Kellgrensgatan 10, vån 2

Kellgrensgatan 10, vån 2

Lyxig familjedröm. Möjlig 4:a.

ACCEPTERAT PRIS. Varmt välkomna till denna stilrena 3:a med stor balkong med grönska utanför. Möjlig 4:a! Modern design med vitlaserad enstavsparkett, kök med granitskiva & full maskinell utrustning från Siemens, lyxigt badrum med golvvärme och spotlights. Öppen och social planlösning inbjuder till middagar och mingel. Stora fönster och dörrar i glas till balkongen ger lägenheten ett fantastiskt ljusinsläpp. Centralt läge med tunnelbanan runt hörnet. Här finns allt man kan önska, badbryggor, restauranger och Lindhagens galleria med Ica Maxi, Systembolaget, Apotek mm. Lediga garageplatser finns i huset. Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Pris:
6 200 000 kr (Accepterat pris)
Adress:
Kellgrensgatan 10, vån 2, Kungsholmen - Hornsbergs Strand
Yta:
78.5 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
2 av 15
Avgift:
4 525 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Välkommen på visning!

 • Söndag 23/5 kl 11:00 - 11:30
  Välkommen att boka tid med mäklaren.

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Lyxig standard med öppna sociala ytor.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har vitmålade väggar, vitlaserad ekparkett och fönsterbrädor i granit. Vitvaror från Siemens.

  Hall

  Rymlig hall med gott plats för förvaring i flertalet garderober. Plats finns för avhängning för ytterkläder och skor. Ingång till badrummet.

  Kök

  Ett modernt och snyggt HTH-kök med öppen planlösning till matplats och vardagsrum. Vita släta luckor med integrerade grepplister. Bänkskiva och stänkskydd i elegant svart granit med underlimmad diskho och induktionshäll. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, svart ugn och micro monterade i högskåp, köksfläkt i rostfritt samt integrerad kyl/frys. Bra arbetsyta samt förvaring. Köksö.

  Vardagsrum

  Ljust och luftigt med lättmöblerade ytor och utgång till balkongen och fönster i två vädersträck. Plats för soffa, tv med tv möbel och vardagsrumsbord. Underbar matplats för större sällskap intill fönster. Utgång till balkongen med dubbeldörrar i glas.

  Balkong

  Lägenhetens balkong är generös och löper längs lägenhetens båda sovrum med två entréer. Med plats för bord och stolar samt blommor och plantering. Balkongen är av prefabricerad betong med räcken i mässingsplåt med glasdetaljer. Ostört läge med lugn parkvy.

  Badrum

  Från hallen ligger lägenhetens badrum. Stora lyxiga kalkstens inspirerade kakelplattor klär väggarna. Matchande klinkers ligger på golvet. Väggspegel med integrerad belysning ovan tvättställ med svart kommod. Matchande till komoden hänger överskåp ovan tvättmaskin, torktumlare och bänkskivan. Badrummet är även utrustat med wc och duschhörna med glasvägg samt takdusch. Golvvärme samt spotlights med dimmer. Bra förvaring i svarta vägghängda skåp ovan tvättmaskin och torktumlare med praktisk bänkskiva.

  Sovrum 1

  Harmoniskt och luftigt sovrum med plats för dubbelsäng, byrå eller arbetsplats. Utgång till den stora balkongen.

  Klädkammare/förråd

  Denna kan användas som klädkammare, arbetsrum mm. Detta är lägenhetens förråd.

  Sovrum 2

  I lägenhetens andra sovrum är väggarna målade i en mjuk kulör och inredd som barnrum. Rummet skulle också göra sig bra som arbetsrum eller gästrum.

 • Parkering

  Föreningen disponerar över ett stort garage med 167 platser till en kostnad av 1450-1550kr/mån. Kostnad för MC/moped plats är 500kr/mån. Parkeringsplatser med laddbox för elbilsladdning finns, 1750 kr/mån. Lediga platser finns (2019-05-06).

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  Gladan 9

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  1026

  Lgh.nmr. LM

  1206

  Adress

  Kellgrensgatan 10, vån 2

  Postnummer
  112 18
  Postort

  Stockholm

  Område

  Kungsholmen - Hornsbergs Strand

  Boarea
  78.5 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Max antal sovrum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 5 jun 2019
  Energiprestanda: 71 kWh/m2
  Energiklass: C

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Gladan

  Bildades
  2013
  Byggår

  2015

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  2 av 15
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,552

  Markägare
  Marken är tomträtt

  Byggnaden

  Brf Gladan är en förening med Sveriges största passivhus bestående av 2 huskroppar och omfattar totalt 187 lägenheter upplåtna med bostadsrätt fördelade på adresserna Kellgrensgatan 10 & Warfvinges väg 18. Utöver detta har föreningen även 3 lokaler för uthyrning (Restaurang Nurres Café, förskola Pysslingen och barnbutiken Babyproffsen) samt 167 parkeringsplatser i garageplan. Huset ligger nära en av Stockholms högsta punkter, så dessa två torn syns vida omkring som en del av Stockholms silhuett. I fasaden är balkongerna anslående med räcken i mässing. I fastighetens gemensamma utrymmen finns ett avancerat säkerhetssystem med kameraövervakning, lås och larm.

  Energisnålt passivhus

  Huset är det största bostadshuset hittills i Sverige som klarar kraven för energisnåla så kallade passivhus. Det moderna uppvärmningssystemet gör att lägenheten slipper element, vilket gör det lättare att möblera. Huvudsakligen sker uppvärmningen av lägenheterna genom luftkanaler i betongen mellan våningsplanen samtidigt samt att värme återvinns i både ventilations- och avloppssystem. Även garaget värms upp genom att värmen från parkerade bilar återanvänds. Detta innebär att bostadsrättsföreningen har låga kostnader för uppvärmning.

  Avgift/avgiftsförändringar

  Finns inga beslutade avgiftsförändringar för 2021. Föreningens ekonomi är god och styrelsen arbetar med att lägga grund för en stabil ekonomi även framåt. Då föreningen har en god likviditet har extraamorteringar utöver de villkorade amorteringarna genomförts varje år sedan föreningens bildande. 2016 gjordes en extra amortering om ungefär 3,4 miljoner kronor (mkr), år 2017 om 2,5 mkr och 2018 genomfördes en extra amortering på 7,8 mkr. Beslut gällande detta fattas löpande.

  Kommersiella lokaler

  Föreningen har tre lokaler med egna entréer i markplan. Lokalerna hyrs ut som hyresrätter: - Pysslingen förskolor - Babyproffsen - Nurres Café

  Gemensamma utrymmen

  • Städrum
  • Cykel- och barnvagnsförråd
  • Miljörum
  • De boende får en gemensam nedre gård samt en gemensam terrass på det nedre taket mellan de två tornen
  • Garage
  • Externa förråd finns att hyra mot avgift, separat kö

  TV och internet

  Lägenheterna är anslutna till fiber via Bredbandsbolaget som är leverantör de fem första åren. Triple-play uttag finns i samtliga rum. Bredband 100mbits samt TV "Must carrykanaler" ingår i månadsavgiften.

  El & vatten

  Kallvatten ingår i månadsavgiften. Varje lägenhet är försedd med mätning av varmvatten och el och debiteras bostadsinnehavaren efter verklig förbrukning.

  Övrigt

  • Föreningen är upplåten med tomträtt, fast avgäld till 2022-12-31.
  • Juridisk person godkännes ej.
 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 525 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Beskrivning mån.avg.

  Kallvatten ingår i månadsavgiften. Varje lägenhet är försedd med mätning av varmvatten och el och debiteras bostadsinnehavaren efter verklig förbrukning. El, varmvatten och värme över 21 grader debiteras efter förbrukning i efterskott på avgiftsavin. Föreningen har en gruppanslutning för elen, så respektive medlem behöver inget eget avtal för el.

  Avgiftsändringar

  Finns inga beslutade avgiftsförändringar under 2021. Föreningen har länge haft ett starkt kassaflöde och en tillräcklig kassa. Föreningens ekonomi är god och styrelsen arbetar med att lägga grund för en stabil ekonomi även framåt. Då föreningen har en god likviditet har stora extraamorteringar utöver de villkorade amorteringarna genomförts. 2016 gjordes en extra amortering om ungefär 3,4 miljoner kronor (mkr), år 2017 om 2,5 mkr och 2018 genomfördes amortering på 7,8 mkr. Beslut gällande detta fattas löpande.

  Föreningens senaste amorteringar, varav 1-1,5M är vilkorad amortering och resterande är extra amorteringar: 2018: 8,5 mkr 2019: 1 mkr 2020: 5,5 mkr

  Hushållsel
  480 kr/månad
  Hemförsäkring
  350 kr/månad
  Varmvatten
  160 kr/månad
  Summa driftskostnader
  990 kr/månad
  Personer i hushållet
  3
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbananestation (Stadshagen) runt knuten, som tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Solna - Råsunda

Lövgatan 55, vån 4

 • 43 kvm
 • 2 RoK
 • 2 401 kr/månad
 • 3 350 000 kr
Kungsholmen - Hornsbergs Strand

Lindhagensgatan 104A, vån 2

 • 71 kvm
 • 3 RoK
 • 3 694 kr/månad
 • 5 195 000 kr
Länna

Djupdalsvägen 35

 • 101 kvm
 • 4 507 kr/månad
 • 4 495 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan