Hornsbergs Strand 43, Vån 3

Hornsbergs Strand 43, Vån 3

Fantastisk utsikt och dubbla balkonger.

Varmt välkommen till denna underbara bostad belägen vid Hornsbergs strandkant. Här bor du med ett insynsskyddat läge och med en fantastisk utsikt över Ulvsundasjöns glimrande vatten. Bostaden erbjuder öppen social planlösning, härliga fönsterpartier, goda förvaringsmöjligheter samt dubbla balkonger som ger dig många härliga soltimmar. Föreningen har en bra och stabil ekonomi där medlemmarna kan nyttja en stor grönskande innergård, övernattningslägenhet, garage samt källarförråd tillhörande lägenheterna.

Pris:
8 195 000 kr (Utgångspris)
Adress:
Hornsbergs Strand 43, Vån 3, Hornsbergs Strand
Yta:
83 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
3 av 7
Avgift:
3 970 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Välkommen på visning!

 • Onsdag 18/5
  Kontakta mäklaren för tidsbokning.
 • Söndag 22/5 kl 13:00 - 14:00
  Anmäl gärna intresse.
 • Måndag 23/5 kl 17:30 - 18:00
  Anmäl gärna intresse.

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  HALL

  Välkomnande hall hall med avhängningsmöjligheter på hatthylla samt i garderober med spegelskjutdörrar. Väggar är vitmålade och på golvet ligger en praktiskt klinker som sedan övergår till en ekparkett som sträcker sig över resten av lägenheten.

  VARDAGSRUM

  Fantastiskt vardagsrum med fönsterpartier som gör att lägenheten flödar i ljus. Här har du direkt närkontakt med vattnet och kan se båtarna segla förbi och vidare in genom Karlbergs kanal. Öppna sociala ytor mellan kök och vardagsrum gör att boendet lämpar sig perfekt för sociala tillställningar. Rummet erbjuder möjlighet för flexibel möblering med större soffgrupp/hörnsoffa och tillhörande vardagsrums möbler. Från rummet nås även balkongen med utsikt över vattnet.

  BALKONG

  Balkong med oslagbart läge med utsikt direkt över vattnet. Här kan ni duka fram ert favoritvin och kopplar av i kvällssolen och se solen gå ner i väst.

  KÖK

  Stilrent kök med vit skåpsinredning och rejäla arbetsytor på mörk laminatskiva med ett vitt kakel ovan. Köket är utrustat med keramikhäll, varmluftsugn, mikro, spisfläkt, integrerad diskmaskin, samt integrerad kyl/frys. Matplats intill fönster där ni kan avnjuta en middag och blicka ut över vattnet.

  BADRUM

  Rymligt badrum med vita kaklade väggar samt mörkgrått klinkergolv med behaglig komfortvärme. I badrummet finns vägghängd toalett, dusch, handfat med vit kommod samt upplyst spegel. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin och torktumlare med avlastningsbänk och skåp för förvaring ovan. Tvättstuga finns också för den som önskar.

  MASTER BEDROOM

  Rogivande sovrum belägen mot föreningens lummiga innergård. Rummet erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbel. Här finns även utrymme för skrivbord intill fönster som vetter mot gården. Förvaring i garderob med skjutdörrar.

  SOVRUM 2

  Rymligt sovrum mot föreningens innergård. Plats för större säng och förvaring i garderob. Från rummet nås bostadens andra balkong.

  BALKONG MOT GÅRD

  Trevlig balkong med utsikt över föreningens lummiga innergård. Plats för bord, stolar och dina egna odlingar. Här kan du koppla av i eftermiddagssolen.

  FÖRRÅD

  Till lägenheten hör även ett källarförråd.

 • Parkering

  Föreningens disponerar över 99 garageplatser samt 7 MC- platser. Dessa förvaltas av Fastum och en kölista finns upprättad. Priser i garaget: små platser, 1400kr, medium plats, 1650kr, stor plats, 1850kr och MC plats, 313kr.

  Det finns möjlighet att komplettera den befintliga p-platsen med en el-laddbox. Engångsavgift installation/aktivering laddbox: 2 000 kr och tillkommande månadsavgift laddbox: 200 kr. Förbrukningsavgift per kWh el: 1,50 kr.

  För mantalsskrivna i området kan man även ansöka om boendeparkering via Stockholm Stad.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Lycksaligheten 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  4063

  Lgh.nmr. LM

  1403

  Adress

  Hornsbergs Strand 43, Vån 3

  Postnummer
  112 16
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsbergs Strand

  Boarea
  83 kvm
  Boarea enligt

  Ekonomisk förvaltare

  Antal rum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 25 jun 2020
  Energiprestanda: 82 kWh/m2
  Energiklass: D

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Poeten

  Bildades
  2007
  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  3 av 7
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,679%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Bostadsrättsförening Poeten färdigställdes av JM under 2010 och är ett flerbostadshus i 7 våningar och omfattar 146 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 10 st lokaler med hyresrätt. Föreningen disponerar även över 105 st garageplatser samt 7 st MC-platser. Föreningens adresser är:
  - Hornsbergs Strand 43-59
  - Franzéngatan 34-40
  - Eyvind Johnsons gata 7

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme och värmepump-frånluft. Frånluft med vämeråtervinning.

  Utförda renoveringar

  Föreningen har kring årsskiftet installerat solceller på fastighetens tak för att sänka föreningens elräkningar och även kunna sälja överskottet vidare.

  Planerade renoveringar

  Då fastigheten är relativt ny finns i dagsläget finns inga större behov av renovering av fastigheten.

  Övriga utrymmen

  Gemensamma utrymmen
  - Innergård: Innergården är stängd med grindar ut mot gatan och kan nyttjas endast av medlemmarna.
  - Cykel/Barnvagnsförråd: Förvaring för barnvagn och cyklar finns i entréplan.
  - Gästlägenhet: Boende i föreningen har möjlighet att boka en gästlägenhet för 500 kr/dygn.
  - Tvättstuga: Bokas via föreningens hemsida.
  - Styrelserum.

  TV/Internet

  Lägenheterna är anslutna med TriplePlay via Telia för anslutning till tv, bredband och ip-telefoni. I månadsavgiften ingår 250 mbit/s bredband samt ett grundutbud av tv kanaler. Samtalskostnader för ip-telefoni tillkommer.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 970 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Avgiftsändringar

  Föreningens ekonomi är mycket god och ingen avgiftsförändring är beslutad. Avgiften har varit oförändrad sedan föreningen bildades.

  Hushållsel
  350 kr/månad
  Hemförsäkring
  167 kr/månad
  Summa driftskostnader
  517 kr/månad

  Observera att uppgifterna är uppskattade och kan variera.

  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Flertalet bussar som tar er genom staden, som bland annat 65an som tar er till T-centralen och 74an som tar er till Hornstull & Skanstull. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hornsbergs Strand - Kungsholmen

Pär Lagerkvists gata 2, Vån 8/8

 • 63 kvm
 • 2 RoK
 • 3 123 kr/månad
 • 5 650 000 kr
Kungsholmen - Hornsbergs Strand

Lustgårdsgatan 3, vån 2

 • 56 kvm
 • 2 RoK
 • 3 339 kr/månad
Nästa visning: Söndag 22 maj 11:00
Ljus 3:a med hög standrad i bästa solläge.
Årsta

Rämensvägen 29B, vån 6/6

 • 80 kvm
 • 3 RoK
 • 4 042 kr/månad
 • 5 195 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan