John Ericssonsgatan 11B, 3tr

John Ericssonsgatan 11B, 3tr

Balkong i söderläge med utsikt över Riddarfjärden och parkvy.

Varmt välkommen till John Ericssonsgatan 11B, invid Norr Mälarstrand, Riddarfjärden och Kungsholmstorg. Fastigheten uppfördes 1935 med vacker arkitektur och välbevarade originaldetaljer så som stora fönster med spanjoletter, fin fiskbensparkett, generös takhöjd och balkongräcke i smide. Planlösningen disponeras väl med inbjudande hall, stilrent kök med hög standard i delvis öppen planlösning, luftigt rum med plats för sovdel, vardagsrumdel och matplats. Lägenhetens balkong har bästa solläge och bakom träden skymtas de glittrande vattnet. Lägenheten har god förvaring i klädkammare och garderober. Badrum med duschhörna och skåp med förvaring. Trivsam brf med god ekonomi, en fin innergård samt takterrass med både trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Pris:
2 995 000 kr (Högstbjudande)
Adress:
John Ericssonsgatan 11B, 3tr, Kungsholmen
Yta:
29 kvm
Rum:
1 RoK
Trappor:
3 av 7
Avgift:
1 878 kr/månad (värme, vatten och Internet)

Välkommen på visning!

 • Måndag 27/6 kl 18:00 - 18:40
  Välkomna på visning.
 • Tisdag 28/6 kl 12:00 - 12:40
  Välkomna på visning.

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse


Dela objekt


Balkong i söderläge med utsikt över Riddarfjärden.

Planlösning

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Karta

 • Beskrivning

  Mysig enrummare med fantastisk balkong och fiskbens parkett.

  Hall

  Inbjudande hall med slitstarkt klinker golv och spotlights i tak. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och ingång till badrum samt klädkammare.

  Kök

  Tilltalande och välplanerat kök. Överskåp med blanka vita fronter och underskåp i träfanér. Köket har en vacker bänkskiva i trä med diskho i rostfritt och induktionshäll med skåpsfläkt ovan. Vidare är köket utrustat med integrerad kyl/frys samt diskmaskin i rostfritt utförande. Köket har belysning under överskåp och flera uttag för köksmaskiner.

  Rum

  Underbart rum med fönster på vardera sida om balkongdörren även med fönsterglas. Här finns plats för säng med sängmöbel, matplats och vardagsrumsdel. Rummet har också god förvaring i dubbla garderober.

  Badrum

  Kalkat badrum i vitt m ed gråa klinkers längs golvet. Dusch med takdusch ovh vikbara duschväggar i glas, WC-stol, tvättställ med vägghängt spegelskåp och bra förvarings möjlighet i högskåp.

  Balkong

  Underbar balkong med bästa solläge och bakom träden skymtas de glittrande vattnet i Riddarfjärden. Balkongen vetter mot husets framsida och den lilla parken invid entrén. En avkopplande plats att njuta av sommaren på. Här ryms möblemang och odling eller blomster.

  Klädkammare

  Rymlig klädkammare.

 • Parkering

  Boendeparkering Du som är registrerad ägare till ett fordon och är folkbokförd inom ett boendeparkeringsområde kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos Stockholms Stad. Tillståndet låter dig parkera inom ditt område till en förmånlig boendetaxa.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Körsbärsträdet 29

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  304

  Adress

  John Ericssonsgatan 11B, 3tr

  Postnummer
  112 22
  Postort

  Stockholm

  Område

  Kungsholmen

  Boarea
  29 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Söndag 15 mar 2020
  Energiprestanda: 133 kWh/m2

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Körsbärsträdet 29

  Bildades
  1999
  Byggår

  1935

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  3 av 7
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,0087000

  Andelstal avgift

  0,88414%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Körsbärsträdet 29 är en välskött äkta förening med god ekonomi (äger marken). Föreningen förvärvade fastigheten år 2000 och innefattar 68 bostadsrätter samt 2 lokaler för uthyrning. I föreningen finns en gemensam takterrass med utemöbler samt trevligt altandäck på den gemensamma innergården.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme. Självdrag.

  Utförda renoveringar

  2021 - Översyn/reparation av värmekablar i stuprör/rännor. 2020 - Byte ich installation av ny armatur. Reparation/service av hissar, radiatorer/värmesystem samt maskinpark i tättstugan. 2007 - Två tvättstugor byggdes. Fönster i lägenheter målades om. 2005 - Målade om fasaden samt balkongräckena. Trapphus. Porten byttes ut. Hiss. 2002 - Stambyte av VA i badrum och kök. Byte av elstiglar.

  Planerade renoveringar

  Föreningen har planerar fasadputs samt byte av hissar.

  Övriga utrymmen

  • Cykelrum
  • Tvättstuga
  • Takterrass
  • Innergård

  Komersiella lokaler - Föreningen har två kommersiella lokaler till uthyrning.

  TV/Internet

  Bredband levereras från Ownit och ingår i månadsavgiften.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  1 878 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Beskrivning mån.avg.

  I månadsavgiften ingår vatten, värme och bredband från Ownit.

  Avgiftsändringar

  Inga planer på avgiftshöjning (kontrollerat juni 2022).

  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  I Kungsholmen mest exklusiva kvarter på en lugn tvärlgata till Hantverkargatan ligger lägenheten i ett underbart läge. City nära med god kommunikation. Norrmälarstrand runt hörnet med sitt stora utbud av restauranger och caféer och båttrafik. Fina gröna parkområden i Rålambshovsparken. I den direkta närhet finns ett rikt utbud av bagerier, restauranger, promenadstråk, shopping och kommunikationer.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Kungsholmen

John Ericssonsgatan 11B, 3tr

 • 29 kvm
 • 1 RoK
 • 1 878 kr/månad
 • 2 995 000 kr
Hornsberg strand

Lustgårdsgatan 16

 • 56 kvm
 • 2 RoK
 • 2 235 kr/månad
 • 3 995 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan