Kellgrensgatan 10, vån 5

Kellgrensgatan 10, vån 5

Stor & solig balkong.

Magisk 2:a på vån 5 med stor balkong i bästa söderläge med sol hela dagen. Stilren design med vitlaserad ekparkett, kök med granitskiva & full maskinell utrustning från Siemens, lyxigt badrum med golvvärme och spotlights. Öppen och social planlösning inbjuder till middagar och mingel. Stora fönster och dubbeldörrar ger lägenheten ett fantastiskt ljusinsläpp. Externt förråd i källaren. Lediga garageplatser. Bygglov finns för inglasning av balkongen. Centralt läge med tunnelbanan runt hörnet. Här finns allt man kan önska, badbryggor, restauranger och Lindhagens galleria med Ica Maxi, Systembolaget, Apotek mm. Varmt välkommen!

Pris:
4 495 000 kr (Utgångspris)
Adress:
Kellgrensgatan 10, vån 5, Hornsbergs Strand - Kungsholmen
Yta:
52.5 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
5 av 15
Avgift:
3 478 kr/månad (Internet och kallvatten)

Välkommen på visning!

 • Tisdag 16/8
  Välkommen att boka tid med mäklaren.
 • Söndag 21/8 kl 11:30 - 12:10
  Välkommen på visning. Anmäl ditt intresse så håller du dig uppdaterad.

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


2H6A1045 kopiera

2H6A1044 kopiera 23

2H6A1045 kopiera (1)

2H6A1044 kopiera 23 (1)

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har vitmålade väggar, vitlaserad enstavsparkett och fönsterbrädor i sten. Vitvaror från Siemens.

  Hall

  Rymlig hall med gott plats för öppen förvaring i hallmöbel och spegel. I hallen finns även garderob och städskåp. Rakt framför ytterdörren i entrén är vardagsrummets stora fönsterparti vilket ger hallen ett mycket välkomnande ljus. Ingång till badrummet.

  Kök

  Ett modernt och snyggt HTH-kök i öppen planlösning till matplats och vardagsrum. Vita släta luckor med integrerade grepplister. Bänkskiva och stänkskydd i elegant svart granit med underlimmad diskho och induktionshäll. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, kombiugn med micro, köksfläkt i rostfritt samt integrerad kyl och frys. Samtliga vitvaror från Siemens,

  Vardagsrum

  Ljust och luftigt med lättmöblerade ytor och utgång till balkongen. Flera fönsterpartier som bjuder på mycket ljus till lägenheten. Plats för soffa, tv och vardagsrumsbord samt matsalsbord. Utgång till balkongen med dubbeldörrar i glas.

  Balkong

  Lägenhetens balkong är generös och löper längs hela lägenheten med två entréer. Med plats för bord och stolar samt blommor och plantering. Sol hela dagen! Balkongen är av prefabricerad betong med räcken i mässingsplåt med glasdetaljer. Möjlighet att glasa in finns.

  Badrum

  Från hallen ligger lägenhetens badrum. Stora lyxiga kalkstens inspirerade kakelplattor klär väggarna. Matchande klinkers ligger på golvet med golvvärme. Väggspegel med integrerad belysning ovan tvättställ med svart kommod. Matchande till komoden hänger överskåp ovan tvättmaskin, torktumlare och bänkskivan. Badrummet är även utrustat med wc och duschhörna med glasvägg.

  Sovrummet

  Harmoniskt och luftigt sovrum med plats för dubbelsäng och byrå, inrett med en tilltagen garderobslänga. Här får en dubbelsäng & sängbord plats. Plats finns för arbetsplats. Utgång till den stora balkongen.

  Förråd

  Till lägenheten hör ett förråd i källaren.

 • Parkering

  Föreningen disponerar över ett stort garage med 167 platser till en kostnad av 1550kr/mån. Det finns lediga platser (april 2022). Kostnad för MC/moped plats är 500kr/mån. Parkeringsplatser med laddbox för elbilsladdning finns, 1750 kr/mån.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Gladan 9

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr. LM

  1501

  Adress

  Kellgrensgatan 10, vån 5

  Postnummer
  112 51
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsbergs Strand - Kungsholmen

  Boarea
  52.5 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 5 jun 2019
  Energiprestanda: 71 kWh/m2
  Energiklass: C

  Denna energiklass ger ränterabatt på flera banker.

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Gladan

  Bildades
  2013
  Byggår

  2015

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  5 av 15
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,419000000

  Markägare
  Marken är tomträtt

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Gladan är en förening med Sveriges största passivhus bestående av 2 huskroppar och omfattar totalt 187 lägenheter upplåtna med bostadsrätt fördelade på adresserna Kellgrensgatan 10 & Warfvinges väg 18. Utöver detta har föreningen även 3 lokaler för uthyrning samt 167 parkeringsplatser i garageplan. Huset ligger nära en av Stockholms högsta punkter, så dessa två torn syns vida omkring som en del av Stockholms silhuett. I fasaden är balkongerna anslående med räcken i mässing. I fastighetens gemensamma utrymmen finns ett avancerat säkerhetssystem med kameraövervakning, lås och larm.

  Förvaltning

  Fastighetsägarna Service Stockholm AB förvaltar fastigheten och föreningens ekonomi.

  Energisnålt passivhus

  Huset är det största bostadshuset hittills i Sverige som klarar kraven för energisnåla så kallade passivhus. Det moderna uppvärmningssystemet gör att lägenheten slipper element, vilket gör det lättare att möblera. Huvudsakligen sker uppvärmningen av lägenheterna genom luftkanaler i betongen mellan våningsplanen samtidigt samt att värme återvinns i både ventilations- och avloppssystem. Även garaget värms upp genom att värmen från parkerade bilar återanvänds. Detta innebär att bostadsrättsföreningen har låga kostnader för uppvärmning.

  Utförda renoveringar

  2021 OVK 2021 Behandling trätrall - terass 2020 Byte av garageport 2019 Inredning och växter till innergårdar 2018 Belysning undre innergård 2018 Laddboxar för elbil 2017 Nya växter och planteringar vid undre innergård 2017 Installation av städ- och serviceuttag vid undre innergård 2017 Spalje undre innergård 2017 Uppgradering till LED belysning i hissarna 2017 Ny belysningsstyrning för garaget och utebelysning

  Planerade renoveringar

  2024 OVK Planerad renovering av trätrallen på föreningens gemensamma terrass, förhandling pågår om möjligt garantiärende.

  Övriga utrymmen

  Kommersiella lokaler

  Föreningen har tre lokaler med egna entréer i markplan. Lokalerna hyrs ut som hyresrätter: - Pysslingen förskolor - Notello rolls - Phils Burger

  Gemensamma utrymmen

  • Städrum
  • Cykel- och barnvagnsförråd
  • Miljörum
  • De boende får en gemensam nedre gård samt en gemensam terrass på det nedre taket mellan de två tornen
  • Garage
  • Externa förråd finns att hyra mot avgift, separat kö

  TV/Internet

  Bahnhof levererar bredband, ansvarar även för leveransen av TV som sker via Sappa. Basutbud och bredband (1Gbit/s upp och ner) infår i avgiften.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 478 kr/månad (Internet och kallvatten)
  Kommentar till avgiften

  Bredband från Bahnhof (1Gbit/s upp och ner), tv från Sappa (med utbudet Sappa Mera), lägenhets-värme upp till 21 grader samt kallvatten.

  Beskrivning mån.avg.

  Varje lägenhet är försedd med mätning av varmvatten och el och debiteras bostadsinnehavaren efter verklig förbrukning. El, varmvatten och värme över 21 grader debiteras efter förbrukning i efterskott på avgiftsavin. Föreningen har en gruppanslutning för elen, så respektive medlem behöver inget eget avtal för el.

  Avgiftsändringar

  Finns inga beslutade avgiftsförändringar. Föreningens ekonomi är god och styrelsen arbetar med att lägga grund för en stabil ekonomi även framåt. Då föreningen har en god likviditet har stora extraamorteringar utöver de villkorade amorteringarna genomförts. 2016 gjordes en extra amortering om ungefär 3,4 miljoner kronor (mkr), år 2017 om 2,5 mkr, 2018 om 7,8 mkr och 2020 genomfördes amortering på 4 mkr. Beslut gällande detta fattas löpande.

  Hushållsel
  200 kr/månad
  Hemförsäkring
  233 kr/månad
  Varmvatten
  115 kr/månad
  Summa driftskostnader
  548 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hornsbergs Stand

Warfvinges väg 7, vån 6 av 6

 • 68 kvm
 • 3 RoK
 • 3 576 kr/månad
 • 5 875 000 kr
Nästa visning: Måndag 15 aug 17:30
Välplanerad bostad med balkong i soligt läge.
Hornsbergs Strand

Kellgrensgatan 14, 3 tr

 • 84 kvm
 • 3 RoK
 • 4 118 kr/månad
 • 5 995 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan