dessa är 2000kr/mån + elförbrukning. Det är för närvarande fullt i garaget men kölistan är tom (juni 2022).

  Boendeparkering Du som är registrerad ägare till ett fordon och är folkbokförd inom ett boendeparkeringsområde kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos Stockholms Stad. Tillståndet låter dig parkera inom ditt område till en förmånlig boendetaxa.

  Ekonomi

  Föreningen har en mycket bra ekonomi. Beslut om ev. avgifsthöjningar/sänkningar tas efter budgetarbete årligen i november. Inga avgiftsändringar är beslutade för 2022. Överlåtelseavgift tas ut av köparen med 2,5 % av aktuellt prisbasbelopp och pantsättningsavgift med 1 % av prisbasbeloppet.

  Ekonomisk förvaltare

  Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av SBC - Sveriges Bostadsrättscentrum.

  Övrigt

  För större ingrepp i bostaden krävs styrelsens godkännande.
  Föreningens hemsida http://www.lindhagensbacke.se

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme. FX-ventilation.

  Utförda renoveringar

  2021 - Byte av lager till fläktmotorer ventilationssystemet. Samt nytt styrsystem värmeanläggning. 2020 -JM har utfört en garantireparation av taket på Kellgrensgatan 14 och ny avgasare för radiatorkretsen har satts in.

  Planerade renoveringar

  2022 - Stamspolning

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 118 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Hushållsel
  400 kr/månad
  Hemförsäkring
  200 kr/månad
  Summa driftskostnader
  600 kr/månad

  Observera att uppgifterna är uppskattade och kan variera.

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du med närhet till Hornsbergs vackra Strandpromenader längst Ulvsundasjön. Längs strandkanten kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagensgallerian bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt otroligt populära Ica Maxi med ett brett sortiment. Flertalet gym finns i närområdet som bland annat SATS, Nordic Wellness, Puls & Träning, Friskis & Svettis.

  Kommunikationerna i området är generösa. Tunnelbanans gröna (Thorildsplan) och blå linje (Stadshagen) inom några minuters gångavstånd och dessa tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden (50,56,59,61). Pendelbåt med ett par turer per dag tar er från Hornsberg och vidare till Alvik, Lilla Essingen, Klara Mälarstrand, Riddarholmen och Solna. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Kontakta mäklaren för visning
Nyrenoverad 2:a i skuldfri förening!
Stadshagen

Ulriksborgsgatan 16, vån 11

 • 64.5 kvm
 • 2 RoK
 • 3 002 kr/månad
Nästa visning: Tisdag 16 aug
Stor & solig balkong.
Hornsbergs Strand - Kungsholmen

Kellgrensgatan 10, vån 5

 • 52.5 kvm
 • 2 RoK
 • 3 478 kr/månad
 • 4 495 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan